Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakłopotanaona25lat

czy to może być rak?

Polecane posty

Gość zakłopotanaona25lat

witam, byłam dzisiaj u dermatologa i pokazałam mu pierś (od kilku lat mam obok sutka narośl, która nabrzmiewa zwykle podczas okresu i wydobywa się z niej biała wydzielina - miałam to już długo i zwlekałam, no mysłałam, że to gruczoł montgomerego ale wydaje mi się, że staje się to coraz większe i czasem boli)/ Dermatolof powiedział, że to może być drugi sutek - co wydaje mi sie jakas masakra i kazał mi iść do gina i onkologa, żeby się upewnić i mieć święty spokój.. co o tym myślicie, co to może być i czy można się tego pozbyć jakimś laserem?

Gość tak,
może to być nowotwór, ale jeszcze nie rak. Po jakmś czasie ten nowotwór może zezłośliwieć, zatem wal biegiem do onkologa. Pierwszym objawem raka jest OB trzycyfrowe!!!!Na wszelki wypadek zrób OB, by rozwiać/potwierdzić wątpliwości.. Równolegle zastosuj terapię Gersona, nie zaszkodzi a pomóc może. Tu masz link do edukacyjnego filmu: http://video.google.com/videoplay?docid=6169050139483021263

Gość ONA ODPOWIADA
Nie strasz dziewczyny bez sensu Autorko Jeżeli dermatolog nie ma pewności co Ci jest i kieruje dalej to chyba wie co robi.W pierwszej kolejności poszłabym do onkologa,zleci badania może nawet biopsję,aby upewnić się z jakim materiałem ma zacząć walkę.Szkoda,że czekałaś tak długo :) Powodzenia i nie denerwuj się

Gość zakłopotanaona25lat
wczesniej to nie wyglądało źle, teraz też nie aż tak strasznie, jednak czasami faktycznie to wygląda jak taki mniejszy sutek ;/ jutro zadzwonie i spytam czy przyjmuje ginekolog lub onkolog ;/ mam nadzieje, ze to jednak niegrozne, tak jak mowila dermatolog - chyba powinni mi zrobić usg ?

Gość zakłopotanaona25lat
w oogole odczuwam jakiś nieopisany wstyd żeby komuś o tym powiedzieć, nie mam teraz faceta od 3 lat, wiem , ż emnie to wszystko paraliżuję i zamiast się wziąć za to od razu udawałam, ze wszystko gra .. może faktycznie nie bedzie to grozne ale sama estetyka i wyglad mnie oslabia, bo jednak wida c ta narosl ;(

Gość ONA ODPOWIADA
Nawet jak lekarz zleci Ci usunięcie "tego"zawsze wykonywane jest badanie histopatologiczne wyciętego materiału. Zacznij od onkologa,ginekolog nie pomoże.Może ewentualnie wysłać Cię na usg. Pozdrawiam

Gość a ja mam trzeci sutek hehe
pod jedną piersią, może masz to samo.

Gość Do zakłopotanej
każda narośł jest nowotworem, ale nie każdy nowotwór rakiem, więc głowa do góry. Zrób wszelkie badania by się uspokoić. Nowotwór niezłośliwy wycina się i po ptakach. Gorzej ze złośliwym. Ale myślę, że za młoda jesteś na złośliwego. Powodzenia.

Gość zakłopotanaona25lat
trzeci sutek ? jak to możliwe i co się z tym robi ?

Gość ja tylko
Bedzie dobrze, tylko działaj, działaj!

Gość zakłopotanaona25lat
dzieki, spróbuje jak najszybciej to sprawdzić, chcialam dzisiaj isc za ciosem ale nikt nie przyjmowal juz wtedy po mojej wizycie.. dopiero zacyznam robote i bedzie ciezko z czasem na to ale sa tez weekendy... coś wymyślę, bo spokoju mi to nie da.. ;(

Gość do zakłopotanaona25
Nie martw się, tak jak ktoś wcześniej pisał, dopiero wynik histo coś lekarzowi powie. A nawet jak to będzie" tylko " trzeci sutek, to chyba lepiej niż miałby być nowotwór. Chirurgia kosmetyczna czyni cuda. Głowa do góry. To nie rak. Pozdrawiam cię serdecznie.

Gość zakłopotanaona25lat
dzieki wszystkim, w czwartek ide do gina, poprosze o usg piersi - jezeli coś bedzie nie tak - onkolog . robić jeszcze jakieś dodatkowe badania?