Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antoska

Bielsko-Biała ciezarne 2011

Polecane posty

Oooo to super!! Ale pewnie kazdy ma swoj sprzet?? Czy mozna wypozyczyc?? Chetnie zrobilabym mu taka niespodzianke :) heh moze nie dzis, ale nastepnym razem jakbyscie sie wybierali to jesli bylaby taka mozliwosc to bysmy dolaczyli :) oczywiscie nie ja :) hehe

mozna wypozyczyć nie ma z tym problemu w razie gdyby chciał sie wybrać, daj znac posle Ci na maila telelfon do kolegi który sprzet, ubranie wypozycza :-) on wszystko wytłumaczy itd.

Chociaz może jakbysmy pobiegały po poligonie to poród by ruszył :-) Ja gram od 2,5 roku non stop tylko teraz na ciąże musialam zrezygnowac, ale juz bym chciała :-D

Tez bym bardzo chciala pograc :) tylko zawsze broblemem bylo zorganizowanie grupy... Ale napewno bardzo chetnie moj M zagra :) nawet kiedys chcial kupic caly sprzet, ale wybilam mu to z głowy hihi:) a w tygodni tez gracie??

Hej hej :) Co słychac?? Czytalam o Groszkowej!! Trzymam kciuki za nich, zeby wyszli jak najszybciej. U mnie cisza, wiec jak zwykle spokojnie czekam :) a u Ciebie jak wiem jutro TP :) wiec jak by nie bylo i tak zazdroszcze, ze urodzisz wczesniej :) ja w najgorszym wypadku do 21.10 a to jeszcze duuuzo czasu. A ty pewnie masz sie zglosic 13.10?? Ja nie sadze zebym do tego czasu urodziła :( trzymam kciuki zeby wzielo Cie jak najszybciej :)

Nie pochwalilam sie a wczoraj w szpitalu wyladowałam bo od 14 miałam skurcze co 5 minut bardzo silne i faktycznie o 19 robili mi KTG i wyszły mocne skurcze takie jak do porodu tylko za krótko skurcz trwał, powinien mnie trzymac dłużej, no i nadal mam tylko nieregularne teraz sie zrobiły wiec siedze w domu, gin mnie zbadała, ale mam długa szyjkę i rozwarcie tylko na jeden palec, wiec nie wiadomo kiedy urodzę :-( ja mam termin na jutro a mam zglosic sie tydzień po terminie w razie czego, jak nie urodze do czwartku to mam w tym dniu wizyte u gina No ja tez mam nadziję że Groszkowa wróci jak najszybciej. A moze urodzisz przedemna złapie Cie i juz

Witam :) Dzieki Kochane za zyczenia i sms :) 👄 Teraz pora na Was ;) Wczoraj wrocilismy do domu Tu jednak jest najlepiej :) Jesli chodzi o pobyt w szpitalu i porod to bylo ok ... zrobili mi cc bo skoczylo cisnienie i bali sie o stan przedrzucawkowy ... maly caly zdrowy i silny 3010, 55 cm i 10 punktow ... w szpitalu zlapal zoltaczke wiec mial naswietlenia troche spadl z wagi ale wszystko wrocilo do normy i jestesmy w domu :) Mam jednak malo pokarmu i maly ma problem ze zlapaniem cyca wiec przystawiam go aby zassal troche odciagam i podaje tez mleko modyfikowane bo musi przybierac na wadze ... Mam nadzieje ze bedzie szybko rosl ;) Pierwsza noc ok maly budzil sie sam co 3 godz i nie plakal wcale tylko najadl sie i znow spi Jak narazie Aniol :D Milego dnia buziole 👄

Nie martw się Groszku wszystko bedzie dobrze, pokarm sie jeszcze pojawi w nadmiarze. Ja dziś mam dzień terminu nadal jestem 2w1 Mam skurcze, od wczoraj wieczora mdłości i biegunke potworną.

Hej :) Groszku, pokarm na pewno się pojawi, a mlekiem modyfikowanym się nie przejmuj, mam 3 letniego brata i moja mama tez go karmiła mlekiem Bebilon od początku i jest zdrowy chłopak :) te mleka nie są złe, a jeśli jeszcze dodajesz trochę swojego to będzie dobrze :) Cieszę się że już jesteście w domku bo szpital to mało przyjemne miejsce dla dzidzi :) Izabielsko, popatrz jak to szybko zleciało już dziś termin, ale z tego co piszesz to już Cie coś bierze wiec miejmy nadzieję że lada chwila się wszystko rozkręci :) Ja nadal cierpliwie czekam, do terminu jeszcze mam 9 dni :) no w najgorszym wypadku do 2 tyg będę miała Filipka przy sobie :) wiec czekamy. Mam bóle i skurcze, ale nie regularne, z dnia na dzień staja sie coraz mocniejsze :) Więc mam nadzieje, z resztą jak wszystkie że będzie wcześniej :)

Mi kolezanka polecila mleko Bebiko 1 i jak widze sluzy jemu nie ma boli brzuszka kupki sa ladne mowia ze najlepsze to takie o konsystencji jajecznicy jak zielone to cos z trawianiem nie tak a jak czarne to jeszcze smolka ... maly nakarmiony mlekiem z cyca i z butli i teraz spi pewnie po 3 godz znow pobudka ;)

Kurcze cały czas mam delikatne skurcze, ale coś nie może się to u mnie rozkręcić. Cały czas mam nadzieje że moze to juz a tu nic i tak w kółko, juz po prostu jestem zmeczona i mam dość.

No ja po rozmowie z położną jestem mam wpaśc na badanie o 20.30 do szpitala zobaczymy co mi powie, mogłaby cos zrobić żebym dzis urodziła

Iza trzymam kciuki, zeby dzis sie wszystko rozwiazalo :) daj znac jak tylko bedziesz cos wiedziała :)

ja po wizycie U mnie nadal to samo skurcze przez 30 minut tylko 2 mocne wyszły na KTG. Dostałam nospe w zastrzyku i czopki do doopki scopolan. Mam sobie je wziąć. Szyjka sie powolutku skraca ale jeszcze sporo jej zostało, wiec nie wiadomo kiedy urodzę. Mam nakaz przytulanek z mężem, bo moze mi to pomóc. ROzwarcie nadal na jeden palec tylko, a i mam masować i mietolic mocno sutki zeby prowokować skurcze, które skracaja szyjke i zwiekszaja rozwarcie Jutro o 10.00 wizyta u gina A w niedzile o 20.30 kolejne KTG w szpitalu

Hej :) izabieslko czekamy na nowe wieści od lekarza... mam nadziej, że usłyszysz dobre wieści :) trzymam mocno kciuki :) A u mnie znów cisza :) 8 dni do terminu wiec jeszcze mamy czas :) czekamy, czekamy...

Hop hop Mamuski co u Was jak Wasze skarby? Napiszcie cos ;) Ja zabiegana mimo ze mam do pomocy rodzicow i M :) Teraz tez zaltawiamy rozne formalnosci w urzedach - duuuuuuuuuuzo tego poza tym zalatwiamy chrzciny i tak pedzi dzien za dniem ... Gracjanek jest kochaniutki z kazdym dniem coraz slodszy ;) Rosnie w oczach ;) W piatek bedzie mial juz miesiac ;) Jest grzecznym dzieckiem czasami nie moze zasnac i daje do wiwatu albo brzuszek Go pobolewa ale ogolnie jest super :) Bardzo lubi sie kapac i jak przy rozbieraniu jest wrzask tak wkladajac do wanienki uspokaja sie i oczy ma jak 5 zl :) Pokarmi mi praktycznie zanikl wiec jestesmy na mm i przez 2 tyg przybral 600 gr :) zacznaja sie teraz tez szczepienia wizyty lekarskie itd ;) Na spacerki chodzimy codziennie pieknie wtedy spi w wozku :) Kiedys musimy sie spotkac na takim spacerku wszystkie cztery ;) Milego dzionka i tygodnia 👄

U mnie tez zabieganie masakryczne, nawet nie mam czasu dla siebie, wszelkie formalnosci pozałatwiałam czekam tylko na pesel i muszę kartę czip wyrobic jak dostane i zgłosic mała do ubezpieczenia w pracy u M. Moja Oliwka przez dzień grzeczniutka jak nie wiem, w nocy niespokojna do około 24-1 w nocy a potem spi po 6-7 godzin takze mam spokój. jem same zdrowe rzeczy a mimo to cos ja brzuszek boli. Wrociłam juz do wagi sprzed ciązy takze jestem z siebie dumna że te 20kg tak polecialo szybko. Rana po cesarce powoli sie goi, nadal musze ją płukac woda utlenioną ale juz jest 100% lepiej niż było. Oliwce wczoraj odpadł pępuszek także jestem z niej bardzo dumna, pokarm mam wiec karmię cycem cały czas. Jedynie co to malej sie ulewa ale to podobno normalne u dzieci. Chrzciny załatwilam na 27 listopada w chrzczę w kosciele opatrznosci bożej w białej. Wczoraj z kucharka obgadałam menu i musze kiedys na zakupy ;pojechać po mięsa i inne rzeczy które mozna zamrozić. Oj trzeba sie kiedys spotkać :-) A co ze Smartą, cisza a ona juz po terminie jest

Hej Hej :) Ja już urodziłam :) Filipek przyszedł na świat 18.10 o godzinie 17.35 waga 3400 i 56 cm, rodziłam SN i poszło dość sprawnie :) od piatku jesteśmy już w domku, maluszek jest grzeczniutki :) Karmię piersią bo mam dość pokarmu, w nocy budzi sie na jedzonko i spi dalej wiec nie jest źle :) Narazie siedzę w domku, chociaż poszłabym już na spacerek... Kiedy wyszłyście po raz pierwszy z waczymi dzieciaczkami na dwór?? Ja też chętnie sie spotkam z Wami :)

ja wyszłam od razu po wyjściu ze szpitala czyli w 6 dniu zycia Oliwki, teraz chodze na dlugie spacery nawet na 2-3 godziny czasem się uda. Smarta to wielkie gratulacje dla Ciebie i Filipka.

Hej hej :) Widze, ze yu cisza i spokoj nie mowcie ze takie zapracowane:) Ja umieram z nudow, Filipek ma dzis 10 dni :) chodzimy juz sobie na spacerki, chetnie bym juz do miasta pognała na jakies zakupy dla niego i dla siebie, ale jeszcze chyba za malutki jest. Poki co spacer po wsi :/ Powiedzcie mi jak to teraz z tymi wizytami i lekarza i badaniami?? Po 3 tyg do pediatry tak? Czy trzeba miec juz pesel i karte chip?? Na bioderka wiem ze trzeba miec karte, Groszku z drugiego forum wiem ze bylas prywatnie, mozesz zdradzic gdzie?? Wiem ze po 6 tyg na szczepienie, to chyba tyle ? Jeszcze jedno jesli chodzi o szczepienie to kupujecue te szczepionki w jednej jesli tak to napiszcie czy to w aptece czy w przychodni sie kupuje?? Czkoda mi kluc takiego maluszka tyle razy ;(

po 6 tygodniu bioderka się bada karty chip nie trzeba mieć, ja idę na NFZ 16 listopada. 30 lstopada idę na szczepienie / kupiłam to zespolone/ za 180zl potem zaraz pneumokoki. Ja do pediatry szlam zaraz nastepnego dnia po wyjściu ze szpitala, małą wazyli, zakladali dokumenty, kartotekę itd. Patronazowa wizyte miałam w tym samym dniu. Pediatra sprawdzal pepek, pupę, badała, sprawdzała ciemieniuche itd. na pesel czeka sie ok miesiaca potem 2 miesiąc na kartę czip wiec nie dalo by rady zmieścić się w 6 tyg żeby USG bioderek zrobić

Witajcie ... Zabiegana jestem jeszcze do tego M stracil prace :O :( i nie wiem jak to bedzie :( Jesli chodzi o pediatre i polozna to zapisalam malego na Reja na NFZ jedna wizyte juz mamy za soba wszystko jest ok maly w 2 tyg przybral 600 gr kolejna wizyta 10 listopada i wtedy szczepeienie na zoltaczke i zdecydowalismy sie ne szczepienia platne 5 w 1 w 3 dawkach w odstepach 6 tyg ... na pneumo bede szczepila po 1 roku zycia na rotawirusy nie bedziemy szczepili ... 4 tyg po naswietlaniach mialam isc do kontroli do okulisty - bylismy w srode wszystko jest ok wizyta 70 zl i za 6 tyg do kontroli - wychodzi poczatkiem grudnia ... na usg bioderek tez prywatnie 24 listopada wizyta tez 70 zl i to na Cyniarskiej za Biedronka w miescie jest centrum pediatrii ... Na spacery chodzimyu kazdego dnia a to miasto a to parki ... na spacerach ladnie spi ... Milego dnia duzo zdrowka dla Was dla Oliwki i Filipka 👄

Smarta pesel juz mam po niecalych 3 tyg byl w urzedzie miasta karty czipowej jeszcze nie mam wyrobienie trwa do 3 miesiecy jak narazie wazny jest pesel i nosze ze soba swoja karte jakby co ... jesli chodzi o szczepionke to pediatra mowila ze mam przyjsc po recepte i wykupic w aptece i ze szczepionka przyjsc do przychodni ...

Dzisiaj Gracjan konczy miesiac ale ten czas leci :D iza wybraliscie 6 w 1 czy 5 w 1 te szczepionki? I te tez sa w 3 dawkach w odstepach 6 tyg?

Groszku, przesylam zyczonka dla Gracjanka z okazji skonczonego 1 muesiaca :) My dzis konczymy 10 dni :) My idziemy na szczepienie 6 grudnia, 8 listopada bedzue wizyta u pediatry, a na bioderka sie jeszcze nie umowilam bo dzwonilam w jedno miejsce i pani kazala przyjsc juz z karta NFZ :/ wiec musze jeszcze podzwonic albo pojdziemy prywatnie i juz:) co do szczepionek to tez bedxiemy kupowac kilka w 1 tylko nie wiedziakam ze sa 6w1 i 5w1 ?? Wiem ze najtansze sa w aptece kolo szpitala wojewodzkiego!! Tylko nie kazda przychodnia pozwala na zakup w aptece, niekiedy trzeba kupic w przychodni. A na pneumokoki i rotavirusy bedziemy sie szczepic :) Dzis bylismy dwa razy na spacerku, Filipek sobie wtedy słodko spi :) Zapowiada sie słoneczy weekend wiec zycze udanego :)

Witajcie :) Ale cisza ... jak Wasze szkraby? U nas troche pod gore bo Gracjanek ma podejrzenie o wzmorzone napiecie miesniowe i jestesmy zapisani do poradnii rehabilitacyjnej aby rozruszac miesnie ... mam nadzieje ze to pomoze i ze wszystko bedzie ok :) Gracjanek ladnie przybiera na wadze 4300 wszystkie inne pomiary ok ;) Mamy za soba szczepienie na zoltaczke a to w 5 w 1 mamy odlozone na za 3 tygodnie aby zobaczyc jak z malym i z tym WNM ... czarujcie aby bylo dobrze ... jest grzeczniutki placze jak go cos boli albo jak mu nie pasuje a tak tj ok ;) Pozdrawiam ;) Buziaki dla Was i Waszych pociech 👄

Gość anula300
Dziewczyny z Bielska-Białej - chodzicie gdzieś na ćwiczenia fitness z małymi dziećmi? Co możecie polecić? Idzie wiosna, trzeba zadbać o figurę i fajnie byłoby połaczyć to z zabawami dla dzieci. Znacie jakiś klub?