Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaca!!!!

kiedy mozna zajsc w druga ciaze po pierwszym porodzie?

Polecane posty

Gość pytajaca!!!!

Niedlugo rodze pierwsze dziecko. uwzgledniajac ze nie bedzie komplikacji, ja wroce szybko do siebie po porodzie,bede karmila do 6miesiecy, a cykl mi sie ureguluje- Jak szybko mozna zajsc w najlepszym przypadku bezpiecznie w kolejna ciaze? Nie oczekuje prawienia moralow, a odpowiedzi na zadane pytanie. Zakladam ze nie bedzie wpadki, chce zaplanowac ciaze. Czytalam kiedys ze rok po porodzie to dobry termin. Jak wy myslicie lub jak rodzilyscie? dziekuje za odpowiedzi.

Gość wydaje mi siż, że
moja kolezanka jest ze stycznia a jej siostra z listopada tego samego roku wiec w ciaze mozna zajsc szybko ;-)

myślę, że powinnaś poradzić się swojego ginekologa już po porodzie. on oceni, jak twój organizm się regeneruje i czy wszystko jest ok. mam koleżankę, która zaszła w ciążę 3 miesiące po porodzie (mimo karmienia piersią) i bardzo źle ją znosiła ze względu na niezaleczone jeszcze komplikacje po pierwszej ciąży. więc różnie to może być. a może też wraz z pierwszym dzieckiem odechce ci się drugiego w perspektywie tak krótkiego czasu? ;)

Gość MAMA TAKA JAK INNE
mozesz zajsc juz od razu po zakonczeniu połogu ..... ale wtedy jest bardzo ciezko zreszta dla kazdego idealna roznica jest inna .....

u mnie nie było zbyt długiej przerwy ale ja nie karmiłam, miałam okres po 6 tyg, czułam się świetnie byłam zregenerowana, no może oprócz wagi :D, 2 ciąże też świetnie zniosłam, tak samo jak1 bezobjawowo praktycznie żeby nie ruchy dziecka i duży brzuch, nie wiedziałabym o ciązy ::::::::) teraz też czekam na okres pierwszy po 2 porodzie! i pedzę chyba po tabsy :D

Gość to zalezy czy
moja córka ma 9 miesięcy a ja jestem w 3 miesiącu ciąży, to dla mnie szok i nie wiem jak dam radę, świadomie w zyciu bym się na takie coś nie zdecydowała :omam na świeżo przezycia z koszmarnego porodu(sn) i ciągle bolą mnie szwy, nie wspominając o tym, że mała właśnie ząbkuje i noce nieprzespane a ja teraz tak bardzo potrzebuję snu, ciągle zmęczona jestem

Gość pytajaca!!!!
to zalezy czy - kurcze, to szybko.. wspolczuje, bo to ciezki czas dla ciebie. Ja bym chciala zeby dziecko mialo ok 10 miesiecy jak zajde w ciaze. nio nio-czyli u ciebie po 8 miesiacach kolejna ciaza. wiec sie da ;)

Najlepiej dać rok organizmowi żeby doszedł do siebie - pamiętaj że długie karmienie piersią też nie jest lekkie dla ciała kobiety - może brakować Ci np witamin. Najlepiej po roku od porodu zrób sobie morfologie, cukier,mocz i jak wszystko ok to chyba nie przeciwskazań do kolejnej ciąży. Między moimi jest 2 lata i 10 miesięcy i dla mnie to idealna różnica. Wczesniej czułabym się za bardzo zmęczona.

Gość pytajaca!!!!
JANA-bardzo madrze, bede pytac ginekologa i brac, na pewno jeszcze bede brac witaminy dla karmiacej. Tez myslalam o roznicy ok 3 lat ale kiedy juz od 3 lat czekalam aby wreszcie moc zajsc w ciaze, a teraz w niej jestem, to juz nie chce kolejnych lat tracic, a sama najmlodsza nie bede. Damy sobie rade finansowo, zobaczymy jak to bedzie gralo przy pierwszym dziecku. thaisse80- no ja wlasnie jestem rocznik 82 i mysle,ze fajnie byloby miec kolejno dzieci jedno za drugim. Jesli nie masz pomocy to jasne, trudno o kolejne dziecko.

Gość pytajaca!!!!
moze ktos sie jeszcze wypowie?

Gość SanSanSan
moja mama zaszla 3 miasiace po cc w kolejna nieplanowana ciaze, wszystko przebiegalo ok, tym razem chciala rodzic sn i tak tez rodzila, pozniej jeszcze raz rodzila sn po 3 latach mowila ze w kazdej ciazy czula sie swietnie

Gość nowodródka
U mojego mężą w rodzinie jest tak , że dziewczyna urodziła córę na początku roku, a drugą pod koniec, zaraz po pierwszej ciąży zaszła w drugą :) teraz się berdziej zabezpieczają :P przynajmniej jedno chowa się przy drugim :)

Pierwszą córkę urodziłam w czerwcu 2010 teraz znów jestem w ciąży nieplanowanej.Tak więc ponownie zaszłam w ciążę po 7 miesiącach.To już 9 tydzień po pierwszym szoku zaczynam się cieszyć ze swego stanu.Przynajmniej dzieci wychowają się razem.