Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Świeżutki wątek

Świeżutki wątek dla ateistów

Polecane posty

Gość Świeżutki wątek

Jak ktoś z ateistów ma kaprys się wpisać, zapraszam. Możemy porozmawiać na tematy wszelkie :):)

Gość ateiści to
debile, na pokaz mózgojeby

Gość ja jestem ateista
jak Boga kocham

Gość KarolajnaŁódź
Ja jestem :D

Gość dorota--------------
To zmiatajcie do ojca dyrektora :P moherowe....

Ostatnio byłam na mszy gdyż czasami lubię iść, ale nie z powodu wiary, tylko, żeby posłuchać kazań i była historia o księdzu.... hydrauliku, który dbał o rury samotnych kobiet i wdów. Tak parsknęłam śmiechem, że poplułam gościa co stał przede mną, musiałam opuścić ten przybytek rozpusty i grzechu.

Gość Świeżutki wątek
pomódlmy się na początek

Gość trzeba ułożyc jakiś
paciez dla ateistów

Gość ateiści są
jak homo, wiecznie wszystkim o tym oznajmiają

Gość bo ateiści
widocznie czują potrzebę wyznawania swojej wiary

Gość nadrabiam zaległości
widać, dzieciom sie nudzi, choć deszcz nie pada

Gość tak jak katole
oznajmiają o swojej bezgranicznej wierze, kurwa takie pierdolenie o szopenie

Gość ja pierdacze
prosimy z okazji tego watku ale nie obrazac kompozytorow klasycznych uzywajac ich nazwisk nadaremno :) dziekuje.

Gość kkddddddddddj
Jeśli ta rozmowa ma dotyczyć kościoła to ten wątek nie ma sensu .

Gość kkddddddddddj
Nie lubię też słowa ateista . To jest wrzucanie do jednego worka idiotów, ignorantów oraz ludzi których światopogląd nie przewiduje istnienia stwórcy.

Gość i w tym właśnie jego urok
Słowo katolik oznacza różne osoby, ale to mają wspólnego, że wyznają pewnien pakiet poglądów. Ateista to człowiek, ktory nie musi się w niczym zgadzać z żadnym papieżem, ani z innymi ateistami nawet. Tym się właśnie różni ateizm od religii.

Gość i juz cię lubię
to jest to o co mi chodzi

Gość jak wytłumaczysz te cuda
RÓŻANIEC ŚWIĘTY RATUNKIEM DLA SWIATA Matka Boża: Przez Moc Mojego Świętego Różańca szatan zostanig zmiażdżony i związany w Piekle na wieczną Mękę. Ktokolwiek co dzień odmawia cały Różaniec, zbawi siebie i rodzinę. Miejcie Różaniec przy sobie, gdziekolwiek jesteście. Wzywam was, abyście odmawiali co dzień cały Różaniec. Módlcie się nieustannie... macie ostatnią szansę..., zbliżają się ciężkie i trudne dni, jakich świat jeszcze nie przeżywał...

Ja jestem "głęboko wierzącą ateistką", ale sądzę, że ci, którzy cały czas pieprzą na Kościół, sami są jakimi fanatykami, których życie skrzywdziło, i polecam im wszystkim wizytę u psychologa.

Gość bogna83
a kto z was ma apostazje??

Gość kkddddddddddj
I właśnie o to chodzi że ja nie mam zamiaru nikomu niczego tłumaczyć. Ja nie jestem satanistą ani innym antykatolickim krzykaczem . A 'cuda" istnieją na potwierdzenie każdej religij .To ze nauka nie potrafi czegoś jeszcze wytłumaczyć to nie znaczy ze wszędzie trzeba się doszukiwać działania siły wyższej.

Ta apostazja to też jakaś bzdura. Skoro wiem, że Boga nie ma, to mam gdzieś, czy jestem wpisana w jakieś księgi kościelne. Walę to i już. Nie muszę żadnych cyrków odwalać z wypisywaniem się.

Gość bogna83
ale nie jest cyrkiem wypisanie z kościoła, w polsce mamy niemal 100% katolików bo chrzest też robi się dla innych zeby nie gadali i zeby nie bylo problemów i tłumaczen, co jest złego ze zdecydujemy się ze nie chcemy należeć do "kościoła" ? ktoś nas pytał jak wpisywali nas tam?

Gość kkddddddddddj
W Polsce publiczne wyrzeczenie się wiary godzi bardziej w twoją rodzinę niż w ciebie .Ksiądz odmówi ci katolickiego pochówku i twoi najbliżsi zostaną przez to napiętnowani . A te 100% to tylko potwierdzenie że w tym kraju każdy boi się swoich poglądów. I ma rację .

Gość jak wytłumaczysz te cuda
dlaczego człowiek jedzie do Medjugorie i po tym spotkani zostaje księdzem Całe moje życie związane było ze sztukami walki to był priorytet mojego życia. Medytowałem po dwie godziny dziennie zen, jogę ćwicząc trzy razy dziennie mentalnie i fizycznie karate. W wieku 21 zostałem dyrektorem ds. karate w Polskim Związku Sztuk Walki w Bydgoszczy i mając stopień 3 dan szkoliłem ludzi w bojowej odmianie karate. Studiując wtedy teologię i filozofię napisałem pracę licencjacką nt. możliwości synkretyzmu filozofii Dalekiego Wschodu z chrześcijaństwem, za którą otrzymałem stopień bardzo dobry. Był to czas, kiedy religia dopiero wchodziła do szkół i poproszono mnie, abym wykładał w jednej z nich religię. Zgodziłem się. Prowadziłem już wtedy szkolenia w dwóch prywatnych szkołach walki, które jak na tamte czasy dawały mi duże możliwości finansowe. To niesamowicie ładowało moje ego. Na imprezach, na dyskotekach, gdzie się zjawiałem, mówili za mną: „Patrz, to jest ten karateka, który strasznie napie. Z perspektywy czasu widzę, że było to żenujące, ale wtedy „jarało mnie to strasznie I w tamtym czasie zacząłem wchodzić w bardzo konkretną decyzję poświęcenia się na całe życie wschodnim sztukom walki. Chciałem wyjechać na Okinawę i trenować przez całe życie pod okiem wielkich okinawańskich mistrzów. Wiedziałem, że wyjazd ten będzie łączył się z bardzo konkretną inicjacją w sztukach walki, którą można porównać do chrztu w chrześcijaństwie. Polega ona na oddaniu swojego całego umysłu i ciała duchowi karate na całe życie, a jest to duch buddyzmu, duch walczącej agresji, mimo całego nacisku na obronę w technikach walki http://dzieckonmp.wordpress.com/category/nawrocenia/