Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Małoszka

Picie pokrzywy

Polecane posty

Gość Małoszka

Pije któraś z Was pokrzywę na wzmocnienie włosów? I czy widzicie efekty?;> Pomaga?;> Ja piję 3 dzień, na początku miałam wrażenie po wypiciu szklanki, że pachnie mi z ust moczem:D A teraz nawet polubiłam ten specyficzny smak:D

Gość Pij i napisz za rok
czy pomogło. Ktos się musi poświęcić :)

Gość pokrzywa jest bardzo
dobra na włosy i w ogóle dla organizmu. Oczyszcza go bowiem i dostarcza żelaza. Nie powinno się jej jednak pić dłużej niż 3 tygodnie, później przerwa też z 2-3 tygodnie i można pić znowu. Efekty po miesiącu moga juz być ;) ja polecam w kazdym razie

Gość serce nie sługa,
ja pije z bratka na oczyszczenie organizmu. kiedys piłam z pokrzywy, ale nic nie zauważyłam.

ja pije ale od niedawna na włosy i paznokcie,chyba troszke paznokcie sie wzmocniły,ale na pożądny efekt trzeba chyba zaczekać.

M O C N E _ P A Z N O K C I E E ! ! ! jak chcecie czegoś na wzmocnienie paznokci to z miejsca polecam picie drożdży! już Wam piszę co i jak. zacznę od tego, że o piciu drożdży znalazłam gdzieś przy temacie zwalczania trądziku i innych (nie)twarzowych wyprysków. drożdże (ilość odpowiadająca mniej więcej 1 łyżeczce, wcześniej brałam mało jak orzech laskowy ale potem zwiększyłam) zalewa się do połowy szklanki wrzącą wodą, resztę mlekiem lub od razu całą szklankę zalewa się wodą (jak kto woli). taką miksturę:) piję codziennie rano NA CZCZO, nie wcześniej niż pół godziny przed śniadaniem, najlepiej około godzinę przed. stan skóry poprawił się, nie mam już takich krost-potworów (wulkanów, jak to nazywacie hehe),a to już sukces. co nie oznacza, że problem skóry się skończył, o nie nie nie. ale za to co stało się z paznokciami dzięki drożdżom! są twarde jak kamień:D nigdy nie miałam większego problemu z paznokciami, ale tak wytrzymałych to jeszcze nie miałam. jak ktoś ma łamliwe to serdecznie polecam! co do włosów.. cóż, stan chyba też lepszy, ale że nie w to celowałam to i jakichś oszałamiających różnic nie dostrzegam ;) piję to codziennie od końca grudnia, wierzcie mi - po miesiącu będziecie miały takie pazurki że ho ho. oczywiście polecam taką miksturę, nie drożdże w tabletkach :) przepraszam za ten długi tekst, ale chciałam wszystko jak najdokładniej opisać. pozdrawiam kafeterianki i życzę sukcesu:):)

oczywiście nie odradzam picia tego w celu zwalczania trądziku, bo tak mogło to zabrzmieć :/ niestety jeszcze nie pozbyłam się go na dobre w dużej mierze przez to, że mam słabość (?! jak to brzmi w ogóle) do wyciskania :o po prostu nie mogę się powstrzymać... a to nie sprzyja, o nie. no nic, od dziś wypróbowuję nową miksturę na twarz i czekam na efekty, oczywiście zaprzestając wyciskać :)

Gość Tyniaxx
Hej dziewczyny mam pytanie , czy pokrzywe mozna zbierac i pic również w sierpniu? czy ona nam wtedy nie zaszkodzi?