Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wlascicielka bestii

jak oduczyć psa różnych zachowań? nie mogę sobie z nim dać rady

Polecane posty

Gość wlascicielka bestii

przedewszystkim to wchodzenia na łóżko. bez przerwy na nie wlazi. mysli, ze scielane co wieczór jest wyłącznie dla niej. kurcze, jeszcze nie mialabym nic przeciwko jakby ze mna pospała, ale ona pod moją nieobecnosc wlazi na lozko i na nim je, spi, znosi rózne rzeczy.. po przyjsciu zawsze musze sterte smieci i okruszkow zdejmowac z tego lozka, no i oczywiscie je gryzie.

Gość wlascicielka bestii
druga sprawa to piszczenie. jak cos chce to bez przerwy piszczy. w nocy kolo lozka siada i tak pol nocy potrafii piszczeć. to samo jest ze wszystkim. z zabawkami, jedzeniem itp. glupio mi zaprosic kogos na kawe i ciastka bo ten pies od razu siada i zaczyna ceremonie :(

Gość wlascicielka bestii
dzieki poczytam :) mam nadzieje, ze tam znajde odpowiedz

Gość wlascicielka bestii
upup

Gość hahahaha hehehehee
up up i autorka poszła :O

Z tego co wyczytałem to masz sukę. Psi Świat jest dość prosty. Jesteś członkiem jej stada i próbuje zapewnić sobie jak najwyższą pozycję a może nawet dominować. Psy w stadzie pobiją się i wiadomo kto rządzi a suka sukę zagryzie. Rzuć na grzbiet, przyduś obrożą by wiedziała kto rządzi

Gość tego kretyna wyżej nie słuchaj
on dziecko też będzie lał, żeby znało miejsce w hierarchii :O sam się przyduś obrożą, matołku!

Karcenie nic nie pomoże, bo ona nie będzie wiedziała za co jest przyduszana obrożą :| Po prostu musisz zacząć ją wychowywać, a nie tylko posiadać.

Gość TAROCISTKA ZAFERANDA
sam sobie przyduś łeb hujaku

Gość 890
ja slyszalam ze gdy szczeka, piszczy w domu to zamknac na chwile (az sie uspokoi) w ciemnym pomieszczeniu (jak lazienka ) jak sie uspokoi wypuscic, gdy znow zacznie -znowu zamknac i tak do momentu az zrozumie, ze nic innego nie wskora. co do wskakiwania na lozko, to konsekwentnie mowic stanowczo NIE i delikatnie sciagac ja z lozka i tak w kolko - w koncu pojmie ze tam nie wolno - tak robilam z moim i sa efekty. grunt to konsekwencja w dzialaniu powodzenia!

Gość wlascicielka bestii
kurcze ja jej mowie za kazdym razem, ze nie i nie pozwalam jej wchodzic na lozko. ona wchodzi jak mnie nie ma i znosi tam wszystko. praktycznie wszystko co znajdzie, albo do siebie na poslanie znosi. po prostu nic nie moze zostac na wierzchu. potrafii ze stolika posciagac rzeczy. dzisiaj znalazłam na lozku talerz, widelec i podarta gazete :(

Gość poczytaj o klatce dla psów
...

Gość 890
ona sobie gniazdo robi :) suczka sasiada, mimo ze po sterylizacji nadal znosi roznosci nawet jakies smieci w jedno miejsce pokoju na gniazdo dla szczeniat , zadzwon do zaklinacza psow,on umie wszystkie zagadki rozwiazac :p

Był taki program w TV facet ma stado haski i jak powiedział, że bije psy to dziennikarzyna zrobił wielkie alo. Tak to jest zwierze stadne i w stadzie rządzi psie prawo i krzywdą dla psa jest właściciel nie znający jego natury. Przez sporo lat mieszkałem w bloku i nie miałem psa gdyż to nie jest jego środowisko a lubię duże psy. Teraz mam dom z dużą działką w dzikiej okolicy i owczarka niemieckiego. Ten to dopiero był diabeł wcielony. ADHD.Kupiłem go z hodowli facet co go sprzedawał (pozbywał się)po tygodniu od nabycia przestrzegał przed gwałtownymi ruchami bo go ugryzł. Bardo mądry pies w lot łapie czego się od niego oczekuje. PS Nie biję ale na głowę też nie dam sobie wejść Łańcuch przy budzie jest tylko dla ochrony obcych na podwórku np rozładunek mebli

Reakcja ma być na akcję psa bo inaczej nie będzie wiedział o co chodzi. Pies działa instynktem chwili, nie planuje na przyszłośc

Gość wlascicielka bestii
bez urazy, ale co ma twoj pies wspolnego z tym tematem? czekam na jakies konkretne wskazówki co powinnam zrobic.

Gość wrrr grrr wrrr grrrr
Nosz kurwa a umiesz czytać? Dostałaś już kilka rad, ślepa jesteś?