Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość izabelcia1979

migrenowo

Polecane posty

Gość evanaturiia
solpadaaine z codeiną -bez recepty i Cefalgin tez bez rp.

Spróbowałam solpadeine i chyba podziałał. Czyli faktycznie kofeina działa pozytywnie na migrenę.

Gość sdaaj
Jak będziesz tak próbowała ciągle nowych leków to sobie krzywdę zrobisz

Gość czibik
Nie, jeśli będę to robiła z głową. Tzn przestrzegała zasad. Nie stosuję ich często, tylko wtedy, gdy naprawdę muszę. Jeśli będę ostrożna, to nic mi się nie stanie.

Gość itigołhołm
masz rację. ale niewiele polaków umie korzystać z głową z czegokolwiek.

Gość czibik
No niestety tak czasem bywa. Stosuje się lek nie zgodnie z zaleceniem, a potem ma się pretensje do firm farmaceutycznych. Jeśli się umie z nich korzystać to naprawdę pomagają...

Gość plejtudej
Naprawdę? A uważasz że jak je będziesz stosować zgodnie z zaleceniem to nie wyrządzą Ci żadnej krzywdy?

Gość czibik
Sądzę, że jak będę ich używała zgodnie z zaleceniem i nie przesadzała to nie powinny mi wyrządzić takiej krzywdy o jakiej piszą niektórzy.

wypróbowania różnych środków wcale bym nie odradzało bo różnią się składem i działają różnie na różne organizmy

i różnią się też działaniem, są leki które działają szczególnie dobrze na konkretny rodzaj bólu. jesli chodzi i ból o charakterze migrenowym - na mnie skutecznie działa etopiryna. ale każdy organizm jest inny

Gość czibik
No eksperymentowanie z lekami nie jest bezpieczne fakt. Ale między wypróbowaniem jednego a drugiego można robić przecież przerwy. Niestety minusem leczenia migreny jest to, że faktycznie na każdego działa coś innego. Inne rzeczy wywołują i inne pomagają.

Gość ugola10
Witajcie! ja też migrenowa i to jest cierpienie okropne.Biorę cinie50 jedną tabletkę i po godzinie drugą. zainteresowała mnie ta sprawa diety-odstawienia mleka i słodyczy.Może to rzeczywiście pomoże? Chociaż ciasta i nabiał UWIELBIAM ale z wszystkiego jestem gotowa zrezygnować, żeby tylko tak nie bolała głowa.........:-(

Gość zyberka
Ja tez jestem migrenowcem, Polecam wizyte u neurologa, ktory przepisze ci leki ( najbardziej znane to imigren 50, Sumamigren, Cini), w/w wiem ze pomagaja. U mnie migrena trwa kilka dni, zwykle puszcza mnie dopiero jak spotkam sie z wielkim uchem:)- czyl tadycyjnie piszac zwymiotuje. Jesli nie masz problemow z zatokami, polecam przylozenie czegos zimnego np zimna butelka z lodowki + sciereczka i zrobic oklad, zamist butelki moze byc mokry recznik, najlepiej bez swiatla i muzyki, calkowita cisza:)Jaks czas temu slyszalam ze liscie kapusty pomagaja, trzeba je delikatnie obtluc, tak zeby sok zaczely puszczac i zrobic oklad. Najwazniejsze mniej sie denerwowac i stresowac to glowna przyczyna migreny. Zdrowka zycze:)

Gość czibik
@Ugola: Ta dieta jest na grzybicę narządów wewnętrznych, a nie na migrenę samą w sobie. Słyszałam że na migrenę też są jakieś diety specjalne, które mogą zmniejszać częstość ataków.

http://zielnik.herbs2000.com/ziola/rumianek.htm "Jeśli kiedykolwiek cierpiałeś na okazyjne, migrenowe bóle głowy lub miałeś kłopoty z nadpobudliwymi dziećmi, wnukami, powinieneś rozważyć sukces, jaki przytrafił się sławnemu francuskiemu zielarzowi - Maurice Messegue - po zastosowaniu herbatki rumiankowej. Otóż po 14 dniach intensywnej terapii rumiankowej, człowiek, który cierpiał na wycieńczające bóle migrenowe, został wyleczony. Aby zrobić taką relaksująca herbatkę rumiankową, trzeba zaparzyć dwie łyżki stołowe świeżych lub suszonych kwiatów rumianku w 0,5 l gotującej się wody. Zioła powinny się gotować na wolnym ogniu przez 40 minut. Przecedzić, posłodzić czystym syropem klonowym. Pić 1 - 2 filiżanki na raz." ;)

Gość SOKkkkkkkkk
Z lekami jest tak, ze zawsze mają jakies efekty uboczne..... polecam i to z całą odpowiedzialnoscią http://pl.henexglobal.com/produkty/dlaciebie/1 jeżeli będą jakieś pytania to proszę słać na kontakt : stoszek.klaudiusz11@gmail.com

Gość czibik
Ciekawe urządzenie. Ciekawe czy naprawdę działa. Chciałabym zobaczyć je w użyciu. Każdy lek ma jakieś skutki uboczne, ale nie powiedziane jest że muszą one wystąpić.

Gość sokkkkkkkk
Lek zawsze sie odklada w organizmie.....a urządzenia działa w 100% sam uzywam z zadowoleniem całej rodziny!

Gość czibik
Opisz mi dokładnie jego działanie i wpływ na organizm. Z własnego doświadczenia, a nie broszury o urządzeniu. Bo bardzo zaciekawiło mnie to coś.

ten człowiek cudownie uzdrowiony rumiankiem prawdopodobnie uwierzył że głowa go już nie boli - zadziałał tzw efekt placebo...

niemniej jednak rmianek czy inne zioła raczej nie za barrzo zadziałają na silną migrenę. i raczej nie trzeba być wielkim racjonalistą czy scjentystą by podzielać ten pogląd... PS. chyba że złoceń maruny ... :)

Gość czibik
Czasem zioła są dobre i działają. To wszystko zależy od organizmu. Nie mniej jednak zwykłe syntetyczne leki są zazwyczaj skuteczniejsze.

a tak na serio - zioła polecałabym raczej na innego rodzaju dolegliwości - związane np. z układem pokarmowym. Zioła na migrenę to dla mnie dość abstrakcyjne zagadnienie

chociaż nawet mnie to zaciekawiło i zaglądając do artykułów nt ziołolecznictwa w bólach głowych czytam: "Możliwości farmakoterapii w schorzeniach neurologicznych, w tym także w bólach głowy, pozostają ciągle ograniczone". natomiast warte wypróbowania są wg specjalistów fitoterapia, aromaterapia i psychoterapia

niektórzy na ból głowy polecają kłącze lepiężnika. podobno było stosowane w średniowieczu do leczenia epilepsji, dżumy i różnych chorób zwierząt domowych...

no i mozna ponoć użyć również "czarci pazur" (Tuber Harpagophyti) z rodziny Połapkowatych -surowiec pozyskiwany jest z rosnących na półpustynnych terenach pustyni Kalaharii niepozornych bylin o swoistym wyglądzie. Składa się z bulwiastych, spichrzowych korzeni przybyszowych. Stosowany jest w medycynie ludowej Afryki jako lek przeciwreumatyczny. Postuluje się stosowanie tego surowca w nerwobólach i bólach głowy - jednak część badań kliniczno - farmakologicznych potwierdza, a część kwestionuje analgetyczne działanie surowca

Gość czibik
No na moje bóle migrenowe to raczej tylko leki, bo ból jest dość silny. Ale słyszałam, że regularne branie niektórych ziół poprawia stan zdrowia.

Ja tylko publikuje to co przeczytałam, nie wiem czy to placebo czy nie mam to gdzieś. Na migreny nigdy nie chorowałam, a na moje bóle na zmianę ciśnienia stosuję Ibuprom i działa.

Ale bóli migrenowych nie znam, więc nie będę was przekonywać do Ibupromu ;)