Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość glutenowepytanie

z czym podawac gluten

Polecane posty

Gość glutenowepytanie

witam, dziewczyny z czym mozna podawac gluten, tzn chodzi mi o to, czy moge dodac kaszke manne do deserkow(tych w sloiczkach) albo do owocowej kaszki mleczno-ryzowej, czy powinno sie ja dodawac tylko do zupek i przecierkow?a jesl tak to czy powinnam ja najpierw ugotowac i dodac pozniej czy gotowac razem z zupka. Przeczytlam na necie mase stron na ten temat ale nigdzie dokladnie nie jest to sprecyzowane

Gość glutenowepytanie
podnosze

Gość lejlaa
ja podawałam małej np krusząc jej biszkopcika( zaw.gluten) do deserku, a kaszkę manną możesz dodać do wszystkiego co chcessz, kup błyskawiczna, taką co tylko zalać i gotowa, wtedy możesz dosypac do kaszki i zalać razem

Gość to się nie zgodzę......
kaszę mannę, nawet tą błyskawiczną, trzeba 2-3 minuty pogotować, nie wystarczy jej zalać wrzątkiem. A kaszki mleczno-ryżowej nie można nawet wrzątkiem zalać, bo zginą zawarte w niej witaminy. Jeżeli kupujesz sloiczki top kup od razu takie z kaszką, a kaszki np nestle czy bobovity, są też dostępne z różnych zbóż, nie tylko z ryżu, więc wprowadzanie glutenu to prosta sprawa, ty sobie coś utrudniasz. Aha, co do zupek, to w zależności od tego, ile ma dziecko, możesz dodać do gotowania kaszę jęczminną lub kluseczki (mąka z jajkiem) i to również zawiera gluten.