Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurwajuzniewiemcorobic

jest tu ktoś co ma problemy ze stawami?

Polecane posty

Gość kurwajuzniewiemcorobic

jakie zastrzyki bierzecie do stawów kolanowych? z tych tanich i te drogie które wam pomagaja i na jak długo? mam zaawansowany stan i bardzo cierpie........

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wnyki zastawiam
zlape pierdolona wydre!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kurwajuzniewiemcorobic
rzeczywiście sami debile tu są ehhhhhh p o j e b a n e dzieci powinno się ilozować od komputerów

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość człowieku myśl
trzeba najpierw zdiagnozować jaka to choroba stawów, a może to wcale nie choroba? Leki są w zależności od choroby, nikt ci więc nie doradzi, idź do lekarza specjalisty, tylko specjalista jest w stanie zastosować najlepszą farmakologię He, kiedyś moją przypadłością było wędrujące zapalenie stawów, bolesne i dokuczliwe, bywało że przez parę dni nie dało się chodzić, okazało się że była to reakcja na paracetamol i już wiem że ja nie mogę używać paracetamolu i wszystkich leków z tym składnikiem...tak mam i już.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kolorowejarrmarki
ze stawami nie ma żartów... a czy ktoś tu próbował może elektrostymulacji? rehabilitanci zalecają takie zabiegi przy problemach ze stawami, a teraz econova ma coś takiego w ofercie, tyle że do użytku domowego. może warto mieć tego typu urządzenie w domu?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość agaagagagagagcmadwjt
najtansze zastrzyki dostawowe kosztuja okolo 90zł Suplasyn, trzeba brac co tydzien po 1 szt przez 5 tyg, efekty widoczne po 2-3mc, polecam oczywiscie moze je wstrzyknac tylko ortopeda, zastrzyki bez recepty sa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość agaagagagagagcmadwjt
ich dzialanie opiera sie na powstrzymaniu degradacji chrzastki a nawet moga ja odbudować

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość reakcyjny bałwan
to się leczy idąc na kolanach do Częstochowy a jak nie pomoże to spowrotem też.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zew ryczacej gesi
lekarze nie dostrzegają związku przyczynowego między żywieniem, a rozwojem chorób. W podręcznikach akademickich czytamy, że przyczyna choroby jest nieznana, albo że wywołują ją różne czynniki, ale nie żywienie. Niektóre choroby noszą przydomek samoistne np. nadciśnienie, ale nie znajdziemy nigdzie rozdziału o leczeniu postem. Dlaczego tak jest? Dlaczego tak mało ludzi pości, skoro nawet religia uznaje konieczność poszczenia? Co dzieje się, jeżeli spożywamy białko zwierzęce np. mięso? Mięso długo zalega w przewodzie pokarmowym, co u człowieka trwa dłużej niż u zwierząt mięsożernych. Mięso jest pokarmem nie-zrównoważonym, gdyż nie ma m.in. błonnika. Bakterie gnilne w jelicie niszczą bakterie fermentacji mlekowej, które są niezbędne do trawienia błonnika oraz do produkcji witaminy B i K. Bakterie gnilne nie produkują witamin. Mówiąc o szkodliwości mięsa, wymienia się zwykle przestrogę, że mięso szkodzi gdy jest tłuste i smażone, natomiast niewiele się mówi o tym, że każde białko zwie-rzęce podlega gniciu jelitowemu. Wystarczy nieduże uszkodzenie wątroby, jak stłuszczenie, aby produkty gnicia przeszły bez odtrucia przez wątrobę i przedostały się do krwi i tu jako kompleksy immunologiczne zanieczyściły organizm. Blokada komórek immunologicznych przez kompleksy wiąże się także z nie rozpoznawaniem bakterii, wirusów, komórek nowotworowych. Gdybyśmy częściej pościli - nie przeziębialibyśmy się tak łatwo, ani nie mielibyśmy żadnych chorób cywiliza-cyjnych. U ludzi chorych na choroby "z żywienia" takie, jak miażdżyca, cukrzyca II typu, otyłość, nadci-śnienie, zwyrodnienie kości, zapalenie kości, stawów, wątroby, dziąseł itp. wskazany jest post na warzywach i owocach. Wówczas poprawi się nie tylko odporność na zakażenia, lecz będą ustępo-wać wszystkie choroby, aż powróci stan równowagi, czyli zdrowie. Znacznie zdrowiej jest spożywać zamiast mięsa - białko roślinne, którego jest dużo w pełnym ziarnie - ok. 10 proc., w fasoli - 20 proc., soi 40 proc., a w mięsie - ok. 20 proc. Białko roślinne jest pokarmem zrównoważonym, towarzyszy mu dużo błonnika, co zapewnia sprawne oczyszczanie jelit, a przede wszystkim nie powoduje gnicia, nie zawiera szkodliwych tłuszczów nasyconych, ani cholesterolu, tak jak mięso. Mięso gromadzi w limbie ogromne ilości pestycydów, a rośliny mają proporcjonalnie ich śladowe ilości. Mięso wywołuje uzależnienie, czyli nałóg. Człowiek nie powi-nien spożywać pokarmów, które uzależniają, jak kawa, cukier, alkohol itp. Białko zwierzęce zakwasza organizm, co doprowadza do neutralizowania zasadowymi solami wapniowymi z kości, zatem białko zwierzęce może doprowadzić do osteoporozy, czyli odwapnienia kości. Ponieważ szkodliwe działanie mięsa nie ujawnia się szybko, lecz trwa latami, dlatego nie zauważamy związku przyczynowego między spożywaniem mięsa, a rozwojem chorób. Pacjenci, cierpiący na choroby cywilizacyjne, powinni wystrzegać się spożywania mięsa i za-stępować je białkiem roślinnym. Zaprzestanie spożywania mięsa zaoszczędzi nam ogromnej ilości energii, którą bezpowrotnie tracimy na trawienie białka zwierzęcego. Uczucie siły po posiłku mię-snym to pozorne działanie szeregu substancji stymulujących takich, jak np. kwas moczowy. Po pewnym czasie nie jedzenia mięsa organizm odzwyczaja się i znika pożądanie mięsa. Pokarm roślinny dostarcza wszystkich niezbędnych składników pokarmowych i sprzyja zasie-dleniu się flory bakterii kwasu mlekowego. Znikają wówczas wszelkie zaburzenia trawienia oraz niedobory witamin.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość najlepsze są
łagodne leki przeciwreumatyczne, bez tego możesz codziennie pół dnia myć i skrobać warzywa i nic ci to nie pomoże.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość roladinia
moją mamę tak bolały stawy kolanowe że dziś ma już endoprotezy w kolanach nic ją nie boli a na rowerze zasuwa jak struś :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość normalny żesz
sąsiad ma kilka stawów hodowlanych , ale mu rybę kradną :P :P :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Zyga z Koła
Brałem rózne leki przeciwbólowe i przeciwzapalne-na jakis czas był spokój a póxniej ból powracał. Nie mogłem zwlec się z łózka,bloały mnie wszystkie stawy a na dodatek jestem po operacji kręgosłupa . Od ponad pół roku pije imbir z cytryna i miodem. Mozesz mi wierzyc lub nie-nie mam problemów ze stawami. Nic mnie nie boli. Fizyczna praca juz mnie nie wykańcza-nie czuje bólu. Kup korzeń imbiru,obierz,zetrzyj na drobnej tarce,wsadź do słoika,zalej sokiem z 3,4 cytryn. Przechowuj w lodówce do tygodnia czasu. Pij mieszankę po kilka razy dziennie. 1 łyżeczkę imbiru z cytryną zalej w szklance wrzątkiem. Odstaw na 10 min a nastepnie dodaj 1,2 łyzeczki miodu (do smaku). Imbir, a właściwie jego korzeń poprawia krążenie oraz ułatwia trawienie. Roślina ta jest jedną z najstarszych roślin leczniczych, jak również przyprawowych. Użytkowany jest od kilku tysiącleci. Nie występuje już nigdzie w stanie dzikim - imbir jest uprawiany. Zawiera wapń, magnez, fosfor i potas. Właściwości lecznicze imbiru: 1. Pobudza układ odpornościowy 2. Niszczy wirusy (jest bardzo korzystny przy przeziębieniach i bólach gardła) 3. Posiada działanie rozgrzewające (zaleca się jego stosowanie jesienią i zimą) 4. Działa przeciwzapalnie (pomaga przy zapaleniu stawów) 5. Reguluje pracę woreczka żółciowego 6. Przeciwdziała nadmiarowi gazów w jelitach 7. Zmniejsza wydzielanie kwasów żołądkowych 8. Niweluje poranne nudności (zalecany dla kobiet w ciąży) 9. Działa napotnie (pomaga usuwać toksyny) poczytaj w internecie o zaletach imbiru

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość JurandTheSpychatsch
Czytałem tylko temat - a jakie ryby hodujesz?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rtyhuiukjuhygf
bez sensu cytryne zalewac wrzatkiem, przciez w tej temperaturze ginie 90% witaminy C, masz Ty w ogóle jakies pojecie o tym co piszesz??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×