Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MissSandra96

Chce zostac stewardessa

Polecane posty

Gość MissSandra96

Mam 15 lat, mieszkam w wielkiej brytani. Teraz 1 marca mam sobie wybrac przedmioty kierujace mnie do zawodu stewardessy ale nie mam pojecia ktore mam wybrac zeby zostac stewardessy.Pomocy!! Napewno biore hiszpanski, juz troche umiem, uczylam sie rok. Oprocz hiszpanskiego to umiem bardzo dobrze angielski. Nie za dobrze umiem plywac ale cos tam potrafie:) Chcialabym sie dowiedziec co jeszcze potrzebuje stewardessa i czego mam sie uczyc. Prosze o pomoc bo nie wiem co wybrac a bardzo chce zostac stewardessa!!:)

Gość a jakie masz przedmioty
do wyboru???

Gość MissSandra96
Matematyka Angielski Hiszpanski Francuski Przyroda Geografia Historia Wf Plastyka Gotowanie Muzyka Komputery Robienie filmow Technika

Gość hgijuip[o[p
potrzebujesz 4 najwazniejsze matma angieski geografia Hiszpanski

Gość jkhkh
chyba zdajesz sobie sprawe ze bedziesz musiala przejsc sprawdzian z plywania, a co do jezykow, mi wystarczyl tylko angielski i polski;) jezeli chcesz pracowac dla thomsona, thomasa cooka lub virgin to polski i angielski w zupelnosci wystarcza, jezeli maja to byc linie typu emirates wowczas trzeba popracowac troche wiecej nad umiejetnosciami jezykowymi,

Gość MissSandra96
a ile miesiecznie zarabia stewardessa?

czytalam kiedys kontrakt dziewczyny ktora miala latac z rayanairem - 17 euro za lot do 2 godzin, nie placa za czas ktory spedzasz pomiedzy lotami tylko za sam lot placa. jak dla mnie to praca marna. no chyba, ze inne linie lepiej placa.. kursy i szkolenia tez masakra - w irlandii w jakichs barakach w szczerym polu jakis hindus prowadzil, ktory mial zero szacunku do tych dziewczyn. komentowal ich wyglad - tzn. zwracal uwage na mankamenty. jakas masakra po porstu. dziewczyna zrezygnowala.

Gość MissSandra96
Chcialabym wiedziec czy na testach bede musiala im pokazywac ze umiem plywac czy wystarczy ze powiem ze umiem

Gość w pracy stewardessy
najwazneisjze sa jezyki no i tzw. interpesonal skills. bierz pod wuage ,ze stewradessa nie bedziesz do konca zycia i przeczytaj dokladnie o skutkach zdrowotnych takiej pracy. ja do firm typu ryanair czy easyjet to nie skladalabym w ogole apliakcji ( chociaz na poczatke to dobre i to ) ale probowalabym przede wszystkim do tych dorgich linii typu emirates, etihad,quantas itp. - no iwazne jst czy bylabys zdecydowana ZMIESZKAC w innym kraju ( np.w dubaju-emirates- slyszlama ,ze stewardessy tez MUSZA poscic w Ramadan- ale nie wiem czy to prawda) . nie idz bron Boze na zadne kursy na stewardesse,bo nikt tego nie wezmie pod uwage,a ty tlko zmarnujesz kase i czas.

Gość MissSandra
tylko ze w wielkiej brytani jest inaczej o wiele inaczej niz w polsce

Gość jkhkh
pracuje jako stewardessa dla virgin atlantic prawie 4 lata, zarobki - zadne kokosy 19 k brutto, easy jet hmmm dobre i to na poczatek, nie ma co ich porownywac do rayanaira, rayanair to faktycznie jedna wielka sciema.. co do kursu to nie robilam zadnego kursu, mielismy 2 tygodniowe szkolenie i po szkoleniu egzaminy

Gość jkhkj
mam i kolezanki ktore robily roczny kurs w east surrey college w redhill;)

Gość Angggie
dziewczyny pomóżcie !!! chciałabym bardzo pracować jako stewardessa, za kilka dni mam rozmowę w Londynie dla linii Easy Jet. Wszystko pięknie bo warkunki spełniam, poza jednym... nie umiem pływać i zastanawiam sie czy bede w stanie sie nauczyć bardzo szybko... bardzo zalezy mi na tej pracy czy to pływanie na samym poczatku jest takie ważne/???prosze napiszcie coś na tn temat bede wdzieczna...pozdrawiam

Gość Angggie
dziewczyny pomóżcie !!! chciałabym bardzo pracować jako stewardessa, za kilka dni mam rozmowę w Londynie dla linii Easy Jet. Wszystko pięknie bo warkunki spełniam, poza jednym... nie umiem pływać i zastanawiam sie czy bede w stanie sie nauczyć bardzo szybko... bardzo zalezy mi na tej pracy czy to pływanie na samym poczatku jest takie ważne/???prosze napiszcie coś na tn temat bede wdzieczna...pozdrawiam

Gość z tego co ja wiem.....l
to plywac trzeba na tyle zeby po prostu nie utonac..... wiec to nic trudnego.

Gość MissSandra96
jakie radzicie linie

Gość hghghk
na poczatek? czy w ogole?? osobiscie polecam virigin i emirates,

Gość hghghk
a plywac musisz , tak zeby nie utonac:) ze mnie taki plywak jak z koziej dupy traba..a poradzilam sobie:)

Gość na poczatek to na twoim
miejscu zlozylabym do wszystkich, poszukaj sobie w wnecie jest pelno roznych stronek gdzie ;duzie pisza jakie sa zarobki,warunki pracy w jakich firmach. ja slyszalam ,ze najwiecej placi Etihad .

Gość Qatar Airways
Oferta pracy Qatar Airlines, poszukujemy czlonkow personelu pokladowego, rekrutacja w Warszawie 28 sierpnia 2011. Szczegoly na stronie www.qatarairways.com/global/en/cabincrew-events/warsaw.html oraz www.pracuj.pl/praca/cabin-crew-katar,oferta,2092155 Zapraszamy.

Gość do tej co pracuje w virgin
musialas miec doswiadczenie w pracy jako stewardessa? bo wszystkie linie wymagaja chyba doswiadczenia,oprocz ryanaira.

Gość kylllieee
kiedys stewardesa musiala byc ladna,teraz to takie paszczaki zatrudniaja w kazdych liniach :P

Gość wniebowzieta
Zapraszam na kurs "Zostań stewardessą" połączony z Kursem Pierwszej Pomocy Dzięki obu tym certyfikatom znacząco podwyższysz swoje szanse na podniebną pracę. Zapraszam: http://akademiastewardess.pl Najbliższy kurs : 31.03 - 01.04.2012 Cena kursu : 599 zł na hasło kafeteria.pl

Gość wniebowzieta
Zapraszam na kurs "Zostań stewardessą" połączony z Kursem Pierwszej Pomocy Dzięki obu tym certyfikatom znacząco podwyższysz swoje szanse na podniebną pracę. Zapraszam: http://akademiastewardess.pl Najbliższy kurs : 31.03 - 01.04.2012 Cena kursu : 599 zł na hasło kafeteria.pl

Gość numerowaaa
Wydaje mi sie, ze musisz znac jezyki i byc mila dla klientow. Ja bym tez omijala easyjet i ryanair, kiedys zaproszono mnie na rozmowe kwalifikacyjna do Easyjet ale w koncu nie poszlam, bo po przemysleniu stwierdzilam, ze stewardessa to w sumie tylko kelnerka w samolocie i taka praca musi byc nudna.