Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gowniana sprawaa

co zrobić z takim gównianym bachorem?? ;/ pomocy

Polecane posty

Gość fgsghshigs
Skoro maly siedzi w domu calymi dniami, to niech gra do poludnia, kiedy ty jestes w szkole. Nie wiem, jaki masz system operacyjny. Jesli XP, niech gra na koncie goscia, jesli ktorys z nowszych, to mozesz zalozyc mu osobne konto bez hasla i z ograniczonymi uprawnieniami (nie bedzie mogl niczego instalowac ani usuwac, wiec pod twoja nieobecnosc nie narobi balaganu). Po powrocie wystawiasz dziecko za drzwi, skoro komputer jest twoj i stoi w twoim pokoju. Ustalilabym te kwestie z mama, skoro nie pracuje i zajmuje sie bratem. Niech ona dopilnuje, zeby w jego rozkladzie dnia znalazl sie czas na gre przed poludniem.

Gość dokładnieeeeeeeeeee
dobra rada pełno juz miałas podobnych odpwiedzi niech gra brat kiedy ciebie nie ma!!!!!!!!!!!!!

Gość kljlhjl
no wlasnie nie rozumiem dlaczego twoi rodzice sa tacy bierni, to oni powinni go wychowywac, nie ty

Gość 76876
przetańcie juz z tym pieprzeniem że dziecko nie może grać. Kiedyś istotnie cały dzień przesiadywało sie na trzepaku, ale teraz dzieci bawiące się na dworze bez niani to zgorszenie i patologia. Nawet jakby miał ochotę robić co innego, to i tak wszyscy koledzy przesiadują i grają, więc z kim ma sie bawić? Równie dobrze można by krytykować, że obecnie młodzież przez to korzystanie w celach naukowych z komputera ma coraz brzydszy charakter pisma, a jak tak dalej będzie to chyba krzyzykiem będą się podpisywać bo nie skreślą czytelnej litery. Też mogę śmiać się, że za moich czasów człowiek nie potrzebował stu urzadzen do zrobienia lekcji, tylko długopis, podręcznik i kartkę. I czytało sie książki, a nie jakieś streszczenia w necie.

Gość gghhjk
gowniana czy ty myslisz uzywajac co drugie slowo kurwa spierdalaj itp ze jestes dorosla?MNIE SIE WYDAJE ZE TWOJ BRAT MA WIECEJ ROZUMU ;)

Gość gowniana sprawaa
jeszcze nie uzyłam slowa spierdalaj ale chyba zaraz zaczne

Gość 76876
Rozumiem, że małe dzieci bywają irytujące, ale myslałam że masz autorko z 11-12 lat... Jak jestes starsza, że za własne zarobione pieniądze kupiłas komputer, to tym bardziej sie dziwie, że bijesz takie małe dziecko! Przeciez możesz mu zrobić krzywdę... chyba rodzice mają rację.

Gość gowniana sprawaa
nie moge sie powstrzymac zeby go nie uderzyc, on mnie bije z taka sila i prosi sie o oddanie, nie pierwszy raz go uderzylam i nie ostatni

no to jak matka siedzi w domu to nie ma czasu zeby sie zając synem? :O:O wątpliwe,pewnie oglada durne seriale w TV wlasnie niech gra do poludnia ale nie przez caly dzien,to nawet niesprawiedliwe jak inni też chcą skorzystac,powinnien nauczyc sie dzielic z innymi poza tym jak nie chodzi do przedszkola tylko siedzi przed kompem to potem w szkole moze sobie nie poradzic,byc całkiem aspołeczny

Gość xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Tak to jest, jak się bachora od maleńkości do komputera przyzwyczaja. Najlepiej w ogóle takim gówniarzom kompa ni epokazywać. A wyjdzie im to na zdrowie. No ale rodzice są wygodni...

Gość 76876
Komputer mozna kupic na allegro uzywany za 200 zł, więc nie wiem w czym problem.

Gość kljlhjl
wszyscy sa wygodni i taki jest rezultat

Gość gghhjk
JAKA SIOSTRA TAKI BRACISZEK!;):);)

To nie Ty masz wychowywać brata, tylko rodzice, bo to ich dziecko, a nie Twoje. Po powrocie ze szkoły nie wpuszczaj go do swojego pokoju (zamykaj drzwi na klucz.). Z początku może być ciężko, ale potem się przyzwyczai. Rodzice wreszcie też się przyzwyczają, że to oni mają się nim zajmować i wymyślać mu rozrywki, a nie Ty. Ty masz się uczyć. I nie pozwól sobie, żeby śmiał Cię uderzyć. Za uderzenie tygodniowy zakaz komputera i tygodniowy ignor całkowity.

Gość masz 17 laaaatek
i taka jestes zbulwersowana ze brat chce grac na kompie jakbyz rzeczywiscie go kupiła to byś zamkła na klucz pokój i tyle daj mu pograć kiedy ciebie nie ma jezu dziewczyno co mamy ci doradzic zebys go pocwartowała i posoliła do słoika dała? to twoj brat i nic z tym nie zrobisz jest mały i jak nim sie nikt nie zajmuje to szuka rozrywek na kompie bo mu sie nudzi

Gość jak ja bylam mala to sie gania
najlepiej wszystko tlumaczyc ze braciszek jest malutki!

Gość niujkikiki
siostra ma 17 lat a brat 5 i co tu duzo gadac? 12 lat roznicy nie dziwiłabym sie jak by miala z 10 lat a nie 17 dorosła dziewczyna i ma zal do swiata ze ma brata wyrzuc go przez okno

Gość ja mam 10 lat roznicy
tez jednego brata tylko ze juz mam 25 on 15 jakos przezylam ten najgorszy okres.. tez wtedy byl jeden komp w domu masakra.. tes sie tak tluklismy zanim cos zalatwilismy a teraz swiata poza soba nie widzimy :) moze dawaj mu drobne zeby zszedl ale z czasem bedzie chcial wiecej..

Gość ja mam 10 lat roznicy
hmm a rodzice nie moga drugiego kompa dla malego skombinowac? uwierzcie, ze takie dziecko jak sie upierniczy ma wiecej sily niz zmeczony po szkole 17 latek!!! jak ktos tego nie przezyl nie uwierzy ze taki maluch ma pelno sily!!!!

Gość ja jestem a co
wyznacz mu czas gry i o danej porze OUT!! Jak nie chce, to zakaz wjazdu na kompa przez 3 dni, nauczy sie gowniarz

Gość ja mammmmmmmmmmmmmm
4 braci 42,36,35,34 ja ma 30 byliśmy dziecmi to mielismy atari potem comodore i amige itd nigdy nie grałam i zawsze obrywałam jak nawet dotklam monitor czterech na jednego? ja byłam dziewczynka i 4 braci na mnie napadało o pojebany komputer :-(