Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szklanka kakao

kto pogada?

Polecane posty

pierwsze upragnione... bo maz przez dluzszy czas nie chcial... juz sie nie moge malego doczekac... rozdwojenie jazni!

Gość Smutna 91
przepraszam że pytam tutaj da się dodzwonić o tej godzinie na informację kolejową bo jakoś nie mogę się dodzwonić mam numer znalazłam w necie ale mówią tylko wybrany numer jest nie dostępny zna ktoś numer inf kolejowej w poznaniu ?

Gość szklanka kakao
niech się wyprowadzi jak najprędzej to najlepsze wyjście dla Ciebie teraz będzie dzidziuś zajmiesz się nim i zapomnisz szybko o tym romansie........ Musisz teraz myśleć o maleństwie wybrałaś już imię? Będzie syn czy córeczka? :-)

moze zadzwon na zwykla inforacje i oni dadza ci na kolejowa. Moze maszzly numer...

Gość szklanka kakao
informacja chyba od godzinki 7 rano ........ tak mi sie wydaje

synek Olek! Termin mam na sobote. Moze mi sie tylko zdaje ze sie zakochalam bo mi hormony warjuja. Mam nadzieje!

Gość szklanka kakao
Olek? Piękne imię :-) to teraz szykuj rzeczy do szpitala po mału pakuj wszystko!!

Gość Szklane kakałko
No to tak: Jak urodzisz niemowlaka to będziesz wyglądała fatalnie. Nogi w kostkach będą tak grube jak w udach. Będziesz nieprzytomna i zapomnisz co to przespana noc. Niemowlaka trzeba karmić co 3 godziny, albo na rządanie (nie rzadziej niż co 3 h). W między czasie trzeba malucha przewijać, myć, smarować itd. Na samym początku niemowle jeszcze sporo śpi, ale z czasem zaczyna spać coraz mniej. Przez co najmniej 2, a właściwie 4 miesiące zapomnij o spaniu. Co oznacza, że i tak przez pierwsze 2 msc nie będziesz miała ochoty na seks. jeśli poród naturalny, to i tak nie będziesz mogła. Mąż tym bardziej nie będzie miał na ciebie ochoty. Kochanek przy niemowlaku w domu nawet jako tylko współlokator jest nieporządany. Z resztą sam ucieknie jak się nie będzie mógł wyspać przez niemowle. Poza tym kochankowi po porodzie też się przestaniesz podobać. No cóż, takie uroki rodzenia dzieci.

Gość Szklane kakałko
Jak ma termin na sobotę, to już od tygodnia powinna być spakowana. 1,5 litra wody na dzień, klapki takie, żeby się gruba noga mieściła, majtki takie z apteki przewiewne ( ale i tak będzie latać bez majtek. Koszulka do porodu, najlepiej taka do wyrzucenia potem. Koszule do uda, rozpinane z przodu po porodzie i jeszcze masa rzeczy. Niemowlaka nie smaruj oliwką, bo może go uczulić. Tak w drugim, 3 miesiącu można zacząć stosować oliwkę. Najlepiej smarować i myć dziecko emolantami. Podobno dobra do smarowania jest płynna parafina. do kąpieli jest dobre Emolium, albo Oilatum. Kremy do smarowania dziecka między nogami to linomag krem nie maść, alantan krem i maść i jeszcze jest jedna dobra Bayera, taka jak alantan, ale teraz nie pamiętam nazwy

Gość szklanka kakao
na pewno sobie poradzi ze wszystkim dobranoc dziewczynki 🖐️

Gość Szklane kakałko
A co do mleka, to spróbuj Humanę. Jest lżejsza niż bebiko. Po bebiko dziecko ma obklejony cały język i chce mu się pić. I tak po wszystkich mlekach będzie mieć na początku wzdęcia i kolki. Ale z czasem one miną. Najpóźniej do 4 miesiąca życia. I nie trać cierpliwości do płaczącego niemowlaka. Denerwując się nie uspokoiszgo tylko jeszcze pogorszysz. To nic, że czasem będziesz miała ochotę bachora zabić. Tylko się opanuj :D Niemowlak płaczem wyraża, że coś mu jest źle: głód, niewygoda, bolący brzuszek, brudna pielucha, albo obcierająca pielucha. Raczej nie płacze od tak sobie. Nie umie mówić, ani nie umie pokazać rączką, więc to jego jedyna, wkurzająca forma komunikacji. W drugim miesiącu, już się będzie do ciebie uśmiechać i nie będzie tak płakać, a ty nauczysz się co mu nie pasuje.

Spakowana jestem od miesiaca. Troche mniej rzeczy niz piszesz ale rodze w uk a tu jest nieco inaczej. Przerazasz puchnieciem bo narazie to nie spuchlam przytylam 10 kg i jestem ta szczesciara ktora wyglada jakby trzymala pilke przed soba bo wszystko poszlo w brzuch. Pewnie kochanek straci mna zainteresowanie no trudno pewnie to mi wyjdzie na dobre. No al eblagam nie mowcie ze maz tez bo mi na jego wzgledach akurat zalezy. Dzieki za wsparcie! No i za to ze nie zostalam zlinczowana

dobranoc moze sie jeszcze kiedys sklikamy jak bedziemy cierpiec na bezsennosc