Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olkaolkaolkaolka

PIT-11

Polecane posty

Gość olkaolkaolkaolka
Przychod koszty uzyskania przychodow Dochod 5.224,40 - 5.224,40 Dochod zwolniony od podatku zaliczka pobrana przez platnika - 311 Skladki na ubezpieczenie zdrowotne 335,74

Gość olkaolkaolkaolka
cos mi nie wyszlo przychod 5.224,40 dochod 5.224,40 zaliczka pobrana przez platnika 311 skladki na ubezpieczenie zdrowotne 335,74

Gość olkaolkaolkaolka
poza tym wszystkie rubryki sa puste

Gość przychód to to
poz 39 5.224,40 poz 41 5.224,40 poz 43 311 poz 62 5.224,40 poz 64 5.224,40 poz 65 311 poz 97 5.224,40 poz 105 5.224,40 poz 106 5224 poz 107 384,30 poz 108 384,30 poz 110 335,74 poz 116 48,56 poz 120 49 poz 121 311 poz 123 262 poz 137 podpis Masz do zwrotu 262 zł, jesli to był twój jedyny dochód w ub. roku, Im szybciej złozysz pit tym szybciej zwrócą ci nadpłate i tym krócej będziesz na nią czekać :)

Gość przychód to to
oczywiście pierwszą stronę pit też musisz wypełnić, ale to nie powinno sprawic ci trudności ;)

Gość trapi mnie jedno pytanie
a orientujecie się jak kto chodził na staż unijny to też musi się rozliczać? ja dostawałam ktowe brutto=netto 890, wszystkie składki, nawet zdrowotna 0zł choć nie byłam studentem

Gość ja też byłam na stażu...
ale na tzw. unijnym i dzisiaj dzwoniłam do UP i powiedzieli, że nie muszę w ogóle się rozliczać...

Gość przychód to to
a na tej stronie: http://www.pit.pl/deklaracje-formularze/ wybierz z tabelki PIT-37 (16), wydrukuj wypełnij zanieś/wyślij do swojego urzędu skarbowego Jeśli wysyłasz to TYLKO POLECONYM i zachowaj świstek - potwierdzenie

Gość ja też byłam na stażu...
no właśnie, mi powiedzieli, że nie trzeba w ogóle, nawet pitów nie dają

Gość olkaolkaolkaolka
to rzeczywiscie ze mnie matol, a z Ciebie dobry czlowiek. DZIĘKUJĘ!!! jak Ci sie moge odwdzieczyc? :-P

Gość przychód to to
koleżanko od stażu unijnego - a PIT 11 dostałaś? no i co z zaliczką na podatek na tym PIT 11? też jest zero?

Gość przychód to to
olka - w ramach odwdzięczenia sie pomóz komuś w tym w czym ty jestes dobra :) Bedzie ok :classic_cool:

nie dostałam, ale też mi się wydawało ze jestem zwolniona z podatku, a osoby które miały staż z funduszu pacy dostaną nadpłatę.

Gość olkaolkaolkaolka
to spoko DZIEKUJE jeszcze raz :-)

Gość przychód to to
to masz jeszcze czas, pit 11 pracodawca daje do końca LUTEGO. A te 890 zł to było za cały staż? Wychodziło ci poniżej 200 zł miesięcznie? Bo jesli było ponizej 200 zł miesięcznie, to mogli zapłacic podatek ryczałtowy i wtedy faktycznie PIT 11 nie wystawią

staże unijne są zwolnione z podatku, dostawalam kwote brutto

tak zwolnione, już poczytałam na necie, art. 21 ust. 1 pkt 137 ustawy o PIT:)

Gość przychód to to
no to ok, nie wiedziałam :)

ale widze że jesteś obcykana w te klocki, to może zapytam, pracowalam na umowe o prace w grudniu 2010 czyli jeden miesiac, juz dostalam pit, jest możliwosc że bede coś doplacala? bo przeraziłam się i tak jak ok 27% mojej wypłaty wyparowalo na wszystkie skladki

Gość przychód to to
nie powinnas nic dopłacać. w tym grudniowym pit masz jakieś zaliczki na podatek? Na moje oko powinnas miec je DO ZWROTU,

Gość przychód to to
musze zmykać teraz, pa :)

mam przychod, koszty uzyskania przychodu i dochod b-c, i zaliczka pobrana przez płatnika 80 zl a na samym dole mam skladki zdrowotne i ubezpiecenia spoleczme

oki dzięki i tak:)

Gość przychód to to
podawałam juz tu sposób jak rozliczyć PIT po kolei, masz też stronę z której ten PIT możesz ściagnąć. Uważam, że te 80 zł to będzie twoja nadpłata w podatku dochodowym ( bo stazu unijnego wogóle nie wykażesz w pit skoro jest zwolniony od podatku) Spróbuj, zajrze tu jeszcze wieczorem :)

oki dzieki, wlasnie sobie sciagam program do pit

Gość pacynka90
tam ten sam problem co koleżanka i mam pytanie skąd wzięła się liczba 284?? nie mam pojęcia:( chciałam zrobić wegług przykładu ale nie wiem skąd się to wzięło

Gość pacynka90
moje dane to: przychód- 1720,80 dochód-1720,80 zaliczka pobrana przez płatnika- 84 składki na ubezpieczenie zdrowotne- 133,36 gdyby ktoś był skłonny pomoc byłabym bardzo wdzięczna:)

Gość xtzzzzzzzr
pozycja 39 i 41????????????????? toż to nie była praca, tylko staż, a staż to chyba inne źródła czyli 57, 59

Gość gość
pit 11 dostajesz od pracodawcy (polecam: http://abrfinanse.pl/deklaracja-pit-11/) jeśli dostajesz tylko jeden pit to na jego podstawie wypełniasz roczne zeznanie podatkowe tzw. PITA. wybierasz pit 37 jak jesteś zatrudniona (http://abrfinanse.pl/deklaracja-pit-37/) jak prowadzisz działalność i pracujesz na etat wypełniasz pit36 (http://abrfinanse.pl/deklaracja-pit-36/) działalność z ryczałtu rozlicza się na formularzu PIT28 (http://abrfinanse.pl/deklaracja-pit-28/) i chyba tyle pozdrawiam