Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i tak własnie myśle i basta

"Żaden żyjący na wolności ssak na świecie (oprócz człowieka), będąc dorosłym oso

Polecane posty

Gość a ja wam powiem ze cos w tym
jest ...kiedy urodziłam 5 lat temu to leżąc w szpitalu miałam ogromne kłopoty z karmieniem i własnie lekarka pediatra powiedziała mi ze medycyna na przestrzeni ostatnich kilkudziesięciu lat zrobiła ludziom ogromną krzywde pasąc ich mlekiem i wmawiając ze jest pyszne ... A co sie okazuje ze kiedys to było własnie takie zatkajdziób dla wszystkich ...na koloniach ,obozach ,szkolnych stołówkach ,przedszkolach itd królowało co ? zupa mleczna :O no i oczywiście sporo ludzi teraz własnie ponosi tego konsekwencje ..moja tesciowa i matka piły mleko litrami OSTEOPOROZA JAK BYK a mieszkają w różnych regionach polski W dalszej rodzinie astmy,jakies inne przypadłości i jakies uczulenia to juz norma ...a ja i dwójka mego rodzeństwa nie piliśmy mleka nawet na obozach,koloniach ...dostawaliśmy jakiegoś dziwacznego uczulenia na mleko i byliśmy w szczęśliwej grupie mogących NIE PIUĆ mleczka:O Wtedy patrzono na nas jak na dziwacznych odmieńców ... Moje dziecko tez nie trawi mleka i baardzo sie ciesze .Uważam ,że mleko powinno być sporadycznie używane w jadłospisie jako niewielki dodatek do pożywienia . a to co podawane jest dziś krowom to wole nie myśleć .🖐️

Gość mleko zawiera cenne białko
potrzebne do budowy ....kopyt i rogów!

Gość alicja 12234
Żaden żyjący na wolności ssak na świecie (oprócz człowieka), będąc dorosłym osobnikiem..... bo nie ma rąk żeby wydoić krowę......

Gość ja wiem ze to prawda
wyniki badań dotyczących mleka mówią same za siebie największa zachorowalność na osteoporozę (a także ciągły wzrost liczby chorych) notuje się w krajach o wysokim spożyciu mleka przede wszystkim w państwach Europy Północnej, w Kanadzie i USA. Zasada tutaj jest prosta: Amerykanie piją najwięcej mleka na świecie i to właśnie oni najczęściej cierpią na osteoporozę. Dlatego niekontrolowane picie mleka w nadziei, że w ten sposób uchronimy się przed tą podstępną chorobą, może przynieść nam więcej szkody niż pożytku.

Gość ktoś wyzej napisał ze koty
pija mleczko bo jest dobre :D KOTOM NIE WOLNO PIC MLEKA i jesli ktoś kocha naprawde te zwierzęta to powinien o tym wiedzieć !

Gość no jasne ze nie moga
"przecież koty piją mleko" - mit, przesąd i bujda na resorach. koty mleka NIE PIJĄ (widziałeś tygrysa, albo żbika który mleko pije w naturze? - nie) - organizm kota nie potrafi poradziś sobie z laktozą zawartą w mleku krowim - po prostu brakuje mu niezbędnych do tego enzymów w żołądku. koty mleko lubią (przynajmniej większość) - a nie znaczny procent z nich ma po mleku biegunkę (czyli moze skończyć się to odwodnieniem kota) mleko nie jest dla kota niezbędne - do picia lepiej podawać przegotowaną wodę, która lepiej nadaje się do ugaszenia pragnienia.

Gość cbadef
Cytat: Daniel Reid - "Na straży trzech skarbów" "Mleko i jego przetwory" Cielęta powinny pić mleko krowie, tak jak niemowlęta do czasu odstawienia od piersi mleko swych, matek. Obydwa rodzaje mleka natura przygotowała dla odpowiednich przewodów pokarmowych. Dowiedziono w sposób naukowy, że cielęta zdychają po podaniu im pasteryzowanego mleka ich własnych matek zazwyczaj w ciągu sześciu tygodni, zatem podejrzenie, że pasteryzowane krowie mleko nie jest najzdrowszym, podtrzymującym życie pożywieniem dla cieląt, nie mówiąc o ludziach. Mleko krowie zawiera czterokrotnie więcej protein i jedynie o połowę mniej węglowodanów niż mleko człowieka, pasteryzacja zaś niszczy enzymy mleka krowiego niezbędne do strawienia tak wielkiej ilości protein. Nadmiar protein w mleku krowim zalega w układzie pokarmowym człowieka, wywołując procesy gnilne, zatyka jelita lepkim szlamem, który przedostaje się nawet do krwi. Z czasem tego szlamu jest coraz więcej i organizm stara się go wydalić przez skórę (wypryski, trądzik) i płuca (katar). Jednak część rozkłada się wewnątrz, tworząc doskonałą pożywkę dla infekcji - śluz, źródło reakcji alergicznych wywołujących sztywnienie stawów z powodu odkładającego się wapnia. Wiele przypadków chronicznej astmy, alergii, infekcji ucha i chorób skóry wyleczono po wyeliminowaniu z diety wszelkich przetworów mlecznych.

Gość no dokładnie a najbardziej
śmieszą mnie ci ,którzy pieją ,że piją mleko i nic im nie jest :D taa ...NARAZIE może i nic nie jest ...:) ale juz wiadomo co przyniosło ludziom np 50 -letnim osteoporoza ,astmatycy to teraz norma! pijcie pijcie na zdrówko :) ja nie pije i moja rodzina również .Mleka używamy sporadycznie .

Gość mleko-jets-be
mleko z kartonow to syf :D poza tym,chyba nie zaprzeczycie,ze w krajach, gdzie pije sie najwiecej mleka (w pospolitym rozumiewaniu - mleko=wapn), jest najwiecej chorych na osteoporoze? najnowsze badania tego dowodza. za to w krajach Azji, gdzie sie mleka nie pija, zachorowalnosc jest znikoma. daje do myslenia.

Gość jasne ze tak i zauważyłam
ze mleko piją ludzie mało oczytani yy żeby nie powiedzieć mało inteligentni -to właśnie chyba przez to mleko ...:D

" 11:43 [zgłoś do usunięcia] mleko-jets-be mleko z kartonow to syf poza tym,chyba nie zaprzeczycie,ze w krajach, gdzie pije sie najwiecej mleka (w pospolitym rozumiewaniu - mleko=wapn), jest najwiecej chorych na osteoporoze? najnowsze badania tego dowodza. za to w krajach Azji, gdzie sie mleka nie pija, zachorowalnosc jest znikoma. daje do myslenia." Ale równie dobrze można stwierdzić że przez duże spożycie mleka jest w tych krajach dużo bogaczy:D.To sie nazywa nadinterpretacja statystyczna:P.I w tych samych krajach stosuję się pełno środków ochrony roślin:P.

Gość a ja uważam , że powinnas
no jasne ze nie moga "przecież koty piją mleko" - mit, przesąd i bujda na resorach. koty mleka NIE PIJĄ (widziałeś tygrysa, albo żbika który mleko pije w naturze? - nie) - organizm kota nie potrafi poradziś sobie z laktozą zawartą w mleku krowim - po prostu brakuje mu niezbędnych do tego enzymów w żołądku. koty mleko lubią (przynajmniej większość) - a nie znaczny procent z nich ma po mleku biegunkę (czyli moze skończyć się to odwodnieniem kota) mleko nie jest dla kota niezbędne - do picia lepiej podawać przegotowaną wodę, która lepiej nadaje się do ugaszenia pragnienia. nie piją ale lubią :D?? o rany

Gość tak dokładnie lubią ale nie
powinny pić !Ja tez lubię wódkę i piwo ale nie mogę za dużo bo mi szkodzi!:P