Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _samantha_

normalna dziewczyna + skinhead

Polecane posty

Gość _samantha_
Faktycznie, offtop trochę się zrobił. Mimo wszystko temat ciekawy. :) Wiem, że mimo wyglądu i kilku podobnych poglądów... skinem nie jest. Byłam prawie, że pewna, a jednak Tak więc temat raczej mnie już nie obowiazuje. Choc przyznam szczerze, ze te wszystkie subkultr, nigdy wczesniej się tym nie interesowałamm, to teraz naprawdę agłebiłam się w temacie. Nie chodzi mi tylko o to forum, bo szukalam na necie i tez rozmawialam ze skinem osobiscie. Ale cóż, za duzo powiedziec mi nie chciał. Większosz to top secret. Jednak to co mnie najbardziej ochodziło zostało wyjasnione. Dziękuje wszystkim za zainteresowanie. :) Bedę tu jeszcze zaglądać.

Gość Phoebe20
od skinów to chyba tylko terroryści gorsi. Wyobraź sobie że jesteś Arabską Murzynką Żydowskiego pochodzenia i odpowiedz sobie na pytanie, czy na pewno chcesz być z takim pajacem skinheadem.

Gość jestem skinheadem
Samantha, bo widzisz jesli ktoś jest spoza subkultury to nie zostanie zaznajomiony z jej charakterystyką. Albo to czujesz i sie utożsamiasz albo nie i juz. Łatwo trafić na "skinów" którzy słuchają hip hopu i ze chodzą na mecze i zobaczyli mocną ekipe to se kupili fleki i szelki a tak naprawde to trociny w głowie, z "punkami" to samo, długowłose cipy pacyfistyczne, a tych prawdziwych to jest moze z kilku w moim miescie, wszyscy wyjechali. Scena upadła.

Gość _samantha_
Wydawało mi się przez jego ubiór, że jest skinheadem no i przez wygląd. Łysy, szeroka czarna kurtka a la fleja, buty do łydki, spodnie moro. Zadnych szelek, charakterystycznych sznurówek nie było. Stopniowo zadawałam mu pytania kim jest. Jak pisałam wczesnej mówił ,ze nie zalicza sie do zanych z subkutur. Pytałam o piosenki, po poglądy, o rasizm. Można utożsamić go trochę ze skinem. Jednak nim nie jest. Generalnie wydaje mi sie dziwnym człowiekiem. On sam chyba ma o sobie podobne zdanie. Znam go już bardzo długo, ale zawsze był kumplem, nigdy nie interesowało mnie to kim jest. Nie wnikałam w to. Aż do czasu, aż zaczeło mnie cos do niego przyciągać. Nigdy nie mówił o sobie dużo. I nagle ja uswiadomiłam sobie, że chce wiedziec o nim jak najwięcej. Jest bardzo inreresującym człowiekiem. Słyszałam kilka utworów, jego wyfląd itp. poprostu oceniłam go po tym. Nie myliłam sie stuprocentowo. Zastanawiam się kim on jest...

Gość ojciec w garażu
przeczytałem temat, BSA i ten co każe dziewczynie uciekać to jakieś dziwolągi, takie gadki to ja miałem w wieku 16 lat, a oni twierdzą że są starymi załogantami. Przyznaje ordery uśmiechu jednemu za sformułowanie "pankowie" , a drugiemu za przekonanie o "szczególnym szacunku hitlera do Polaków". Trzeci rozmówca powinien olać sprawe i napić sie dwóch piw naraz. Samancie polecam nie zdobywać więcej wiedzy z internetu, bo to gówno a nie wiedza. Chłopaczyna będzie się teraz musiał namęczyć żeby wyprostować wszelkie skrzywienia jakie powstały w Twoim umyśle. Sobie zalecam sześć godzin snu, czyste zęby i szklanke wody.

Gość żelazo
..... hahahhahahaha......

Gość żelazo
jestem normalnym facetem.... ostro ćwiczę ... dużo czytam.... coś wiem... coś ukończyłem mam mgr z ekonomi nawet fajny uniwerek....jak to mówią wiem że wciąż niewiele wiem.... co dzień odczuwam głód wysiłku walki i wiedzy..... pracuję normalnie w wielkiej firmie z byle jakie pieniądze.... mam poglądy nacjonalistyczne..... w tych czasach to tak normalne jak to że po prawej stronie man prawą rękę a po lewej mam rękę lewą.......... wiele z tych rzeczy co piszą na tym forum to zwykłe pierdoły pisane przez jakieś młodociane niewykształcone niedojdy... najpierw coś liźnijcie historii potem maturka... bunt to nie wszystko .... trzeba coś jeszcze o życiu wiedzieć...deklaruję zawszę swoją chęć i poparcie ruchowi nacjonalistycznemu nie tylko w postaci plecienia wzniosłych haseł ale i zwykłe poparcie siły pięści.....

Gość stonka ziemniaczanka
idź se laska na dyskotekę tam poznasz dla siebie odpowiednigo chłopaczka. Nie daj bozu twój skinhed zabierze cię na jakiś koncert i uciekniesz z wrzaskiem.. pfffff

Gość jafiemzetyfiesz
heh ja jestem z punkiem, który wygląda jak skinhead, ale nie jest lewy.. Wygląda dość grożnie na pierwszy rzut oka, łysa głowa, tatuaże m.in na nadgarstkach, glany, łańcuchy. Nie wiem dlaczego ale zaczęłam z nim rozmawiać w pubie (pewnie alkohol mnie ośmielił). Zrobił na mnie wrażenie oschłego, nic bardziej mylnego. Teraz mój niegrzeczny chłopiec jest potulny, często mnie przytula, dostrzegłam że jest bardzo wrażliwy np. często się wzrusza Byłam mega zaskoczona, ale to jego oblicze poznają tylko nieliczni. ja i jego najbliżsi przyjaciele. Może trafiłam na unikat, ale czuję się bezpiecznie gdy jestem z nim. I to jego zabawne nieokrzesanie i męskość, potrafi mnie przyprzec do sciany i pocałować tak że aż zapiera dech w piersiach. Eh co ci będę mówić, tacy faceci to złoto. A nikt by nie powiedział, chodzi na mecze, nie daje sobie w kasze dmuchać gdy ktoś go zaczepia. No na miejscu faceta nie chciałabym mu zależć za skórę.. porpostu.. A dla mnie jest przekochany, troskliwy i czuły . Pozory mylą , daj chłopakowi szansę.

Gość żelazo
tak się troszkę przedstawiłem .... ciekawe czemu..... może mi się nudzi... a może chciałem się włączyć do gadki...ale to chyba bezsens ...

Gość żelazo
przekochany...... bo nie daje sobie w kaszę pluć ? .... prawdziwa siła człowieka nie bierze się z tatuaży ogolonej głowy czy bicia jakiś leszczy na wiejskiej potańcówce.... pisanie takich rzeczy to lemoniada o tym gościu.....hahha.... oj przepraszam....zapędziłem się .....dziś MY!!! potrzebujemy czegoś więcej niż tylko jakiejś przereklamowanej subkultury..... MY!!! potrzebujemy świadomie ukierunkowanego światopoglądu.... oj zapędziłem się ..... może nie na temat ale mówię co mi się nasunęło....

Gość takajednacosieznaaaaaaaaaaa
nie mowie, że w tym objawia sie siła ;/ Jest silny psychicznie poprostu i to bije od niego. wygląd jest tylko dodatkiem

nie łazi po potancowkach i nie bije nikogo. Ale jesli ktos zaczyna to potrafi sie obronic, tyle

zresztą z nazistami nie dyskutuje bo to podgatunek ludzki ktory powinno sie eksterminować.im mniej ścierwa tym lepiej.

Gość żelazo
dziś wytatuowany i odbiegający od pozostałej części społeczeństwa gość nie osiada wiele nic więcej prócz wycierania d....y ż...m i innym społecznym pasożytom..... tak jest bo nasze społeczeństwo się troszkę starzeje.... a te pasożyty siedzą na swych stołkach i się kijami odganiają od młodych inteligentnych i 100 razy bardziej kompetentnych PRAWDZIWYCH POLAKÓW... tak więc uwidacznianie się w taki sposób to tylko pokazanie że się chce walczyć w postaci mięsa armatniego.... albo to tylko efekt minionej jakiejś mody ... co jest najgorsze....

to ty powinienes isc do gazu, masz zaburzona psychike, dla dobra spoleczenstwa powinno sie ciebie zlikwidowac tak jak i z reszta psychopatów pedofili i innych szkodników :)

Gość żelazo
nazistami???? co to za brednie.... widzę że mam do czynienia z kimś zupełnie niewykształconym albo wręcz analfabetą.... nacjonalizm to nie to samo co nazizm..... do s....na... oj daj sobie siana..... sprawdź i poczytaj a potem pisz...tak na poczekaniu.... to w gooogle---.Nacjonalizm (z łac. natio naród) - postawa społeczno-polityczna uznająca naród za najwyższe dobro w sferze polityki. Nacjonalizm uznaje sprawy własnego narodu za najważniejsze. Głosi solidarność wszystkich grup i klas społecznych danego narodu....

Gość żelazo
hahah i za takie sieroty umysłowe jak ty walczył mój dziadek oficer AK.... jak ci nie wstyd być takim nieukiem.... mnie straszyć gazem..... ??? nie .... że też ziemi nosi taką ciemnotę i ignorancję.....

Gość żelazo
jak by to powiedział rolnik z takiego buraka to nic nie będzie lepszego prócz nawozu... zostawić w polu i zaorać... bo z takiego buractwa to tylko gówno czyli nawóz .....przepraszam za to ...poniosło mnie

oj jasne ze bedziesz sie wymawiał nacjonalizmem :) a tak naprawde jestes malym smierdzącym faszystą :) umrzyj :)

Gość Anka SHG
jak czytam wasze posty to rzygać mi sie zachciewa. Nie wszystkie przeczytałam, ale fakt faktem ze pierwsze 2 strony były zjebane. Co ktoś pisze za bzdury że Skinhead nie koniecznie musi być RASISTĄ? Bo bez jaj, właśnie od tego się to wzięło. SKINHEADS- NIENAWIDZĄ KOLOROWYCH!! Długo już żyję zasadami SHG znam mnóstwo ludzi z tego grona i pewnie by Was wyśmiali z tego co piszecie. Skin nienawidzi również Punków i reszty brudów. !! a tam jakiś typek se pisze że w połowie duszy jest punkiem. ja pierdole;x też zaczynałam od punkowania i nawet do dziś jest mi wstyd to przyznać przy braciach czy siostrach. (chodź wiedzą o tym) Większość Skinów jakich znam jak idą, i siedzą gdzieś brudy to plują im pod nogi albo strzała w ryj dostają. weźcie się zajmijcie w końcu poznawaniem prawdziwych Skinów niż pierdoleniem takich bzdur. !! to jest żałosne ! A co do tematu. Jak dla mnie Skiny są zajebiści, idzie z takim facetem normalnie pogadać O WSZYSTKIM!! a nie.. ;/ tyle na ten temat ;) 88!!

Gość TheTraditionalSkinHead
Prawie 40 letni SkinHead. .Skinheads wywodza sie od jamajskich Rude Boys ... Skinhedzi zawsze byli roznorodni etnicznie, rasowo , etc.Nie wiem, czy laczyla ich jakas szczegolna ideologia, czy moze raczej apolitycznosc - na pewno laczyl ich styl zycia i bycia w pewnej wspolnocie.Nie wiem dlaczego zewnetrzne cechy tego nurtu ( odziez, buty i inne elementy " image" ) zostaly skopiowane przez idiotow typu nazisci, komuchy, faszysci , stadnionowi bandyci, i innych skrajnych , niebezpiecznych oszolomow wyznajacych jakies antyludzie poglady.Najgorsze, ze te srodowiska przywlaszczyly sobie " styl Skinheads" i aktualnie powszechna opinia ( plus medialna ignorancja ) , laczy nazwe Skinheads tylko i wylacznie z agresywnymi grupami tepakow o najczesciej radykalnych, skrajnych pogladach.Oczywiscie tradycyjny Skinhead to rowniez muzyka, stare jamajskie reggae ( jeszcze przez era Marleya :-) , ska , i rozne pochodne tych stylow - swietne do sluchania i tanczenia.Jesli chodzi o moje osobiste poglady , to blisko mi do nurtow narodowo - prawicowych, anty UE , antyrzadowych ( TFU) , lecz bez zadnych zwyrodnien ideologicznych , czy wszelkich -izmów ( choc przyznam , ze piewcy chwaly lewicy i ich zamaskowane, czarne bojowki budza we mnie autentyczne obrzydzenie ).Jestem praktykujacym buddysta, wegetarianinem , kultywuje pamiec o ruchu niepodleglosciowym ( moje geny pochodza z polskich Kresów - Wołynia ), w zadnym aspekcie nie przypominam agresywnego typa z uwiądem mentalnym, ktory uznal, ze dla dobra Polski i Polakow bedzie obrastal w nienawisc ,...owszem, nosze glany, waskie spodnie, koszule w krate i szelki , jestem rowniez calkiem slusznym wymiarow :-).Mam tez swoje osobiste opinie na temat Islamu, Izraela, emigracji , polityki globalnych rezimow, etc i dostrzegam w tych kwestiach rowniez wiele niebezpieczenstw ...,ale to temat na dluzsza pogadanke. Pozdrawiam!

Gość joeey
Czekajcie to w końcu ile jest tych odmian was nazi,sharp,69,oi?

Gość TheTraditional
Skinhead's pod koniec lat 60 tych i pozniej wcale nie byli grzecznymi chlopcami.Lubowali sie w miejskiej chuligance i stadionowych zadymach - co osobiscie uwazam za przejaw arogancji i ignorancji - ale to zapewne z powodu mojego umyslu, ktory wolny jest od skrajnych zachowan :-).To rowniez nie byli tuzy intelektualnego podejscia do wielu spraw .Ale to co pojawilo sie potem, owa ewulucja to juz pachnialo zdecydowana patologia , a dorabianie jakiejkolwiek specjalnej ideologii do Skinhead's uwazam za niestosowne.Jesli ktos jest komuchem, nazista, anarchista, prawicowcem, nazista, faszysta etc. niech nazywa sie w adekwatny sposob, bo owe ideologie nie maja nic wspolnego ze Skinhead's.Dlatego takie twory jak RedSkins, NaziSkins, Skinhead's przeciwko rasizmowi ( SHARP) , Oi i podobne to juz tylko walka fanatycznych pogladow w bardzo radykalny sposob, lub skupieniu sie na muzyce i alkoholu - Skinhead moze miec osobiste poglady, takiego czy innego rodzaju , ale Skinhead's jako grupa nieslusznie jest laczona z walka na poglady.Osobiscie uznaje,ze Skinhead's to ci , ktorzy czerpia ze starego nurtu, wolnego od radykalizmow , a reszta to ogolone punki, lub bardzo czesto zwyrodnialcy uprawiajacy jakies bezecenstwa w imie chorej ideologii - jesli nie zabijaja to glownie ich zycie opiera sie na 3 filarach - muzyka, alkohol i bijatyka.

Gość Daksza
Anka uważam ze sama nie wiesz o czym mówisz:) Radze obejrzeć Skinhead attitude ..film dokumentalny o skinach. Bardzo ładnie pokazuje ideologie i rożne odłamy tej subkultury. Przez takie osoby jak ty właśnie każdy Skin jest nazywany rasistą i nazi. głupota...

Gość to jest dobre
''Skinhead attitude'' bardzo ciekawy film niech każdy obejrzy,ja oglądałam można się dużo dowiedzieć o SK.

Gość fghkfgll
Jakim skinheadem. Raczej pozerem, głupim gówniarzem. Jak można związać się z półgłówkiem, który nienawidzi innych ludzi.

Gość Anka SHG
Daksza , nie jeden film obejrzałam, i co z tego ? Chłopie siądź ze Skinami i pogadaj z nimi dowiedź się czegoś a nie. ! Ja jestem dumna z tego, że jestem RASISTKĄ ! Pierdole opinie innych, i dobrze mi z tym ;) nie jednego znam Skina a raczej pare dziesiąt... i nie raz gadaliśmy itd, i jakoś wszyscy gadają to co napisałam ;) poznaj, pojeździj po miastach pogadaj z nimi potem komentuj !

Gość Daksza
Nie jestem chłopem tylko dziewczyna:) I tak sie składa ze moj facet jest skinem i mamy mnóstwo znajomych w tym towarzystwie. Nic mi do tego ze Ty jestes rasistką mnie to nie boli ale uważam ze nie powinno sie przypisywac rasizmu każdemu skinowi bo nie kazdy nim jest. Takie katalogowanie ludzi jest zbędne i niewłaściwe. Mozesz byc ze swojej postawy dumna jak wielu ludzi jest ze swoich przekonań ale nie dawaj na forum takich głupot ze każdy skin jest rasistą bo to nie prawda. Pozdrawiam

Gość grjuik
skini to pewnie zwyklwe s a oosby bezrobotne i slabo wyksztalcone? bo pracujacy czlowiek nie ma czasu bawic sie w takie bzdury