Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylwia9091

Dieta dr.Dukana ! Chudnijmy razem

Polecane posty

Gość kotek młotek
inga, powoli, pomaludo celu. Każdy zgubiony kilogram to sukces, nawet jeśli stosunkowo niewielki. pepsifrau - ponad rok temu po rozpoczęciu leczenia udało mi się zrzucić kilka kg, teraz od roku próbuję ruszyć te kilka pozostałych i nic a nic nie mogę. Nawet już jeśli mi się uda zgubić 1kg (opłacone słabością i zawrotami głowy przez kilka tygodni), to potem on od razu wraca. Ten dukan to już chyba ostatnia rzecz, jakiej spróbuje, jak to się nie uda to już biała flaga. A na talię hula-hop jest dobry.

Gość ajaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Diety sa nie dla mnie, nazarlam sie a jutro ide na wesele. :P Chyba sie wypisuje. ;)

witajcie dziewczynki;-) ja na sniadanko dzisiaj zjadlam 3 placuszki z odtluszczonym serem żółtym i szynką wypiłam jogurt jovi truskawkowy na obiadek miałam zupkę flaki z pietruszką skubana piers z kuraka w rosole w odtluszczonej kostki posypane pietruszką na podwieczorek budyń (mąż sie pomylił i zamiast mazeiną zagęścił skrobia ziemniaczaną, pochłonęłam całą miseczkę i myślałam ze go ubiję, jutro na wadze bedzie error;-) na kolacje 3 plasterki sera zawiniete w 3 plasterki wedliny, takie ruloniki;-) kurcze u mnie waga dalej stoi w miejscu, ja w kwietniu wybieram sie na wesele, moze kupie wymarzona sukienke??? gratulacje dla dziewczyn z kolejnego spadku kolejnych gramów i wytrwałości, poczatki sa trudne pozniej idzie gładko;-) co do ryby to mozna zrobic z niej zupę rybną, potrawkę rybną, pulpeciki, kotlety. piekarnik to w sumie super wynalazek bo mozna piec w nim i grillowac ale bez niego tez sobie poradzisz;-)

kotek młotek z tym hula hop pobno rewelacja,chyba jutro sobie kupie i bede kręcic:) Dzis mój pierwszy dzien na diecie i jestem bardzo miło zaskoczona,głodu nie czuje...wogóle nie mysle o tm ze jestem na diecie:)jak myslicie kiedy moza spodziewac sie pierwszych efektów??

dzieki za wsparcire Kotku :-) No kolacje wcięłam garść wędzonych szprotem, 3plasterki wędliny z surową papryką i kawałkiem ogórka. Do tego oczywiście otręby z jogurtem 0 tłuszczu 0 cukru, produkuje go SANOK. Czytałam tu dziś taki topik o skutkach ubocznych diety dukana, ale ja się ich nie boję, bo ona szkodzi tym, którzy jedzą tylko jogurty, twaróg i jajka. A jakie jest Wasze zdanie na ten temat?

Zawsze beda zdania podzieloneja stosowałam rózne diety i zawsze pierwszy dzien był dlamnie tragiczny,a dzis mój pierwszy dzien na dukeie i super sie czuje...zobaczymy jak bedzie dalej,ale mam znajomego który wazył 120 kg zawziął sie i na diecie dukana schudł 38kg co prawda troche to trawało ale mineło juz pół roku i narazie nie ma zadego efekt jojo i waga mu sie ładnie utrzymuje!nie ucierpiał na zdrowiu:)wiadomo ze jakktos bedie jał same jajka albo sam ser biały no to moze odczuc,ale jak sie troch urozmaica to nie powinno byc zle...

Hej dziewczyny weszłam przez przypadek na wasz wątek i trochę poczytałam :) trzymam za was kciuki! Ja już prawie 5 miesięcy na dukanie i żeby dodać wam otuchy powiem wam że to cudowna dieta! Ja schudłam 22 kg do tej pory (jeszcze 13 przede mną) :) Jedno małe pytanko do Bajkowej mamy, mam nadzieję że nie jesz sera żółtego prawda?? Nie wolnoo!!

BezWeg dziękujemy za dobre słowo :-) i gratuluję wspaniałego wyniku!

Dzień dobry Wszystkim :-) Ja juz po śniadanku, z kawką czekam na wieści co u Was? Jestem po pierwszym dniu P+W i czuję sie super. Przed południem wybieram się na rynek nabyć zapas warzyw i pieczarek. Jak Wam idzie? Chwalcie się dziewczyny!

Witam! Byłam na diecie Dukana jakiś czas temu, teraz zbieram się, żeby powtórzyć. Niestety skonczyłam na 2 fazie, co prawda waga nie wróciła do tej sprzed diety, co sobie chwalę, ale jeszcze warto byłoby coś zrzucic. Chciałabym wam podpowiedzieć z serkami- w lidlu są homogenizowane w dużym opakowaniu 500g 3%tłuszczu, więc lux do diety, do tego dodawałam słodzik i kakao odtłuszczone- super, polecam! Mnie najbardziej denerwowało, że musiałam gotować dla siebie oddzielne posiłki, mój mąż na początku w ramach wsparcia też był na tej diecie, ale po pięciu dniach schudł 7kg! i wygłagał jak śmierć(bo on nie ma grama zbędnego:) )więc zostałam sama na polu walki, a gotować nie cierpię!

kurcze jadlam ser zolty odtluszczony, czytalm w ksiazce ze mozna ale to chyba dopiero na 3 etapie;-) ser zolty light odtluszczony 3% kupowalam w niemczech wiec jakos mi nie szkodzil;-) ja na sniadanko placuszki na serku wiejskim z pasztetem drobiowym;-) niby pasztetu tez nie mozna ale bez przesady;-)

Znowu pusto :-( odezwijcie się, jak tam dietkowamnie?

hej :) ja mam dzisiaj drugi dzien i na wadze -1kg chyba za duzo w ciagu 2 dni co? jak narazie moje jedzenie glownie opiera sie na serkach wiejskich, jogurtach naturalnych, makreli i piersi z kurczaka wczoraj tez zrobilam sobie salatke z tunczykiem, troszke cebuli i 4 jajka jak narazie jest ok mialam dzisiaj straszna ochote na czipsy paprykowe ale nie dalam sie!:D duzo wody pije minimum poltora litra wody plus do tego minimum 4kubki czerwonej herbaty trzymajcie kciuki moja wymarzona waga to 57kg jak narazie waze 74wiec dluuuuga droga przede mna:(

agnieszka ja tez dzis drugi dzien na diecie no i daje rade,narazie sie nie wazyłam,zwaze sie po tygodniu..w tej chwili waze jakies 75 kg a moje marzenie to 58 wiec podobnie do Ciebie:) Ja trzymam kciuki za nas wszystkie i za efekty:)

Gość pepsifrau
A ja sie nie waze , ale dzis czulam jak spodnie leko sie z dooopska obsuwaly , a wcale nie przestrzegam tak dokladnie , bo prawie co dzien jeden posilek zchrzanie, ale i tak jakis efekt jest , a przynajmniej sobie nie wyrzucam!!!

karolina , agnieszka ja odrobinke wiecej niz wy 76 , ale chce tylko 10 stracic , bo przed choroba tyle mialam i bylo ok!!! To powodzenia dziewuszki!!!

Karolia to widze ze mamy takie same checi :) i wytrwamy i dotrwamy :P dzisiaj snilo mi sie ze jadlam ciasto, masakra:P a przede mna leza wiorki kokosowe, nietkniete, zamkniete w opakowaniu i jakos slabiej coraz kusza:P wczesniej zdarzalo mi sie jesc same wiorki bo maja duzo blonnika:) pisze tak rano bo mialam isc na zajecia a 8 ale znowu mam problem z oczami i caly dzien w domu :(

Hej, Trzymam się planu, gotuje osobno sobie i osobno mężowi, a on zaczyna podjadać moje dukanowe fantazje :-) Dziś na obiad zrobiłam a'la bogos, udusiłam kapustę kiszoną z pałką z indyka, cebulą, pieczarkami i przyprawami-pyszne wyszło. na kolację taką pizze, ciasto jak na bułki dukana, na wierzch pomidor, cebuba, oregano- bardzo sycące danie. Raz Tort nie zaszkodzi, ale nie rób tego wiecej, bo to same tłuszcze i węglowodany...

Gość Affimitone
hej dziewczyny, na początku byłam tutaj z wami, ale niestety przerwałam dietę. Jutro zaczynam ponownie, bez żadnych wymówek, a jeśli znowu zrezygnuję to przysięgam, że już więcej nie będę wam topiku tutaj zaśmiecac.Jestem ciekawa jak u was... Za chwilę nadrobię zaległości i poczytam, ale mam nadzieję, że żadna nie popełniła błędu jak ja. Ja nie wytrzymałam, chłopak przyniósł mi jedno z moich ulubionych dań, i dałam się skusic. Powiedziałam mu, że ma mi pomagac, że od jutra znowu zaczynam. On, że nie chce żebym się odchudzała. Ja, że bardzo mi zależy na tym by schudnąc. Zobaczę czy udzieli mi tego wsparcia, czy nie. Bez niego łatwiej jest mi się odchudzac, bo wtedy nie mam żadnych pokus, a on lubi jesc i zawsze namawia na pieczenie, smażenie... Na co mu tam ochota przyjdzie. Nie przynudzam już dziewczyny, odezwę się jutro po pracy. Pa:-)

Najgorsza dieta.;) ale stosujcie ją dalej bo przecież takim grubasom dupska nie chce się ruszyć i zaczać chodzić na fitness lub siłownie.;)

Gość kotek młotek
Cześć dziewczyny! Widzę że u was generalnie ładnie dietkowanie idzie. Ja zaczęłam wczoraj i ... czuję się fantastycznie! Myślę, że w wielu przypadkach osłabienie, bóle głowy itp. wynikają z tego że ludzie bardzo ograniczają kalorie. No bo taki twaróg np. jest bardzo zapychający więc głodu nie czuć, ale nie zmienia to faktu że nie dostarcza wielu kalorii. Taka teoria. Jak na razie jadę na jajecznicy na boczku (cały tłuszcz wycięty), piersiach z indyka, kefirze, twarogu i otrębach. Upiekłam bułeczki dukanowskie (następnym razem ubije białka jajek a pianę bo zupełnie płaskie mi wyszły). Zrobiłam też "kluski" - zmielony twaróg wymieszałam z jajkami, otrębami i bazylią i kładłam na gorącą wodę - wyszły bardzo delikatne, więc trzeba uważać przy zdejmowaniu z wody. Jak położę je na talerz obok pierśników to otrzymuję coś co wygląda jak normalny obiad - bombowo! No i twarożek wymieszany ze stewią i cynamonem - normalnie pycha! A co do skrobii ziemniaczanej, to wydaje mi się, że ona ma takie same właściwości jak kukurydziana (mazeina), po prostu na zachodzie nie znają naszej skrobii. Podobnie rzecz ma się z kiszoną kapustą i ogórkami (kiszone, konserwowe) - wygląda na to że można je jeść w małych ilościach (jako przyprawę, nie posiłek) już od I etapu. Ale jest fajnie! :D

Gość kotek młotek
A słuchajcie, ja piję bardzo duże ilości olejów omega (3,6,9), przepisane przez lekarza - Dukan mówi że wszystko ma być chude ale te "dobre" oleje chyba nie popsują diety, co? W końcu łososia też można, a on tłusty...

u mnie -1,5kg :) jestem 4dzien jeszcze na pierwszej fazie tak mysle ze moze jeszcze dzisiaj i jutro chyba bym zaczela druga faze:) ja wczoraj zgrzeszylam, bylam w kinie i troche popcornu zjadlam ale nie przerywam diety ani nic:)

Gość strasznie dużo do zrzucenia
witam wszystkie diukanki zaczęłam dietę 24 stycznai z wagą 88kg. do dnia dzisiejszego waga 80 kg. Tak że jest dobrze, bardzo dobrze. czuję się świetnie, cukier mi spadł nie mam już napadów spania. i nie jestem głodna. Tak że polecam wszystkim dietowiczkom jak najbardziej

Gość inneov
ja jestem od dzis.zebym tylko wytrwala.nie mam zbyt silnej woli no i prace zmianowa co jest straszne przy dietach.alemoze mi sie uda chcialabym zrzucic 10 kg .wg testu moja I faza powinna trwac ok 5 dni zebym dala rade

ja jak jeszcze bylam w anglii to mialam taka prace ze 4dni pracowalam, 4dni wolne, pozniej 4 nocki, 4dni wolne, i znowu 4 dni pracy i 4 dni wolne, i tak dalej tam to byla makabra zeby ta diete zastosowac:/ w ogole jakakolwiek diete bo jednak w nocy musialam cos zjesc zeby nie pasc ale zawsze ratowalam se czy to owocami, czy jakies warzywa gotowalam teraz mimo ze nadal nie jem regularnie, to pracuje od 8 do 16, wiec zawsze jakos moge sobie zaplanowac jakis obiad albo cos mam -1,5 kg do tylu, i bardziej zaczynam wierzyc w ta diete, nie czuje glodu ani nic jak narazie ale mam nieprzyjemny oddech, ale czytalam ze na tej diecie bez gum do zucia sie nie obejdzie:o

Gość Natalyn
Hej laseczki!!!! Przepraszam Was ze kilka dni sie nie odzywalam, ale klikam glownie z pracy i przez ostanie dni milam tu urwanie glowy.. po calym dniu spedzonym przed kompem mam dosc i w domu staram sie ograniczac do minimum... Co do dietki to w sobote rano jest moj dzien warzenia :) waga wskazala 61 wiec juz tylko 2 kg do wymarzonego wyniku i zaczynam 3 faze :) juz sie ciesze na te dni ucztowe i mysle co tu dobrego bede mogla spalaszowac :) weekend minal aktywnie.. basen + sauna ale za to wczoraj zgrzeszylam troszke :/ garstka chipsow z humusem.. ale bylo smaczne! :) Poza tym od marca planuje zapisac sie na taniec na rurce :) wiec mam nadzieje ze wspomorze mi to umiesnic sylwetke. Moze ktoras z was probowala juz tego rodzaju fitnesu? Pozdrawiam!!!

Pierwszy dzień dobiega końca. Dzisiaj nie za wiele zjadłam. Nie byłam na zakupach więc nie bardzo miałam co. Postanowiłam się nie ważyc codziennie jak zazwyczaj to robię. nie chcę się zniechecac w razie co.

A przez takie zaczynanie i rzucanie diety to niestety zawsze mi przybywa. W związku z tym znowu 1 kg do góry. Rano zapomniałam się zważyc na start, ale tak ok. 64 kg na pewno jest. Będę dążyc do 54 kg. Szczególnie z brzucha chcę schudnąc bo oponka, że oho ho:-/

affinitone bardzo dobrze ze spowrotem wróciłas do dietki:)uda sie nam wszystkim:)musi!!! Ja postanowilam ważyc sie raz w tygodniu,mysle ze powinno byc widac chociaz malutkie efekty!