Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ot co !

Jakie auto?

Polecane posty

Gość Frodo Baggins:D:D:D
Miałem 700 setkę czyli ten najpopularniejszy. Czułem się tak jakbym jeździł kosiarką:D Jak mi się raz auto zaczęło psuć i działo tylko na jeden cylinder (ma w sumie całe 2 hihhihi) to rozwijałem zabójczą prędkość 30 km na godzinę i cudem wróciłem do domu. Jedna zaleta jest taka, że części są tanie. A w środku jest taki hałas, że się czujesz jak w śmigłowcu:D

catsandkittens ta VW z zajebistym przebiegiem i po dzwonie ściągany z Niemiec. Kupi tanio i wtopi w naprawy ze 2 lub 3 razy tyle.

Gość Marcin84w
gdzie ja Ci napisałem o kredytach? wtedy to nawet na paliwo Ci zabraknie. Ja to widzę tak: zaoszczędź 10 tys zł, kup auto za 5 tys , za resztę doprowadz do stanu używalności. OC weźmiesz na 6 rat, ja mam w link 4 i mi ściąga samo z karty kredytowej. Teraz masz 1500 zł, wrzuć to na lokatę, zostaw sobie 3 zł, to na totolotka. pozdrawiam ,kiedyś też myślałem jak Ty gdy chciałem mieć auto za wszelką cenę, ale potem więcej jezdzilem do mechanika niż w trasie.

Frodo Baggins:D:D:D tanie części i bardzo nie trwałe. Trzeba dość szybko je wymieniać. Weź pod uwagę że ubywa orginalnych części za to sporo jest rzemieślniczych wyrobów. Te ostatnie to mega badziewie. A gaźnik jaki Weber czy Aisan?

Gość Frodo Baggins:D:D:D
Nie wiem cholera jaki gaźnik, ja miałem i tak wymieniony:D Za używany zapłaciłem łącznie z robotą jakieś 400 zł czyli grosze. Błyskawicznie zużywają się te poduchy co amortyzują silnik, filtry się zapychają jakimś syfem co chwilę. No i drobiazgi... ja uważałem, a w ciągu roku potrafiła mi się 3 razy zerwać linka od ręcznego. Począwszy od jakiś drobiazgów typu krzyżak od lewarka zmiany biegów, a skończywszy na tym, że po pewnym czasie wyrabiają się w kierownicy trybiki od kierunkowskazów. CC to takie autko dla studenta - dzisiaj jakby mi się takie zepsuł to by go oddał na złom powaga, nie naprawiałbym.

Nie upieram się przy tym VW. Ale sama jezdze taka stara astra i sobie chwalę. Więc polecam. Nietrudno sprawdzić stan techniczny, bo to stara konstrukcja, ale silniczek 8v - nie do zajechania niemal.

Marcin84w lepsze auto by kupiła gdyby miała np 5 tysięcy wtedy bez problemu można kupić np matiza. Do tego z 1500zł na podstawowe wymiany oleje płyny pasek rozrządu itp Do poruszania się w pojedynkę lub w 2 osoby dobre auto.

catsandkittens tylko ile kosztują części do VW czy Opla? do tego sporo było wersji silnikowych.

Zamienniki do opla? Bardzo tanie. Na pewno tańsze niż do japońskich samochodów. Jeżdze rok i dołożyłam może z 150 zł, na komplet filtrów, jakis czujnik i cewkę zapłonową.

catsandkittens coś bujasz. A co sama sobie te filtry oleje wymieniłaś?

catsandkittens Nie miałeś japońca... Części są w tych samych cenach co do niemieckich, a potrzebujesz coś kupić 30 razy rzadziej niż do niemca. Sprzedałem właśnie mitsubishi z 89 roku. Całe naprawy, łącznie z rozrządem i przegubami kosztowały mnie ze 300 zł w ciągu 4 lat. Nic się nigdy w nim nie zepsuło.

Nie wygrałam w lotka nawet 5-tki, musze dalej zbierac na autko:( Dziekuje za odpowiedzi i linki.

A jak Wam si wydaje jakie to auto? www.cotozaauto.pl ? zarejestrowałam się i mam nadzieję, że odgadnę :D jeszcze 5 dni do końca.

Gość no wlasnie tez jak
zdalam prawko chcialam sobie kupic takie tanie autko za 1,5tys ale wszyscy mi odradzali, ze wiecej wydam na naprawy niz to warte no i racja moja kolezanka kupila takie tanie autko i doslownie skarbonka-ciagle wklada w nie pieniadze, bo cos sie psuje i zaluje, ze nie poczekala dluzej i nie kupila drozszego autka, mi mowili zeby za conajmniej 5tys kupic no to zbieram na takie:-)

@Lilka, już wiem ;) polecam ściągnięcie znajomych do zabawy, odkryjesz elementy i pójdzie łatwiej ;)

Gość Babciaupał
Zdradź w takim razie! Ja już trochę odkryłem i jestem pewien że to jakiś peugeot.

Gość Yownica
Peugeot? Babciuupał chyba cię przegrzało, toż to na pewno nie Peugeot

Gość zatańczmy!
a właśnie że Peugeot :P przynajmniej ja tak obstawiam, jestem prawie pewna

Rozwiązanie już niebawem bo jutro. Ja też starałam się znajomych angażować w zabawę, klikami w link, trochę elementów odkryłam i moje przeczucie też idzie w kierunku Peugeota :D

Gość zatańczmy!
za niecałe 13 godzin będziemy już wiedzieć co jest grane ;) a raczej co jest jechane ;)

Gość gość
osobiscie moge polecic Ci bardzo dobry salon samochodowy, moze znajdziesz cos tam ciekawego – www.adfauto.pl powodzenia

Gość Roman77
Nie ryzykowałbym wyborem słabego auta. Przecież od tej decyzji w dużej mierze zależy bezpieczeństwo podróżnych. Sprawdź w http://www.autospektrum.pl/ jakie samochody będą dla Was najlepsze. Na pewno znajdziecie tam coś dla Was.

Gość gość
czasem lepiej dołożyć i mieć pewność, że auto będzie bezawaryjne - opinię o jakości samochodu używanego są w stanie przedstawić np specjaliści z http://www.golemo.pl/ - oferują samochody używane z pozytywnym werdyktem profesjonalnego serwisu.

Gość gość
Ja zastanawiam się na c Klasa E z kolekcji Mercedes-Benz Warszawa, z żoną w zeszły weekend byliśmy w salonie Mercedes- Benz Warszawa i trzeba przyznać, że auto robi wrażenie.

Gość gość
Ja zastanawiam się na Klasą E z kolekcji Mercedes-Benz Warszawa, z żoną w zeszły weekend byliśmy w salonie Mercedes- Benz Warszawa i trzeba przyznać, że auto robi wrażenie.

Gość Kondziker66
Jeżeli masz możliwość udaj się do HondaPlaza w Warszawie i poproś o pomoc w wyborze. Miłą obsługa i mają zarówno nowe auta jak i używane doprowadzone do idealnego stanu w fajnych cenach. Sprawdzają je na stacji kontroli oczywiście możesz sprawdzić, też pod względem blacharsko-lakierniczym i prawnym, także nie ma lipy :)

Gość Daniel

Jeżeli mogę polecić dobrego dealera samochodowego to polecam ADF Auto, który jest największym, autoryzowanym dealerem samochodów Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Jeep, Abarth i IVECO w południowo - zachodniej Polsce. Siedziba firmy znajduję się we Wrocławiu  na Karkonoska 45.