Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość glutenowepytanie

z czym podawac gluten

Polecane posty

Gość glutenowepytanie

witam, dziewczyny z czym mozna podawac gluten, tzn chodzi mi o to, czy moge dodac kaszke manne do deserkow(tych w sloiczkach) albo do owocowej kaszki mleczno-ryzowej, czy powinno sie ja dodawac tylko do zupek i przecierkow?a jesl tak to czy powinnam ja najpierw ugotowac i dodac pozniej czy gotowac razem z zupka. Przeczytlam na necie mase stron na ten temat ale nigdzie dokladnie nie jest to sprecyzowane

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość glutenowepytanie
podnosze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lejlaa
ja podawałam małej np krusząc jej biszkopcika( zaw.gluten) do deserku, a kaszkę manną możesz dodać do wszystkiego co chcessz, kup błyskawiczna, taką co tylko zalać i gotowa, wtedy możesz dosypac do kaszki i zalać razem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość to się nie zgodzę......
kaszę mannę, nawet tą błyskawiczną, trzeba 2-3 minuty pogotować, nie wystarczy jej zalać wrzątkiem. A kaszki mleczno-ryżowej nie można nawet wrzątkiem zalać, bo zginą zawarte w niej witaminy. Jeżeli kupujesz sloiczki top kup od razu takie z kaszką, a kaszki np nestle czy bobovity, są też dostępne z różnych zbóż, nie tylko z ryżu, więc wprowadzanie glutenu to prosta sprawa, ty sobie coś utrudniasz. Aha, co do zupek, to w zależności od tego, ile ma dziecko, możesz dodać do gotowania kaszę jęczminną lub kluseczki (mąka z jajkiem) i to również zawiera gluten.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×