Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylwia9091

Dieta dr.Dukana ! Chudnijmy razem

Polecane posty

ajaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa więcej pij, nerki lepiej zniosą dużą ilość białka. Ja nie jem w tej diecie aktivi, bo ma więcej cukru niż inne jogurty naturalne, ale ona pewnie pomaga przy wizycie w toalecie ;-)

Gość pepsifrau
Szczerze mowiac brzuch nigdy nie bedzie plaski , bo w tym miejscu nie ma zeber , a czlowiek w przekroju jest owalny , to chyba taka uroda!!! Za to wydaje mi sie ze wlasnie na jajka trzeby uwarzac, nie za duzo , lepiej wiecej rybki , serka!!!

Gość pepsifrau
chyba zzarlo mi posta!!!

Gość ajaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Jeszcze więcej pić? Ja całe życie piłam max pol litra dziennie - oczywiscie wody. ;) To dla mnie szok. :P

Zalecają przy tej diecie pić 1,5 -2litrów więcej niż normalnie , a normalnie trzeba około 1,5litra czyli w sumie około 3litrów byłoby idealnie

To ja nie mam jak latac co 5 minut do toalety,. :P

a ja latam, bo póki co jestem na macierzyńskim, w pracy nie rady, wylaliby mnie ;-)

Ja pracuję w przedszkolu, marne szanse. ;)

Gość pepsifrau
a pieluchomajtki!!!! :) :) :)

hej dziewczyny :) ja od dzisiaj do was dolaczam i juz na sniadanie o 7 zjadlam maly jogurt naturalny z danone chociaz widze ze tam az 6g cukru! to duzo:( ale on jest znosny w smaku, inne naturalne typowo z tesco czy biedry to rzygac idzie i sie jesc nie da:( mam jeszcze 2 serki wiejskie, plus 2 jogurty naturalne i to ma mi starczyc do 16 w pracy:P a co do ilosci jedzenia, to mam kolezanke ktora tez jest na tej diecie ale ona chudzina wazy z 55kg, ma 170cm ale sie odchudza:o to jadla nawet w nocy, czesto mi mowila ze sie budzila i jadla np plastry kurczaka takie na kanapke z serkiem wiejskim i chudla ja malo wody pije, znaczy generalnie nie pije wody tylko pije czerwona herbate, bo mi smakuje, atez dobra jest na jelita:)

Miałam poczekać z ważeniem, ale co tam! Oficjalnie po 10 dniach Ifazy -3,2kg :-D

Agnieszko możesz jeść jogurt naturalny ze słodzikiem, ja mam taki w proszku, on nadaje się też do gotowania. Do jogurtu dodaję otręby, czasami słodzik jak mam ochotę na coś słodkiego.

a gdzie moge slodzik kupic? wiecie co laski, ja nawet nie mam wagi i nie wiem ile waże! :P :o musze isc w poniedzialek sie rozejrzec za waga, kolezanka pwoiedziala mi ze w castoramie moge znalezc, a to mam blisko do siebie bylam w rosmannie pytac i nie maja:( a w jakiej cenie sa wagi? ale takie elektryczne bo te normalne to nie sa dokladne a tu wlasnie wazne jest czy sie waz 60kg, czy 60,5kg :P

Ja zjadłam activię (niestety owocową). Zaraz będę piła herbatkę. I również nie mam wagi. Tak jak Twoja koleżanka ważę. Ale mam za gruby brzuch i cellulit na udach. :P

Inga72 - gratuluję!!! :) Pewnie pisałąś gdzieś wcześniej, ale teraz to znaleźć... więc zapytam jeszcze raz - ile masz do zrzucenia?

hah ja to samo:P chociaz brzuch nie, brzucha nie mam plaskiego ale taki delikatny tluszczyk jest, wyglada w sumie ok :) za to mam troche boczkow, duuuuza ogromna wielka dupe i grube nogi:o nogi od zawsze bo zawsze mialam umiesnione i tego nie zmienie:( ide dzisiaj do castoramy zobaczyc czy sa wagi kolezanka mi mowila ze powinny byc bo ona czesto tam chodzila i sie wazyla bo tez wagi nie miala:P

Boże, dziewczyny, jak mi się nie chce do pracy. :P A jeszcze po południu Rada Pedagogiczna. :P

Dziękuję :-) pewnie, że ubytek to motywacja! chcę zrzucić 25-30kg, słodzik kupisz w supermarkecie, u nas tez w osiedowym sklepiku Eko.

a slodzik nie jest niezdrowy? ja juz jestem w pracy, ale dzisiaj godzinke wczesniej wychodze, bo mam pozniej cwiczenia na uczelni i mi to sie dopiero nie chce!:P chce jeszcze dzisiaj po rpacy szybko jakas rybe kupic, co bym mogla sobie dzisiaj uzmazyc ale jak zmazycie ryby? nie mam patelni teflonowej, czy jak to sie tam nazywa wiec bede musiala ciutke oleju uzyc i co z ta ryba? nigdy nie smazylam i wstyd :P umyc ja, i pozniej w czym ja obtoczyc? w mace? maki nie mozna przeciez:( sama nie wiem juz kurde, pomozcie!:P

Czesc dziewczyny:)ja miło się czyta ,że ktos ma juz pare kg w dół,bardzo mnie to motywuje...od dzis zaczełam dziete narzie mam za soba sniadnko w postaci activi naturalnej...inga ja tez jestem po cc,kupiłam sobie pas w aptece do sciągania i licze ze to w porównaniu z dieta cos da!Miłego Dnia Zycze:)

a jakimi przyprawami? kupilam kucharka, jako taka uniwersalna przyprawa mam rowniez pieprz, sol, lisc laurowy, papryka, przyprawy do kurczaka sorki ze tak wypisuje ale jesli chodzi o gotowanie to ja jestem zielona:( mama caly czas gotowala i w sumie nigdy mnie do kuchni nie ciagnelo teraz 22 lata mam, sama mieszkam i przydaloby sie chociaz kuchni nie spalic:P

Gość kot młotek
pepsifrau, ja mam do zrzucenia 5-6 kg. ajaaa: mówią, że masz właściwą wagę, ale i tak możesz zapisać się do ich serwisu i korzystać z innych opcji (przepisy, chat z doktorem Dukanem i tatkie tam inne pierdołki) 168cm i 50kg? Mi się to wydaje bardzo mało. A brzucha płaskiego kobieta nigdy nie będzie mieć tak jak facet, no chyba że kulturystki. Ciekawa jestem, czy przy tak niskiej wadze uda ci się więcej zgubić. (Wiadomo, jak ma się 50kg do zrzucenia to łatwiej zrzucić te 5kg)

ja zazwyczaj doprawiam tylko pieprzem i sola ale mozesz tez zrobic przyprawa do ryb,troszeczke skropic cytryna tez:)

Gość kotek młotek
Gratulacje inga! -3,2 kg to motywujące. agnieszka, z przypraw możesz używać oregano, bazylii i pieprzu cayenne - potrafią urozmaicić nawet nudną potrawę (jajecznica z bazylią - mniam!) a przy okazji działają dobrze na metabolizm. Ocet (jabłkowy jest dobry), musztarda (niedużo), czosnek, sok z cytryny (do pokropienia ryby, czyli niedużo). Przypuszczam że papryką w proszku też możnaby mięso posypać. Czy można sos sojowy? Z vegetami, kucharkami itp. lepiej uważać, bo w większości składają się z soli, a niektóre gotowe przyprawy zawierają nawet cukier! Dobrze obsypać rybę czy mięso tymi przyprawami, przyklepać je dobrze i wstawić na jakiś czas do lodówki, żeby przeszło zapachem. Zawinąć w folię aluminową, zrobić w niej trochę dziurek widelcem i do piekarnika! (już mi się ta dieta podoba a jeszcze nie zaczełąm)

ale ja nie moge do piekarnika bo nie mam piekarnika :( moge jedynie rybe smazyc wiem ze kucharek i vegeta zawieraja sol ale jak narazie bede uzywac tego ale delikatnie tylko posypywac

Gość pepsifrau
a ja maslaneczke na sniadanie , troche serka bialego , a teraz 2 nogi kurczakowe , posypalam czosnkiem i przyprawa do grila- super, a rybe to wrzucam do worka pieczeniowego!!! Ale bez piekarnika -doooopa!!! A z przyprawami , to raczej wszystkie ziola, bez problemu , no w koncu , jak sie tak niewiele produktow je , to musi to przynajmniej smakowac!!! inga super, tylko jak sobie czlowiek pomysli , ze tyle przed nim....., ja tam chce 10 - gora 14 kg, jak za chuda jestem , to tez sie zle czuje!!! Znajoma sie watchersami tak odchudzila, ze szkielet przypominala-fuj!!! agnieszka a elektroniczne wagi tez nie sa bez wad, moja po zmianie baterii ,wskazuje 7,2 kg za duzo i nie umie tego naprawic i czasem troche swiruje!!! kotek to tez nieduzo , ale kilka kg jest chyba ciezej zrzucic, czy ja wiem??? no ale chyba zajmie mniej czasu :) :) :) A mnie to talia zaniknela , co mnie wkurza bo kiedys mialam 60 cm, , a teraz we wszystkim durnie wygladam , ale brzucha to nie mam , tylko te boki!!!

Dziękuję ❤️ Przy mojej masie taki spadek wagi to jakby mi rzęsa wypadła ;-P Walczę dalej, na obiad miałam wątrubkę drobiową z cebulą i przyprawami (veget, pieprz, litek laurowy, cząber), podsmażoną na suchej patelni, polaną woda i podduszoną i do tego brokuła z wody. Na kolację będzie twarozek 0% z dodatkiem jogurtu i szczypiorek. Później do pochrupania mam parykę i ogórka. A co u Was dietowiczki?