Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co za problem ja nie moge

mam taki głupi problem

Polecane posty

w sobotę byłam na imprezie, było mi zimno więc kumpel pozyczył mi swoją czarną bluzę. Troche ją zasmrodziłam fajkami, wiec postanowiłam ją przed oddaniem wyprać. Wyprałam ją, wyschła i kurczę wydaję mi się, że wyblakła :( Czy to możliwe? Dodam że ja nigdy tak nie miałam, uzyłam proszku do czarnego. Boje sie że sie wkurzy, bo ja lubi :(

Gość Podejdź no do płota !
Czasami tak się dzieje,że czarne ubrania pod wpływem prania blakną. Może jakiś kiepski proszek czy coś w tym stylu... Może mu po prostu odkup bluzę jeśli będzie strasznie się pluł

proszek wydaje mi się ze dobry, ale chyba z temperaturą przesadziłam tylko nie wiem czy to ma wpływ. Kurczę, chciałam dobrze,a wyszło jak zawsze :( Nawet mu tej bluzy nie odkupię, ewentualnie kase moge oddać. Głupia sytuacja, teraz sie strasznie denerwuje :o

Gość Sa farbki do ciuchow
To ja na nowo pofarbuj.

Wolałabym już nie kombinować, bo bardziej popsuje :O to teraz inne pytanie: udawać że jej nie prałam i nie wiem o co chodzi/ poczekać aż sam powie że coś jest nie tak ewentualnie wmawiać że wcześniej taka była :p czy uczciwie sie przyznać? Może jako że to facet nie zna sie na kolorach? Zreszta kurczę sama nie jestem pewna czy wyblakła

Gość Że co innego mówił
A może po praniu odzyskała prawdziwy kolor?

haha też możliwe :p najlepiej oddam mu ją jak sie kiedyś spotkamy wieczorem i bedzie ciemno, to może nie zauważy :p

Gość Że co innego mówił
Bardzo dobry pomysł.:)

Może tylko Ci się tak zdaje bo jest odświeżona? Nie mów nic, jak kolega sam coś powie to stwierdź że nie zauważyłaś ale przyznaj się że normalnie wyprałaś - jak sama zasugerujesz to i jemu może się tak zdawać chociaż może nie wyblakła tak na prawdę ;)

własnie czasami mi sie tak wydaje jak zakładam coś prosto z prania że jest jasniejsze a potem jakoś kolor wraca. Dziękuję wszystkim za porady, ogólnie straszna panikara ze mnie, a nie lubie psuć czyjegoś mienia. Szczególnie że kolega naprawde miło sie zachował, bez tej bluzy pewnie bym zamarzła.

Gość chyba jej nie gotowałaś
W jakiej temperaturze prałaś bluzę? Daj ją do pralni, niech zafarbują ponownie na czarno i mu oddaj.