Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylwia9091

Dieta dr.Dukana ! Chudnijmy razem

Polecane posty

karolina8587 Jak ja bym się zmotywowała do biegania, to bym była pewna, że i dietę przetrwam. Dla mnie cwiczenia to gorsze są. Zapraszamy do nas i do walki razem z nami.

udko możesz wrzucić do rondelka, przpraw vegetą, pieprzem , paryką lub ziołami do drobiu kamisu, jak lubisz dodaj trochę rozmarynu, podlej wodą, tak ze 2szklanki, ewentualnie dodasz jak wyparuje, i duś do miękkości, i do konspumpcji (bez skóry oczywiście) :-)

agnieszka_ mozesz je zrobic na patelni,ja najpierw obsmażam a pozniej dolewam troszke wody zeby sie nie spaliły i tak około godzinki je dusze na patelni...pycha:)

na czym je podsmażasz, skoro tłuszcz jest zabroniony?

Karolina doczytałam, że jestes po ciąży, to tak jak ja. w jakim wieku masz dziecko? Moja córa ma prawie 6msc

ja zamierzam uzywac troche oleju kupilam jakis specjalny z dodatkiem z oliwek wiem ze nie mozna ale ja nie mam tej specjalnej patelni a nie mam teraz pieniedzy zeby ja kupic:/ wiem ze nie mozna skorki, trzeba ja zdjac, zastanawialam sie rowniez nad skrzydelkami, ale tam wiecej skory niz tego calego miesa:P

Affinitone przez ograniczoną ilość produktów przepisy są łatwe, spróbuj, łatwiej wytrwać jak masz urozmaicenie

inga od jakiej wagi startowałas z dieta?sa juz jakies efekty?ja ie boje ze zostanie jednak jakas brzydka skórana brzuchu bo ndal nie wszystko mi sie wchłoneło po porodzie;/

inga od jakiej wagi startowałas z dieta?sa juz jakies efekty?ja ie boje ze zostanie jednak jakas brzydka skórana brzuchu bo ndal nie wszystko mi sie wchłoneło po porodzie;/

Gość Natalyn
Witam i przylaczam sie do grona dietowiczek! Z Dukanem jestem od 10/01/2011. Startwoalam z waga 69 kilo przy wzroscie 168. Do dzis udalo mi sie schudnac do 62-63 waga sie wacha choc nie grzesze wcale... ale i tak jestem bardzo zadowolona z efektow. Staram sie tez przynajmniej 3- 4 razy w tyg cwiczyc ( cwicze w domu na wii) + basen, rower i dlugie spacery w weekendy. Skora wyglada niezle, cellulit sie zminiejszyl - moze to tez i troche zasluga kremow wyszczuplajacyhc i masazow- polecam masazer Loreala- rewelacja! Robilam test Dukana na stronce i wedlog niego moja idealna waga to 59kg i do tego daze :) powinnam ja osiagnac wedlog testu okolo 11/03 wiec juz blizej jak dalej :). Dodam jeszcze ze mieszkam w UK i urozmaicenie wszelkiego rodzaju produkotw odtluszczonych 0% jest masa. Moze dlatego dieta jak dotad nie znudzial mi sie wcale.. dodatkowym plusem jest to ze obecnie goszcze moja mame wiec gotuje dla mnie codziennie :)

Gość kotek młotek
Cześć dziewczyny. Właśnie się zastanawiam nad tą dietą, chciałabym zacząć od poniedziałku. Mam jednak kilka wątpliwości - jem całkiem sporo, ale bardzo dużo się ruszam (ok. 8-10 godzin intensywnego wysiłku tygodniowo), mimo treningu mam ciągle kilka kg za dużo i nie mogę się ich pozbyć. Mam jednak kłopoty z tarczycą i różne tam takie, jak tylko próbuję jeść mniej od razu robię się bardzo słaba, mam zawroty głowy. Ostatnio musiałam bardzo ograniczyć ruch. Czy jest możliwy na tej diecie intensywny kilkugodzinny wysiłek raz w tygodniu?

Gość Natalyn
z tego co czytalam to intensywny wysilek szczegolnie w poczatkowych fazach diety nie jest wskazany. Okolo 20-30min dziennie w 1 i 2 fazie. Dopiero w 3 zalecany jest porzadniejszy trening :)

Gość kotek młotek
A nie wiecie, czy jeśli zacznę i po tygodniu zauważę, że źle się czuję i przerwę - to czy zapewni mi to efekt jojo czy po prostu przestanę chudnąć?

Może byc efekt jojo, ale to nie jest pewne. Ja po tygodniu przerwałam tą dietę.zrzucone kilogramy wróciły po dłuższym czasie, a już dziś jest ich więcej, niedużo bo kg tylko, ale czuję, że jeśli się nie wezmę za siebie to moze byc gorzej.

Z diety trzeba wychodzic powoli, a jeśli wracamy od razu to złych nawyków, czy dużych porcji jedzenia to niestety, ale tyjemy.

Gość kotek młotek
"Problem" w tym, że ja nie jem złego jedzenia, słodyczy, fastfoodów itp. Jem generalnie chude mięso i nabiał, dużo warzyw, kasze itp gotuję sama, unikam cukrów. Ale mam zaburzenia metaboliczne i dlatego takie są skutki. A co najgorsze jak jem bardzo mało to zaczynam odkładać tłuszczyk (matematycznie nie ma sensu, ale to chyba chemia nie matematyka), tarczyca zaczyna wtedy inaczej pracować i oszczędna się robi. Prztestowane wielokrotnie, mechanizm potwierdzony przez lekarzy, więc uwierzcie mi na słowo. Nikt z was nie miał takich problemów?

Poszukaj może jakiegoś forum, gdzie ludzie maja większe pojęcie na temat tego, takie gdzie może mają, miały podobny problem. Oczywiście zapraszam tez tutaj, może znajdzie się też i tutaj taka osoba.

Gość kotek młotek
:) Dzięki, już trochę czytałam - generalnie co człowiek to inne efekty ;) Dobra, to nie zajmuję wam teraz wątku, jak się zdecyduję, to zajrzę tu w poniedziałek. A tymczasem wszystkim dukającym życzę powodzenia!

Gość pepsifrau
kotek mlotek , no u mnie to samo , cale zycie jem porzadnie, malenko slodyczy i tluszczu!!! Ale u mnie tez taki popaprany metabolizm, jade na 1000 kal, przy zapotrzebowaniu na 2800 , i moge przytyc !!! Nie pomaga , ze prace mam bardzo fizyczna , na rowerze do niej , codzien godzina spaceru z psem i basen! A tarczyca u mnie w najnizszej normie , lekarka chciala poprawic , ale sie nie da!!!

Gość pepsifrau
kotek mlotek , no i dobre sa dla nas takie diety , gdzie mozna dosc duzo zjejsc, to organizm przestaje oszczedzac, wiec mozesz sprobowac!!!

Gość kotek młotek
Jedzenie znacznie poniżej zapotrzebowania spowalnia metabolizm, w przypadku kiedy i tak mamy z nim problemy sprawa tylko się pogarsza. Ileż razy słyszałam od lekarzy, dietetyków, trenerów, że powinnam jeść więcej, bo właśnie dlatego, że tak mało to nie mogę schudnąć. Łatwo powiedzieć. Właśnie dlatego ten Dukan mnie tak korci, bo teoretycznie można jeść dużo o ile będzie to tylko białko - więc może ten cały metabolizm dostanie kopniaka. To tyle teoretyzowania ;)

Gość kotek młotek
jeny, trochę się boję. Wiecei jak to jest próbować po raz setny czegoś nowego, bo wszystko predtem przynosiło tylko skutki uboczne ;) Ale tak sobie na was patrzę i czytam i pewnie zaryzykuję...

o proszę jak tu gorąco;-) witajcie dziewczynki! ja tez jak juz wczesniej wspominalam walcze z kg po ciazy, moje dziecko ma juz 21 mc-y;-) co do jedzonka, protal przezylam dosc dobrze, zrobilam sobie 10 dni i wtedy schudlam 5kg pozniej waga stala w miejscu co juz mnie wkurzalo;-( na naprzemiennej nie chudlam w ogole a robie 5/5, dopiero jak wracam na protal waga leci nawet 2kg w dzien i znow przestoj, juz sie tak nie niecierpliwie bo wiem ze leci;-) ja mam na liczniku jeszcze 80 moje marzenie 60, nie za gruba nie za chuda tak akurat;-) ubrania? poki co nie wymieniam, sciskam spodnie paskiem, czekam na zakupy w rozmiarze 38 bo teraz 42 nosze;-) podpowiem wam co jest pycha i dozwolone co ratuje mnie kiedy mam ochote na slodkosci;-) budyn czekoladowy (gotuje na mleku 0,5% , slodziku, gorzkim odtluszczonym kakao i mazeinie, na allegro sa gotowce) zjaddam okolo 500ml i chudne a jak sie zapycham! maz zada jakies orzechy czy paluszki a ja moj budyn jogurty jovi 0% tłuszczu slodzone slodzikami mozna do woli bo wsad owocowy jest tam znikomy;-) deser czekoladowy i waniliowy sonata 0,9% 0 cukru (mniam mniam) serki homogenizowane bakoma menu b mało 0% tluszczu maja cukier ale niewiele wiec mozna sobie pozwolic kawa latte na chudym mleku nie odsc ze zapycha to elegancko czysci;-) placuszki dukana z nutella dukana (obłędne) jestem kulinarnym talentem wiec jem prawie wszystko tylko ze inaczej przyzadzam, jakby co sluze rada laseczki moje kochane!!!