Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość izia87

Do mam karmiących:)

Polecane posty

Gość izia87

Witam mamy tak z ciekawosci chciałam sie zapytać,czy jak karmicie dziecko to tez czujecie w drugiej piersi to znaczy brodawce takie dziwne mrowienie gdy mleko napływa,i bez głupich komentarzy:P

Gość jhkhkhkjh
tak

Gość hauisghqi
ja też

tak, i niestety zaraz zaczyna mi mleko kapac z tej drugiej, więc ciagle musze nosić wkładki...pozytywne jest to, że wtedy zaczyna mi tak ciurkiem lecieć, a że ściągam do butelki to sie ciesze jak dużo leci...

ja mam tyle pokarmu ze jak przystawie malego to z obu mi tryska. I synek nie nadaza z jedzeniem i placze, a druga piers zalewa mi ubranie - mimo wkladek.Podobno z czasem laktacja sie ureguluje..juz nie moge sie tego doczekac.

Gość izia87
ale jest to nie przyjemnie tez nosze wkładki,bo zaraz była bym mokra raz tak spie i mąz mnie obudził bo niestety stanik mi sie zsuna z jednej piersi i mleko popryskało go po twarzy,ale akurat on to lubi:P to sie smiał

Gość fghjgf
tak się właśnie normje laktacja i uzupełnia pokarm, tyle ile wykarmisz z jednej piersi, tyle napływa do drugiej, dlatego należy karmić na przemian, na jeden posiłek z jednej, na drugi posiłek z drugiej piersi. Wtedy nie będzie zastoju.

Dziewczyny, a czy używacie nakładek silikonowych na brodawki? Sprawdza się to? Warto kupić? Mama mówi, że uczucie podczas karmienia piersią nie jest zbyt przyjemne... Może te nakładki mogą to złagodzić?

Gość izia87
ja uzywałam aventa i byłam zadowolona smarowałam jeszcze mascia i sie juz wygoiły,tylko te nakładki sa dłuższe od sutków i sa wypełnione mlekiem i dziecko może sie zakrztusić wiec trzeba uważac bo sa chyba ze 3 dziurki i to nie małe ale ogulnie sa ok