Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ot co !

Jakie auto?

Polecane posty

Gość maykies
wiem co to jest swift.. .. sa czesci zamienne , ale i tak drozsze niz do opla .

Gość Marcin84w
ludzie nie piszcie jej takich rzeczy, przecież widać że NIE STAĆ JĄ NA AUTO za 1500 zł nie da się kupić samochodu. kupiłem kiedyś favoritkę z gazem za 1000zł to zwaliła się po przejechaniu 100km, potem było tylko gorzej,skończyła na złomie.potem był polonez.co chwilę się psuł,trzeba było holować.Ciągłe wydatki na naprawę tego szrotu na kółkach. teraz jest bmw 20 letnie, mimo wieku jest to milowy krok w motoryzacji.Jak każde auto tak i ono się psuje czasem ale tu raczej można mówić o zaniedbaniu ze strony właścicieli.każda awaria jest sygnalizowana na wiele tygodni przed jej wystąpieniem.Więc nie ma mowy o rozkraczeniu się gdzieś w trasie daleko od domu. No ale bmw nie kosztowało 1500 ale wiele więcej,koszt utrzymania też jest spory. Jeśli autorka chce zaoszczędzić sobie nerwów polecam rower,a zimą komunikację miejską.

cooooo takie drogie oc to masz się czym chwalić że jeździłaś bez oleju. Olej trzeba sprawdzać i wymieniać. Pamiętaj że ktoś kiedyś też tak zrobi i sprzeda Ci auto. Zobaczysz wtedy problemy bo trzeba będzie silnik wymienić.

Gość maykies
moj kuzyn ma favorit , ale ten favorit po ojcu od pierwszego wlasciciela stale garażowany przez 20 lat . .Wiec na pewno nie mozna porownywac do innych ..

moj kuzyn ma favorit , ale ten favorit po ojcu od pierwszego wlasciciela stale garażowany przez 20 lat . .Wiec na pewno nie mozna porownywac do innych .. Wyjątek zazwyczaj skody favoritki są mocno zużyte. Sam silnik nie był za trwały blachy kiepskie po tylu latach to w sporej części trzeba remont blacharki robić

Gość maykies
ale mimo to i tak holował juz tego favorita .psuje sie , ale czesci tanaie jak barszcz ..

Gość cooooo takie drogie oc
nie chwale się, tylko pokazuje, ze to auto na prawdę można mięć w dupie, a ono i tak będzie jeździło i nie będzie się psuło! ....mnie nie zależało na nim za bardzo bo 250 euro to nie pieniądze.... nawet go na noc nie zamykałam :D to było takie nasze zapasowe auto i powiem szczerze, ze dla mnie rewelacja! ....a to że cześci do opla sa tańsze, to co z tego - jak opel ci się 10x zepsuje a swift ani razu :D

Gość maykies
ale mimo to i tak holował juz tego favorita .psuje sie , ale czesci tanie jak barszcz ..

maykies ta tylko mechanik sobie liczy za naprawy sporo. Auto już też dawno nie produkowane niedługo będą problemy z częściami...

cooooo takie drogie oc no jasne nie wymieniaj płynu hamulcowego nie rób hamulców. Gwarantowany dzwon i szpital. No ale nie trzeba robić !!

Gość maykies
auta ktore kosztuja grosze nadaja sie do jezdzenia tylko po krotkich trasach .. Nie ma sensu nimi wyjezdzac na daleką trase bo szansa ze bedzie sie holowanym jest olbrzymia ....

Diekuje ludziki za odzew:) Faktycznie może Tico?:) A np.: fiat punto? tak do tej śmiesznej ceny? Co do oc, to na razie wiem, że pzu (tato ma tam ubezpieczenie,i zadzwonilam do Pana, i stąd wiem) liczy tak (oczywiście silnik max.900) 800z. plus moj mlody wiek,prawko od (cholera) 3 tygodni;/ no i pierwsze ubezpieczenie, wiec ja nie mam znizek,tylko jeszcze doplacam, ale mam obok siebie i w pon.zajrze do firmy, ktora (oh jaka ja jestem niedouczona sorry Wam za słownictwo, ale laik ;p) ma oferty wszystkich mozliwych firm,ktore oferuja OC, i moze sie uda,zeby nie doliczano mi nic za moj wiek (no w koncu mam swoje 25 lat), i za to,ze mam tak krotko prawko. Czekam na dalsze propozycje:)

Gość maykies
A np.: fiat punto? tak do tej śmiesznej ceny? najmniejszy silnik jaki jest w punto to 1.1 ..

Gość cooooo takie drogie oc
jakoś 15 lat jeżdżą i dzwona ze swojej winy nie miałam - a mało nie jeżdżę .... dzieci 20km do szkoły dowoziłam codziennie zanim się nie przeprowadziliśmy ... owszem jak się ma fiata, opla czy innego gada to trzeba chuchać i dmuchać, sprawdzać... dlatego polecam japończyki - szcególnie dla poczatkujacego kierowcy, no i jeszcze volva sa takie że nic się nie zepsuje tak, żeby nie dojechać - ale to nie ten przedział cenowy....

ojciec może Cię dopisać do ubezpieczenia i będziesz współwłaścicielem. Ewentualnie auto zarejestruj na ojca .

fiat punto za grosze to auto z bardzo dużymi przebiegami. Istne skarbonki. Szukaj Tico od pierwszego właściciela. Za mało masz na kupno w dobrym stanie fiata punto. Gdybyś miała ze 4-5 tysięcy to można by coś sensownego kupić.

cooooo takie drogie oc jak dbasz wymieniasz na czas części i płyny/oleje to prawie każde auto spisuje się nie nawali w trasie. Trochę niebezpieczne myślenie że auto japońskie jest bez awaryjne. Przed Tobą ktoś kupi auto nic nie robi a potem Tobie sprzeda gdy trzeba zainwestować. Nikt nie sprzeda auta bez awaryjnego i w dobrym stanie.

tato mowi,ze swift ma drogie czesci ;/ Tato,ani mama mnie nie dopna do ubezpieczenia,bo obnoje juz maja na maxa znuzki, a w razie dzwonu to ich znizki pojda sie...jebać ;p A Tico, jakie ma silniki? Jutro idziemy na giełdę, a za tydzien jedziemy do Lubina w sobote ogladać małe złomiki:) No gdyby było jakieś 3mce ważne ubezpieczenie,i przeglad to mozw 2000zl. udalo by mi sie. Strasznie dziekuje za wszystkie rady:)

w tico był tylko jeden typ silnika montowany 800. Na gaźniku zero fajerwerków. Sam silnik dość trwały.

Gość Marcin84w
ubezpieczenie musisz wykupic, to co jest w aucie trzeba wypowiedzieć w ciągu 30 dni inaczej przeliczą Ci na nowo i okaże się że zapłacisz 2 tysiące za oc

Gość Frodo Baggins:D:D:D
Jeździłem CC i to auto to koszmar w dzisiejszych czasach. Rzeczywiście kupisz za 1500 zł, ale w ciągu roku drugie tyle dołożysz na naprawy. Poza tym zastanów się po co Ci to auto, czy naprawdę nie dasz sobie bez niego rady. Prawda jest taka, że musisz mieć 10 tysięcy żeby kupić cos co w ogóle jeździ.

Gość Marcin84w
ciekawe co zrobisz jak nadejdzie lato i przyjdzie opony zmienić,nie próbuj kupować auta trzymając się zasady "zastaw się a postaw się"

Gość Marcin84w
no i potem jezdzą takie trumny na kółkach z łysymi oponami albo jeszcze lepiej jak już zaczynają druty wystawać,chociaż na lodzie jest przyczepność :D

Frodo Baggins:D:D:D jaką wersją silnikową? 700/900 czy 1100? 700 to przerobiony silnik malucha. Mizerne przyspieszenie silnik szybko do remontu. Jeszcze ile auto miało przejechane km?

Marcin - wlasnie nie chce kredytow, bo nie bede placic odsetek, i dlategp mowie, w porywach do 2000zl.bede miec gotowki:) to zielone tico co wstawilam link jest fajne,zadzwonie zaraz am z ciekawosci:) Frodo co to jest CC ?:) A jeszcze opel corsa?:)

Marcin84w nie znasz mentalności ludzi. powiedzenia niektórych ludzi puki jedzie nic się nie robi. Poczytaj jak kobieta na tym temacie jeździła bez oleju;) Sam mam w rodzinie kuzyna to samo nic nie robić wyjechał za miasto urwał przegub drugim razem też coś nawaliło. Wracał na lawecie.