Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem zdesperowana jak nikt

Dopiero sie dowiedzialam o ciazy a juz przeraza mnie porod! Nie chce rodzic!

Polecane posty

Wczoraj lekarz potwierdzil, ucieszylismy sie z mezem bo marzylismy o dziecku. Ale dzis ogarnela mnie panika zwiazana z porodem. Nie myslalam wczesniej o tym, bo sie bardziej skupilam na problemach z zajsciem w ciaze. Ale teraz jestem przerazona! Jestem gotowa zaplacic nawet kilka tysiecy za cesarke byle nie rodzic naturalnie. Nie wiem co teraz zrobic. Niby mam tyle czasu, ale najchetniej juz jutro umowilabym sie na cc by miec komfort psychiczny. Powiedzcie mi mamusie jak to jest? Czy jak sie umowie na cc a zaczne nie daj boze wczesniej rodzic to zrobia mi cc? Moga mnie zmusic bym rodzila naturalnie?

Gość matyna pe443
jesli jestes gotowa zaplacic kilka tysiecy za cesarke to zaplac, w czym problem?

Gość matyna pe443
rozumiem ze w prywatnej klinice zaplacisz za cesarke? jesli tak to za tyle tysiecy to w nocy o polnocy Cie pokroja napewno :P

Gość o maj gad!!
a co myślisz że po cc, jest tak pięknie???? ja bym o mały włos nie zeszła z tego świata przez cc. Dziewczyno bierz ZZO rodź naturalnie, przeciez cc to normalna operacja.

moze byc prywatna klinika lub panstwowy szpital. Mi to bez roznicy. Tylko wlasnie sie obawiam czy gdyby akcja porodowa rozpoczela sie wczesniej to czy nie zmusza mnie do porodu?

nie boje sie operacji, juz zreszta mialam. Boje sie rodzic!

Gość iwona-----
Wiesz co ja rodzę w prywatnym szpitalu za 5,500 tys naturalnie chyba że poród będzie się przedłużał w tedy cc. Więc zapłać idź rodzić prywatnie i będziesz miała zero stresów. Nikt ci nie natnie krocza ani nie wykona masażu szyjki.

Gość matyna pe443
nie wiem ale czasem tak jest ze na cesarke juz jest za pozn chyba jak akcja porodowa szybko postepuje..hmm chyba.. moze ktos napisze czy mam racje?

Gość ania$
Spokojnie. Ja też sie panicznie bałam. Dasz radę i narazie nie myśl o tym. Ja jestem wielką panikara rycze jak coś mnie tylko zaboli mój maz powiedział ze ze mną nie pojdzie na poród bo bede odstawiała szopki. a było ok naprawdę to da się przeżyc, Rodziłam m-c temu

Gość matyna pe443
iwona, rozumiem ze w twoim prywatnym szptalu nie natna ci krocza chociazbys miala popekac ? dziwne :) bo z tego co wnioskuje z twojej wypowiedzi to w prywatnych nie nacinana a pastwowo tak? :)

Gość nie jestem w ciąży
i nigdy nie byłam, ale tak sobie myślę... Też boję się porodu, ale właśnie z tego względu wolałabym rodzić w państwowym szpitalu, gdzie mają w razie czego pełne zaplecze i specjalistyczne oddziały na miejscu. Nie każda prywatna klinika może to zapewnić, a w razie gdyby coś było nie tak to dziękuję - jechać z prywatnej do szpitala, bo nie zawsze się zdąży...

Gość do autorkII/a
po 1) pojdz do lekarza (no raczej prywatnie!) i porozmawiaj jak to wyglada. Moja 1 przyjaciolka miala przyjechac na cc jak bedzie miala skurcze co 7 min a 2 przyjaciolka byla umowiona na konkretny termin 10 dni przed wyliczonym terminem

Gość iwona-----
W państwowych nacinają rutynowo z lenistwa w moim prywatnym jest coś takiego ochrona krocza czyli jeśli jest obawa że mocno popękasz wtedy nacinają ze statystyk wychodzi że tylko 20% kobiet zostało naciętych w tym szpitalu.

ja jestem zdecydowana na pewno na cesarke i nie zmienie zdania chocbym miala i 15 tysiecy wydac. Moj strach jest okropny przed porodem. Nie wyobrazam sobie tego, nie wiem moze za duzo sie o tym wczesniej naczytalam. W kazdym badz razie operacja mnie nie przeraza bo wiem juz jak to jest. Czyli jak zdecyduje sie na prywatna klinike to mi zrobia cc bez wzgledu na to czy zaczne wczesniej rodzic czy nie?

jasne ze porozmawiam z lekarzem, ale dzis tak spanikowalam ze postanowilam sie tutaj was zapytac.

Gość iwona-----
Widać że nie korzystasz z prywatnej służby zdrowia. Ja leczę się w swoim prywatnym szpitalu kilka lat. Szpital posiada oddział ratunkowy zarówno dla dorosłych jak i dla noworodków. W historii mojego szpitala zdarzył się tylko jeden przypadek przewiezienia do innego szpitala. Szpital funkcjonuje 7 lat.

Gość iwona-----
Umawiasz się na konkretny dzień na cc. Jeśli zaczniesz rodzić przed 36 tygodniem nie masz na co liczyć. Musi być ciąża donoszona czyli od 36 tyg. U mnie koszt taki sam jak przy SN czyli 5,500 tys.

Gość nie jestem w ciąży
Napisałam, że NIE KAŻDA prywatna klinika może to zaoferować. Wiem, że są takie, które mają wszystko na miejscu, ale są też takie, które np. porody z komplikacjami odsyłają do państwowych szpitali. Tak się składa, ze korzystam wyłącznie z prywatnej służby zdrowia, ale szpitali póki co (tfu tfu) nie musiałam odwiedzać. I napisałam, że nie jestem i nie byłam w ciąży, więc nie rodziłam ani prywatnie ani państwowo.

o matko czyli jak zaczne rodzic wczesniej to mi cesarki nie zrobia? dobrze zrozumialam? ale przeciez wiele wczesniakow rodzi sie przez cc

Gość iwona-----
A ja jestem i korzystam tylko z prywatnej. Wiesz ja nie mówię o klinikach bo dla mnie to śmiech na sali tylko nie spełnia rozumu z nich korzystają.Należy wybrać profesjonalnie wyposażony szpital gdzie wiesz że wszystko masz po ręka. Ja to już jestem obcykana w tych sprawach.

iwona a co to za klinika?

Gość matyna pe443
iwona jak mozesz podaj nazwe tego szpitala, poczytam

Gość iwona-----
Tak ale dla prywatnego szpitala to strata sorki wiadomo że z takim dzieckiem nie będziesz leżeć 3 dni tylko tydzień albo więcej a to dla nich strata. Koszt jednej doby to 400 zł bez podania leków. Więc pomyśl sobie jakby oni byli stratni gdyby przyjmowali takie ciąże.

Gość takumyte
przeciez iwona mowi, ze kliniki to smiech na sali i zeby wybrac szpital prywatny dobrze wyposazony nie klinike. czytajcie ze zrozumieniem

Gość cesarka to niby bez bólu?
czy cesarka to coś pięknego i lepszego?, naturalny poród trochę poboli ale po 3 dniach wychodzisz ze szpitala i jak masz szwy to one same sie goją trzeba o higiene dbać oczywiście a po cesarce masz tydzień brzuch spuchniety czujesz się jak po normalnej operacji rany róznie się goją jak chcesz karmic piersią to po cesarce do 2 tyg. możesz nie miec pokarmu tak więc przemyśl to

Gość iwona-----
swissmed Gdańsk

Gość takumyte
nio nie powiedzialabym ze naturalny porod TROCHE POBOLI. to jest straszny bol

Gość takumyte
no a nie nio mialo byc, nie wiem jakim cudem mi sie to napisalo :)

ja pierdolę jak świat światem kobiety rodziły i każda się bała trzeba spiąć poślady i cała na przód

da Gdanska mam daleko niestety:( Bede musiala czegos blizej poszukac. Ale czy gdybym zaczela rodzic przed 36 tygodniem to mi cc nie zrobia?