Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość luuuiza

brzuszki!!!! kłopoty!!!!

Polecane posty

Gość luuuiza

Mam 17 lat i około 15 kilo nadwagi. W związku z tym mam kłopoty z brzuszkami na w-fie. Mamy mieć sprawdzian z brzuszków, takich z utrudnieniem: trzeba podczas uniesienia tułowia dotknąć brodą ugiętych kolan. Nie mogę tego zrobić przez tłuszcz na brzuchu. Niestety kobiety to nie obchodzi. Nie wiem co robić...

Gość luuuiza
doradźcie mi coś!!!

Gość pańciamańciahańcia
L4.

Gość schudnij
dla zdrowia:)

Gość dgtrht
nie mozesz to nie mozesz i tyle. staraj sie dociagnac glowe, jak najdalej, najwyzej dostaniesz gorsza ocene.

Gość luuuiza
ale ja nie mogę nawet dociągnąć glowy!

Gość luuuiza
help!

Gość luuuiza
dziewczyny, pomóżcie!!!!

Straszna pinda ta twoja wuefistka. Brzuszki to była moja zmora chociaż byłam chuda jak szczapa. Na sprawdzianie zrobiłam...5. I nie mogłam ani jednego więcej. To chyba przez kręgosłup, pod plecami robiła mi się mega "dziura", plecy nie przylegały do podłogi i nie mogłam się unieść. Na szczęście miałam normalną nauczycielkę :) Chyba jedyna rada to olać tę ocenę. To tylko wf. Nie iść w ogóle do szkoły to przesada. Stracisz inne zajęcia i będziesz musiała nadrabiać.

Gość IMO13251
@vlekkenduivel "(...)pod plecami robiła mi się mega "dziura", plecy nie przylegały do podłogi i nie mogłam się unieść.(...)" Ty to nazywasz "dziurą", ja to nazywam naturalną krzywizną kręgosłupa....

Gość powiedz ze nie i juz
:D Z WFu Cie nie uwali :P My przez prawie cala podstawowke skakalismy przez kozla i skrzynie na zmiane. Chba przeze mnie :D Bo odmowilam wykonywania tego cwieczenia :P Cala podstawowke mialam z WFu 3, potem mierna (jak weszly). Podwyzszal mi oceny za frekwencje :P Powiedz nie i juz :D

W szkole też miałem z tym problemy, ale już w wojsku robiłem 500 na raz. ;)

Gość IMO13251
Ta, i 3000 pompek.

To jest właśnie najciekawsze.Też myślałam, że krzywizna, ale potem już w LO mieliśmy kontrolowane kręgosłupy przez wuefistkę, po drodze były jeszcze bilanse (czyli kontrole lekarskie) i wszyscy zgodnie twierdzili, ze wszystko w porządku. Podczas porodu miałam też podawany epidural, nie było przeciwwskazań a zdaje się, że krzywizna do nich należy. Nie wiem, może po prostu mam mięśnie do bani.

Gość IMO13251
Miałaś tą "dziurę" niestykającą się z podłoga w części lędźwiowej?

Nie, pompek to jak 40 na raz robiłem to wszystko. Zdobyłem brązową odznakę (WOSF), "wojskowa odznaka sprawności fizycznej". :classic_cool:

Gość IMO13251
Oj Myrevin, coś lawirujesz mi tutaj. ;)

Do podłogi przylegały mi tylko łopatki i nic więcej. Do dziś nie zrobię klasycznych brzuszków. Z callanetics tak, ale zwykłych za diabła.

Gość IMO13251
Przylegały łopatki i tyłek. Czyli standard, nie widzę żadnych odchyleń od normy. Też tak mam. A brzuszki są do dupy, bardziej zginacze miednicy nimi się trenuje niż brzuch...

Gość luuuiza
Wuefistka powiedziała mi, że nie obchodzi ją, że mam sadełko. Wg niej powinnam się odchudzić i ćwiczyć aż do skutku!

Gość powiedz ze nie i juz
idz na WF. Powiedz, ze nie bedziesz robic i juz. Po sprawie. Wstawi Ci pale, potem druga, trzecia. I co z tego? :D

Gość luuuiza
jakoś się tym stresuję, a słyszałam jak koleżanki się ze mnie podśmiechują...

Uff, to chociaż to mam w normie, dzięki :) A co właściwie jest najlepsze na wyćwiczenie brzucha? 30 stuknęła i warto by zadbać o elastyczność. Luiza>>nic nie zrobisz dziewczyno. Przecież nie zrzucisz tych 15kg w parę dni. Będzie co ma być. Ale nie rezygnuj z zajęć wf całkowicie (lipne zwolnienia itp.). Myślę, że są Ci potrzebne, chociaż byłyby bardziej przydatne gdybyś miała rozsądniejszą nauczycielkę :(

Gość IMO13251
To tylko w-f. Popatrz na mnie - ja zawsze pały za niećwiczenie dostawałem, a teraz nawet całkiem niezłej rady potrafię udzielić. :D

Gość IMO13251
vlekkenduivel Cos tam chrzanią, że naukowo udowodnione jest, iż rowerek jest najlepszy - choć cholernie trudny...

Gość Kapitan Bomba!!
rusz dupę i zacznij biegać i pływać a zrzucisz wagę wtedy zabierz się za 6 weidera - proste :]

Gość luuuiza
taki rowerek na leżąco?

Gość luuuiza
masakra!!!