Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szafarz

może ktoś zapamiętał nazwę dania śląskiego w dzisiejszym programie

Polecane posty

Gość szafarz

Magdy Gessler , jaka to była nazwa, usłyszałem 'szała śląska' ? dzięki za odpowiedź :)

Gość ffffffffffss
szła ze śląska i doszła

Gość szafarz
dzięki , faktycznie 'szałot' :) Sałatka śląska ziemniaki ugotowane w mundurkach 1 kg cebula średnia 2 szt ogórki kiszone lub konserowe 4 szt śledź 1 szt słonina 10 szt sól 1 szczypta pieprz czarny 1 szczypta cukier drobny 1 łyżka Ziemniaki obrane pokroić w kostkę. Śledzie oczyścić, pokroić w paski. Cebulę posiekać, wymieszać z śledziem i ziemniakami, doprawić solą, cukrem i pieprzem. Słoninę pokroić w kostkę i stopić. Dodać do sałatki, wymieszać, wstawić do lodówki.Ocena przepisu 12345Wyświetlenia: 2608 Ile porcji: 4 Łączny czas przyrzadzenia: Czas przygotowania: 1 godz a może znacie inne przepisy kuchni śląskiej, namawiam do prezentacji :)

ktoś z Was tam chodzi? "pod prosiakiem" mam na myśli ;) faktycznie jest tam lepiej, taniej i smaczniej? nie to, żebym mieszkała w Tychach, raczej chciałabym wiedzieć, czy Pani Gessler się sprawdza jako restauratorka-rewolucjonistka? btw zadziwia mnie to, że managerka została, mają długi ok. 35 tys. a pani manager nie potrafiła nic zdziałać, by wypromować restaurację ja bym ją zwolniła, w dodatku nie potrafiła się "wygadać", na prostych pytaniach poległa

Gość aleś ty jest glupia
google gryzie???????????????pelno tam przepisów kuchni slaskiej rolasy modra kapusta szałot czyli sałatka ziemniczana iwiel wiele innych

Gość aleś ty jest glupia
rolady

Gość szałot śląski
j.w.

A wiecie, że kluski śląskie to nie te, jak powszechnie się sądzi - białe, kluski śląskie (tarte) są ciemne

Gość karnawalowa skarpeta
mumi daj nowy temat - cos w stylu czy ktos zna czy jadl w restauracji zmienionej przez gessler?

Gość szaflarz
blani , masz na myśli prawdziwe pyzy prawda ? pychota z sosem i z żeberkami , gdy bywałem jako łepek w Sosnowcu to moja Babcia takie pyszności serwowała z tartych ziemniaków :)

Gość rodowito ślązaczka
Sałatka śląska ziemniaki ugotowane w mundurkach 1 kg cebula średnia 2 szt ogórki kiszone lub konserowe 4 szt śledź 1 szt słonina 10 szt sól 1 szczypta pieprz czarny 1 szczypta cukier drobny 1 łyżka to nie ejst napenwo slaski szałot !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 usuncie słonine i sledzia- to nie kaszuby !!!! dodajcie ugotowany seler pietruszke i marchewke

Gość rodowito ślązaczka
i cukier - co to wogole za przepis ??????????????????;/

KOCHANI!!!!!!!!!!!! SOSNOWIEC TO NIE ŚLĄSK!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość szafarz
Weź spierdalaj Misiu nikogo nie obraziłem obsrańcu, czy widzisz gdziekolwiek słowo że napisałem , że Sosnowiec to Śląsk gnoju !

Gość Zagłębie-gołębie...
...sosnowieckie psy. Tak się na meczach śpiwa :classic_cool:

Gość Tak dla....
Ile to 10 szt sloniny?

Gość szafarz
Weź spierdalaj Misiu ale po kiego tu przylazłeś ? ilu miałeś tatusiów że taki mądry jesteś i cwaniakujesz ?

Weź spierdalaj Misiu Ty mi sie podobosz, fajne hasła

nie będzie pojednania między Zagłębiem a Sląskiem? czyżby?? a dlaczemu?

Nie będzie pojedniania ze Sosnowcem , bo to GOROLE

Gość szafarz
Weź spierdalaj Misiu dobra, chcesz się ze mną kłócić i spierać to proszę bardzo ale ja ze Śląska nie pochodzę, nawet nie pochodzę z Górnego Zgłębia , owszem , moi dziadkowie mieszkali w Sosnowcu ale wiele lat temu lubię ludzi z Zagłębia , lubię Ślązaków czyli co, nadal chcesz się popisywać ?

SZFARZ - spoko jesteś, wyluzuj, on żartuje (tak sądzę)

ale jestem "nie na czasie" lubię ludzi takimi jacy są a czy z Wawki, czy z Kielc, czy z Sosnowca, jakie to ja znaczenie?? jesteśmy Polakami, musimy się różnić? np. za granicą wystarczy język Polski i już jesteśmy braćmi?

Gość Tak dla....
No to ile to te 10 szt sloniny!!!!!!?