Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agaczar13

pieluchy wilorazowe... Rekomendowane przez Renii Jusis co wy na to????

Polecane posty

Gość sjdhfedmslalworfnfwlw
Piorę z jasnymi rzeczami, przeważnie 50-60 stopni; moja na szczęście używa ich rzadko. Jeśli w danym dniu nie planuję prania,to zamaczam i czekają sobie zamoczone na kolejny dzień. Moja kupy do nich nie robi,ale czytałam gdzieś,że można dokupić specjalne papierki i wtedy kupę wyrzucasz razem z papierkiem, a pieluchę pierzesz normalnie.

ja uzywałam pieluszek wielorazowych i takich bambusowych i z kieszonką. bardzo sobie chwaliłam :) synek reagował alergia na wszelakie pieluchy jednorazowe i wielorazówki uratowaly jego pupę :P prałam normalnie z jego ubrankami :) a i orzechów też przez pewien czas stosowałam :D ależ jestem nawiedzona!

Gość taka pościel
mała agatka mogłabyś napisać ile faktycznie potrzeba takich pieluszek na start, jak czesto trzeba zmieniać i które są lepsze?

ja to nie moge patrzec na reni jusis, kiedys spiewała i miałą zajęcie, a teraz urodziła dzieciaka i sie stała wielkim guru od ekologii, a co do pieluch i ich namaczania, jak ktos ma czas to niech sobie sie w to bawi czy jak dziecko jest uczulone, każda mama dba o swoje dziecko najlepeij jak umie i krzywdy mu zrobić nie da, a czy bedzie uzywałą pieluch wielo czu jednorazowych kto prywatna broszka każdej z nas, może na początku to sie wydaje fajne i zdrowe ale jak pomysle ze przez 3 lata ta namoczona kupa mi bedzie smierdzieć w łazience i będą te zapuszczone piluchy z pasami startowymi wisiały na suszarce to 100x wole jednorazówke którą sie bierze i wyrzuca, tyle dzieci juz sie wychowało na jednorazówkach i żyją, jedynie co to mam takie przekonanie ze jednak w pampersy dzieci sikają dłużej a kiedys jak sie nosiło tetrowe to sie szybciej uczyły robic na nocnik bo zarz miały mokro a to nie jest przyjemne dla nikogo, no ale mozna z wiekiem dziecka powoli zakładac takie jednorazówki zeby odzwyczajac go od pieluch.

miało byc zakłądac wielorazówki zeby odzwyczajac od sikania w pieluche..

Gość Ruby Soho
Zapraszam do przeczytania praktycznych informacji na temat eko pieluch: http://lifestajlababy.blogspot.com/2013/03/eko-pieluchy-teaser.html Używamy ich od 8 miesięcy, i zarówno synek jak i rodzice są zadowoleni. Na blogu staram się odpowiedzieć na pytanie, czy używanie tych pieluch jest ekonomiczne. Piszę również o różnych rodzajach eko-pieluch i zamieszczam dużo własnych zdjęć. Polecam:)

Gość a ja........
Miałam do czynienia z takimi pieluchami. Okropne sa, niewygodne dla dziecka i matki, mało chłonne, po każdym siku trzeba zmieniać, sa grube i dziecko ucieka gdy je widzi, jak dla mnie beznadzieja, człowiek więcej sie umeczy niż to warte.

Gość a ja........
Kinior555 to jak długo dzieci sikają w pieluchy nie zależy od rodzaju pieluch ale tego kiedy rodzice zaczynają je oduczac i ile czasu im poświęcają.

Gość ojojojojojjoj
Ja sobie nie wyobrażam aby prac rane,śmierdzące pieluchy razem z ciuszkami dziecka. Ochyda

Gość jak kupiłam, ale
dopiero jak dziecko miało 1,5 roku i zaczęłam je uczyć załatwiania się do nocnika. Mam 3 szt - schodzą jedna po drugiej, na 1 wieczór je mam. Dziecko 3 razy nasika i pieluchy do prania. No ale fakt, ja nie daję tych wkładek do środka, z wkładkami można by więcej razy stosować. Na pewno nie chciałabym takich pieluch zakładać od samego początku. Dziecko raz nasika i już ma mokro, trzeba zmieniać (przynajmniej tą wkładkę). A najgorsze byłoby moczenie i spieranie kup, bo z zasikanymi nie ma problemu.

Gość Ruby Soho
@ ojojoj Tych pieluch nie trzeba prać z rzeczami dziecka, a nawet uważam, że powinno się prać osobno. Można mieć tyle samo kontaktu z kupkami, co przy pampersach. Jak? Używając biodegradowalne wkładki, które wraz z kupą wyrzucamy do kibelka, a na pieluszce zostają nieduże zanieczyszczenia. Wrzucając pieluchy do osobnego wiaderka, w którym wcześniej wkładamy siatkowy worek ułatwiający pranie. Razem z workiem wrzucamy pieluszki do pralki - kontakt z kupkami naprawdę minimalny. Przy pampersach przecież też trzeba wytrzeć dziecku pupę. Do prania dodaje się specjalny środek antybakteryjny, dzięki czemu pieluch nie trzeba wcześniej namaczać, prać w bardzo wysokich temp. itp. Wszystkie praktyczne informacje znajdziecie tu: http://lifestajlababy.blogspot.com/2013/03/eko-pieluchy-cz-2-w-praktyce-faq.html

Gość ja uwyzwam wielorazowych juz
przy drugim dziecku; rewelacja, nie przegrzewaja sie jaderka, nie ma uczulen odparzen itp. Corka w wieku 2 lat sie odpieluchowala, syn ma 18 miesiecy i siada na nocnie. Piore na 40 z reszta ubran dzieciecych albo naszych. Ja nie upiore ba bierzaco, abo pieluchy robia sie szarawe, pioere na 60 z soada oczyszczona i olejkiem herbacianym. cyzsciutkie milutkie i pachnace! a piore i tak co 2 dni dzieciece ubrania albo nasze wiec dorzycic pieluchy to nie probloem a wody i pradu pralka zuzywa tyle samo. Nie laduyje dziecku chemikaliow w skore i nie wspieram przemyslu ropy naftowej!

Gość trytytyty o
Czego to już Reni nie rekomendowała... Rekomenduje to, za co zapłacą jej. Kiedyś rekomendowała antykoncepcję hormonalną, a teraz nagle stała się eko i propaguje eko produkty. Może jeszcze łudzi się, że o tych reklamach antykoncepcji już nikt nie pamięta :D Oj, ludzie...

Gość moja siostra
i kolezanki uzywaja i bardzo sobie chwala