Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak słyszałam

podobno do szpitala nic nie trzeba zabierać dla dziecka

Polecane posty

Gość tak słyszałam

koleżanka mi tak mówiła, że dla dziecka nic nie potrzeba - żadnych ubranek, butelek, smoczków; dopiero przy wypisie trzeba ubranko na wyjści edo domu i ewentualnie pieluchy żeby w szpitalu zostawić.

zależy od szpitala. U mnie dziecko miało ubranka "służbowe" musiałam miec tylko pampersy bo dawali przydział ok. 5 pampersów na dobę ( jak była potrzeba to dodali mamie więcej). U moich sióstr z kolei trzeba było mieć i ubranka i swoje pieluszki. Spytaj się w szpitalu co musisz mieć ze sobą ;)

Gość NIEZDECYDOWANA ela
To prawda. Tylko pampersy , chusteczki nawilżające i ewentualnie krem do pupy

Gość masełko maślane
ja musiałam mieć wszystko swoje.pieluchy ubrania ręcznik i td

Gość iwona-----
Ja rodzę prywatnie i nie muszę niczego zabierać ani dla siebie ani dla dziecka jeśli chodzi o państwowe szpitale to wątpię, że wszystko zapewniają.

No cóż, co szpital to inne zwyczaje w tej kwestii. W tym , w którym ja rodziłam, trzeba było mieć wszystko swoje.

Gość co szpital to
obyczaj , zawsze warto zapytać ;)

Gość ma-ma...
Zależy od szpitala, najlepij dowiedz się jak jest w szpitalu, w którym zamierzasz rodzić. U mnie np. musiałam mieć wszystko pampersy, kremy, ubranka itp. Ktoś wyżej napisał, że dawali przydział 5 pampersów dziennie, heh moje dziecko przez ok. 2 - 3 m-ce zużywało 11 - 12 pampersów! Było 8 kup dziennie, ale na cyc tak bywa :)

Gość gryczka
Trzeba zapytać w szpitalu. Ja musiałam mieć wszystko swoje oprócz becika.

Gość rthj
t3ertj

Gość walkiriija
ja rodziłam w państwowym szpitalu w Świętochłowicach i oprócz kilku szt pampersów nic więcej nie musiałam zabierać dla dziecka. Wszystko zapewniał szpital. Musiałam wziąć jedynie rzeczy dla siebie, wkładki itp

Gość 7h,ml;0
a ja byłam w szpitalu ,na korytarzu wisiła informacja,co należy ze sobą zabrać.Dosłownie wszystko.Wzięłam 2 torby.Jak już urodziałam,salowe zdziwione po co ja to wszystko wzięłam,że nie ma gdzie tego schować,że szpital wszystko zapewnia.Koleżanka obok nie miała nawet pampersów i jej dali.Parodia.Teraz zapytam lekarza co mam wziąć na odział i jeszcze przedzwonię do oddziałowej

u mnie tez nie trzeba bylo miec nic... no moze smoczek i chusteczki nawilzone dla wlasnej wygody :) dawali ciuszki, pampersy i pieluszki tetrowe... byle tez becik albo rozek...