Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gdfgfd

Czy brac? Data waznosci i sklad..pomozcie!

Polecane posty

Gość gdfgfd

hej, Mam do Was pytanie...pare lat temu bralam tabletki anty Yasminelle i Novynette..wiem ze sa to te "lzejsze" tabletki..lekarz pozniej przepisal mi Cilest bo mialam plamienia...jednak zaprzestalam branie wogole pigulek. Teraz chce zaczac znowu brac...i tu pytanie do WAs czy dobre bedzie to ze zaczne brac Cilest? Akurat mam je w domu...czy lepiej poprosic lekarza a to "lzejsze" z miejsza dawka hormonu...prosze doradzcie..Wiem ze i te i te beda dzialac, ale jesli mam w siebie pakowac tyle hormonow to nie wiem czy nie lepiej bedzie cos innego...chyba ze wezme 2 opakowania Cilest i pozniej zminie na inne te o mniejszej dawce hormonu moze tak byc????? I jeszcze jedno glupie pytanko:) Maja one termin waznosci czerwiec 2011 spokojnie moge je brac? :) dzieki

trzeba zrobić badanie na poziom estradiolu (ok 25 zł) i wtedy lekarz będzie mógł zdecydować które tabletki będą odpowiednie. Nic nie bierz na własną rękę.

Gość gdfgfd
o tych badaniach wiem ze sa najlepsze, ale z wlasnego doswiadczenia i kolezanek wiem ze wiekszosc lekarzy wogole nie robi takich badanian, a tabletki przypisuje na oslep :/ dlatego teraz pytam o to czy moge wziac te 2 opakowania, a pozniej zmienic na inne, poniewaz na dniach dostane okres, a nie mam czasu by isc do lekarza po nowe inne tabletki...moze ktos sie jeszcze wypowie?

No to takich lekarzy się unika. Nie mąć w organizmie tabletki to nie cukierki. Pomijam fakt, że powinnaś mieć jeszcze zrobione próby wątrobowe i co najważniejsze na krzepliwość krwi czyli INR i płytki krwi bo podczas brania tabletek krem szybciej krzepnie, a i zdarzały się przypadki śmiertelne z powodu zaniedbań lekarza. Nie możesz sobie od tak wziąć tabletek i na dodatek jeszcze po 2 opakowań ich zmieniać. Odsprzedaj je komuś kto takie bierze, a Ty wstrzymaj się miesiąc. Zrób 1-3 dnia cyklu ten estradiol i idź z wynikiem do normalnego ginekologa niech zrobi cytologię i badanie usg piersi.