Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Świeżutki wątek

Świeżutki wątek dla ateistów

Polecane posty

Gość bogna83
dokładnie, ja swoja dwojke dzieci ochciłam w cerkwi (z dwojga złego to lepsze :p) ale tylko dalatego że rodzina wymogła to na nas, wolalabym tego nie robic zeby mogly w przyszłości same o sobie zdecydowac, ale nieststy zyjemy w takim kraju wsrod takich ludzi wole zeby dzieci nie byly wytykane palcami w szkole a rodzina nie wypominała mi przy każdym spotkaniu braku chrztu - tak jaby to mialo jakiekolwiek znaczenie/..... dla mnie nei ma zadnego ale dla niektorych jest to sensem zycia, zauwazylam ze ateisci sa bardziej wyrozumiali od katolików

Nie zauważyłam, żebyśmy byli bardziej wyrozumiali od katolików. A prawosławni gorsi od katolików, zarozumialce jedne!.

Gość ja pierdacze
"Polega ona na oddaniu swojego całego umysłu i ciała duchowi karate na całe życie, a jest to duch buddyzmu, duch walczącej agresji, mimo całego nacisku na obronę w technikach walki ... " :D dobre to stwierdzenie :D duch buddyzmy i walczaca agresja w walkach wschodu. chyba tylko jakis zryty cpun mogl cos takiego napisac :D :D tak, historyjki o cudach sa bardzo kreatywne ;) kto podatny na fantastyke moze nawet w nie uwierzyc ;) filmiki tez pierwszorzedne ;)

Gość kużwa, ale to miał być
temat tylko dla ateistów, to po kiego knota wpieprzają się wszelakie odmiany wierzących?

Gość o mądrości...
A co ma być tematem???? Fizyka, kosmologia, nauka, antyklerykalizm, racjonalność, filozofia oświaecenia i pozytywizmy, markism, kntyzm, niezależna etyka??? :) Ja wielbię Naukę... i dlatego bawi mnie bóg osobowy we wszystkich swoich odmianach, szczególnie maryjnej. Owszem był big bang, jednak jedno wielkie pytanie, co się stało, że był?

Gość kkddddddddddj
oo ruszyło się :)

Gość o mądrości...
Tja, polecam filmik...a na marginesie...poczytajcie o poglądach wielkich umysłów: matematyków, fizyków, biologów, ale tych wielkich wielkich....jakoś tam nie widać osób wierzących.... Bo na pewnym poziomie wiedzy i myślenia logicznego boga (jakiego wciskaja nam róznorakie religie) nie ma!

Gość niezależna etyka?
może ....... spróbować warto. To dawaj:)

Gość kkddddddddddj
Właśnie skończyłem czytać "krótką historię czasu " Polecam

Gość niezależna etyka?
no cóż to za cud.........kula ziemska jest okrągła, a ludzie sie po kątach pieprzą?

Gość o mądrości...
kotarbiński się kłania.... Jest jeszcze mocny i wojujacy, ale i trafny "Bóg urojony":D Ja czytam właśnie Susskinda, jak to wojował z Hawkingiem o czarną dziurę.....trudne, ale pasjonujące. W ogóle: gdyby esukacja w zakresie nauk ścisłych byłaby na lepszym poziomie, a nauczyciele umieli zaciekawić dzieci i młodzież, wówczas nie byłoby ( de facto i tak nierzeczywistego) odsetka 95% KATOLIKÓW W TYM KRAJU.

Gość o mądrości...
Nie uczy się filozofii, etyki.... Polecam zeszłotygodniową Politykę i wywiad z Wolańskim:)

Gość można w necie
poczytać, czy raczej kupić?

Gość o mądrości...
poszukać trzeba wywiad jest o talmudzie z ateistą i o logice..... warto

Gość można w necie
ok, ok dzięki. Oddalę się w poszukiwaniu..... 🖐️

Gość o mądrości...
Zapamietałam frazę o tym, że warto podkreslić, w jakiego boga sie nie wierzy:P

Gość może w necie
ja osobiście w żadnego nie wierzę. Należę do tych, którzy jak nie zobaczą, to nie uwierzą.

Gość ja kupuje w sklepie
to jedz do Medjugorie

Gość to klub w manieczkach
Ja tam nie wierze i nie chodze do kosciola, ale jak widze jak niektorzy napierdalaja na katolikow to mnie pusty smiech ogarnia. Ja nie wierze to mam to gdzies, a nie sie wyklocam wszedzie.

Gość więc sie nie wykłocam
tylko jesli sie zakłada termat np.: jak powyższy, to w pierwszej kolejności odzywają się ci, którzy chcą nas na siłe uszczęśliwiać, mało tego karzą nam wierzyć w jakieś cuda, w które też nie wierzę.