Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdolowanabardzo

bezrobotna po niby dobrych studiach

Polecane posty

Gość zdolowanabardzo

witajcie, pisze ,bo jzu nie mam pomyslu . skonczylam dobry kierunek studiow, zwiazany z medycyna. ale w miescie , w ktorym mieszkam jest juz przesycony rynek. tak, ze nie moge znalezc pracy. ci ,ktorym sie udalo ,pracuja u kogos za najnizsza krajowa na pol etatu. bardzo pzrydaja sie znajoosci. niestety nie moge wyjechac z tego miasta ,bo mamy tutaj kupione nowe mieszkanie z mezem. on rozkrecil firme ,ktora przynosi dobry dochod i trodno by bylo to wszystko porzucac i pzrenosci sie w inne miejsce. nie ukrywam chcialabym pracowac w zawodzie ,bo szkoda tracic tyle lat studiow po to zeby pracowac gdzies ,gdzie potrzebane jest np.tylko ogolne wyksztalcenie. nie mam pieniedzy i jeszcze takiego doswiadczenia zeby otworzyc cos swoejego, zreszta to by bylo tez troche smieszne, bo na co drugiej ulicy mozna spotkac takei malutkie gabineciki. teraz chodze na bezplatne praktyki zawodowe, douczma sie jeszcze ,nabywam doswiadczenia. ale cala ta sytuacja mnie doluje, zwlaszcza ,ze utrzymuje nas maz. ehhh, zastanawiam sie czy jest rzeczywiscie sens dalej sie douczac, lazic na te praktyki czy porzucic to i szukac pracy jakiejkolwiek...

Gość jezdeś normalnom kobitom
załóż nielegarną klinikę aborcyjną z spółce z ksiendzem proboszczem.

Gość zdolowanabardzo
a moge najpierw na tobie pocwiczyc? ja chce do pracy ,prawdziwej w zawodzie ,z a pieniadze ,za ktore bede mogla sie sama utrzymac !

Gość jezdeś normalnom kobitom
klinika aborcyjna to nie w zawodzie, to coś studiowała, bujanie jaj doktorom?

Gość zdolowanabardzo
odp*** sie, pisalam 'zawod zwiazany z medycyna'' a jaja to moge tobie urwac bez znieczulenia zardzewialaymi kombinerkami

Gość a te co palom cygara z
to zostań farmaceutką i handluj tabletkami na porost włosów i fiutów.

Gość kalinkata
zdolowana mam tak samo. skonczylam prawo. nie dostalam sie na aplikacje. bede probowala w tym roku, ale nawet jak sie dostane, to nie ma pieniedzy,zeby ja opalcic. praca w kancelarii,bez aplikacji = albo wolontariat,albo 500 zl ;] szukam wszedzie. powoli dopada mnie depresja...

Gość luzny31
nie ma to jak wesolym studentkom - chuały po imprezach przebierajac w facetach az znajdą bogatego i ladnego, a po studiach szara rzeczywistosc, .trudno moga zostac utrzymankami zeza az do znudzenia

Gość czur77566
alinkata a ile masz lat ?

Gość bezrobotna :(
jakie studia skonczylas? ja jestem po fizjoterapii i mam to samo :(

Gość Remiques29
A tego meza dorzucili gratis do mieszkania, czy musialas placic osobno?

Gość Skylor Tyler
Wysylaj cv i czekaj, nic innego nie mozesz zrobic..zeby przeczekac martwy okres moze popracuj nie w zawodzie..

Gość niby mlody
a ja lubię wyksztalcone bezrobotne :) podnieca mnie taki kontrast

Gość byZyloSieLepiej
cud gospodarczy platformy

Gość luzny 31
najlepiej jako sprzątaczka, podobno potrzeba rąk do pracy

Gość kalinkata
mam 25 lat. i nie mam meza. w czasie studiow dorabialam jako hostessa, fotomodelka, wolontariat w kancelarii. przez kilka miesiecy pracowalam w urzedzie skarbowym na zastepstwo. ale teraz chcialabym zaczac w koncu zarabiac.

Gość kalinkata
a teraz w tvn style mowia,ze kelnerzy moga zarobic nawet 8000 miesiecznie. 8000. po co studia ?! zatrudnie sie w knajpie.

Gość a mi szkoda
a może da się to jakoś połączyć? tzn. znaleźć pracę, jakąkolwiek, niekoniecznie związaną z zawodem, a jednocześnie - choćby na wolontariat, czy kilka godzin w tygodniu robić coś związanego z tym swoim zawodem, żeby nie tracić z tym kontaktu; a może można się jakoś w tym zawodzie wyspecjalizować? umieć coś bardzo konkretnego, co nie wszyscy w tym zawodzie potrafią?