Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juliaaaaaaaaaaaa

Boje się ,że sobie nie poradze

Polecane posty

Gość juliaaaaaaaaaaaa

studiuje, narazie jestem na utrzymaniu rodziców.. czasem boje się jak sobie poradze sama , po studiach.. że nie dam rady sobie w pracy itd.. jeszcze nigdy nie pracowałam.. studiuje prawo ,a wiadomo jaki jest ten kierunek.. może rodzice mi pomogą po studiach z aplikacją itd ,ale byc może będę musiała pracować w urzędzie czy firmie czy banku jak moi znajomi bez aplikacji.. o ile dostane prace bo wiadomo jak jest w tych czasach.. Boje się ja to wszystko porostu będzie wyglądało..

Gość juliaaaaaaaaaaaa
na studiach też mi ciężko idzie czasem już powtarzałam pierwszy rok teraz jestem na trzecim i też nie wiem czy wszystko się na tym roku uda.. poszłam na te studia bo otwierają mimo wszystko jakieś możliwości nie np jak zarządzanie czy pedagogika.. prawa jazdy nie zdałam pare razy.. z mojej winy bo się nie przyłożyłam.wstyd ,ale może jeszcze kiedyś je zrobię.. Teraz studiuje i ucze sie jezyków bo one sie zawsze przydają..

Gość wiesz? co ?
każdy się obawia o przyszłośc głowa do góry dasz radę ;-)

Gość juliaaaaaaaaaaaa
i jeszcze teraz są takie popieprzone czasy :( że cięzko o prace nawet ludziom po studiach .. przeraża mnie czasem ten wyscig szczurów

Doskonale Cię rozumiem. Jeszcze kilka miesięcy temu byłam w podobnej sytuacji, zamartwiałam się jak to będzie, czy znajdę pracę, czy będę w stanie się utrzymać sama, czy znajdę mieszkanie. Nie dawało mi to spokoju. I wiesz co? wszystko potoczyło się tak zwyczajnie i łatwo, że sama byłam zdumiona. Pracę znalazłam w kwietniu, w czerwcu skończyłam studia, we wrześniu wyprowadziłam się z akademika :) wszystko poszło bezboleśnie i jakoś tak płynnie. Myślę że w Twoim przypadku będzie podobnie. Na pewno dasz sobie radę, masz ewentualnie rodziców, którzy pomogą ci na początek. Nie zamartwiaj się, głowa do góry :)

Gość juliaaaaaaaaaaaa
wiem ,że rodzice mi pomoga na ile będą tylko mogli. oni nie są prawnikami ,ale jakieś znajomości mają.. a tylko to teraz się liczy wiadomo. Nie chce po studiach skonczyc na kasie na 1000 zł :(

Gość juliaaaaaaaaaaaa
Tylko czasem zastanawiam się, czy to wszystko ma jakiś sens...? Tak się staram, a nawet nie wiadomo, czy pracę dobrą potem dostanę :( A moja koleżanka jest luksusową call girl i nie musi martwić się takimi rzeczami.... Może też powinnam spróbować? :(

Gość juliaaaaaaaaaaaa
jeszcze mój facet wmawia mi ciagle ,że sobie nie poradze bo np nie zdalam tego prawa jazdy.. że nie dostane po studiach pracy itd bo nikt teraz dobrej pracy nie da..

Gość juliaaaaaaaaaaaa
spadaj podszywaczu z tym swoim call girl

Gość juliaaaaaaaaaaaa
a na dodatek chyba jestem w ciąży :(

Gość juliaaaaaaaaaaaa
no właśnie, dlatego chciałam się z nim rozstać... Ale teraz ta ciąża i nie wiem, co dalej... :(

Gość juliaaaaaaaaaaaa
Własnie w ten sposób zachęcamy do zaczerniania nicków :)