Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość opiekunka do dziecka

Opiekunka do dziecka- rozmowa

Polecane posty

Mam dziś rozmowę w sprawie pracy jako opiekunka do dziecka. Jakich mogę spodziewac się pytań???

podnoszę

jest tu kto??? Jak sie przygotować do takiej rozmowy? Bo szczerze powiedziawszy trochę się denerwuje.

Gość beda pytac o dosw.
jesli takowe mialas? o to jak wygladal twoj dzien gdy zajmowalas sie innym dzieckiem? ( o ile sie zajmowalas). O stawke. Mnie o to pytano ;)

jakie jeszcze zadawali Ci pytania na pierwszej rozmowie? Jakie pytania ja powinnam im zadac?

Gość miskaaaaaaaaaaaaaaaa
masz ze soba badania potwierdzajace ze jestes zdrowa?? to bylby duzy plus. pytania moga byc rozne, szybko zaczelas sie przygotowywac nie ma co... ja zapoznalabym ciebie z dzieckiem, chcialabym zobaczyc jaki zlapiesz z nim kontakt, pytalabym o to czy wiesz cos na temat pierwszej pomocy.

Gość beda pytac o dosw.
mysle ze to wszystko zalezy od oczekiwan drugiej strony. Ja pracuje nie na pelny etat, wybiorcze dni, wiec pytali jakie mi pasuja, ile godzin, (kwestia dogadania). Czy zajmujac sie dzieckiem spedzam czas ciagle z nim? czy np. dziecko sie bawi a ja ksiazka czy tv.? Ja pytalam jak wyglada karmienie, usypianie, tryb zycia dziecka, kwestie spacerów, ubierania, wszystko co mi potrzebne w zajmowaniu sie dzieckiem :)

Wczoraj wieczorem zadzwoniła do mnie Pani czy dziś mogłabym przyjsc na rozmowę więc się przygotowuje. Z tego co się dowiedziałam przez tel. jeśli im będę odpowiadać będę zajmować się dziewczynką która ma niecałe dwa latka. I że czasem będę musiala zostać dłużej niż do 16. Troszkę się denerwuję tą rozmową. :)

Może wypowiem się z drugiej strony - mnie najbardziej interesowało, czy dana osoba ma wyobraźnię i jakie ma podejście do zabaw z dzieckiem. Wszystkie dziewczyny wiały nudą. A mnie chodzi przede wszystkim o stymulację intelektualna dzieci. I jedna się znalazła. Pięknie opowiada bajki i ma bujną wyobraźnię. Przy tym odpowiedzialna, miła, sympatyczna i ciepła:)

Prosiłabym tez o jakies rady :)

Gość hahahahahaheh
czy wiesz coś o pierwszej pomocy, żart? Chciałbym zapytać tu zgromadzonych ile razy normalna osoba udziela w życiu pierwszej pomocy niemowlakowi (pomijam osoby zawodowo związane z ratownictwem) - np. resuscytacje krążeniowo oddechową? Albo pytanie czy jesteś zdrowa? W żadnej pracy nie pytają się o to, idziesz na badania i wszystko, ale na opiekunkę do dziecka paniusie żądają pełnych badań z wczoraj najlepiej. To jest tylko opiekunka. Ma siedzieć z dzieckiem, pilnować żeby nie wchodziło do kuchni, poczytać książkę, włączyć tv, zaprowadzić to wc i tyle. Niektórym "pracodawcom" poyebało się w głowach.

Kochani macie jakieś rady jak dobrze wypaść na takiej rozmowie? Nie ukrywam że zależy mi na tej pracy.

Gość może zacznij od tego
żeby powiedzieć prawdę. czyli że postarasz się zająć jak najlepiej i jakie masz doświadczenie. Jak nie masz żadnego to też to powiedz. Są 2 opcje: -albo trafisz na normalnych ludzi którzy potrzebują w miare normalnej dziewczyny, takiej co nie będzie kradła, i umie zaprowadzić dziecko do toalety - to cię zatrudnią - albo trafisz na kogoś kto będzie żądał książeczki sanepid, 3 fakultetów, kursu 1 pomocy, listy nr telefonów alarmowych na pamięć, 6języków, kreatywności, umiejętności pracy w zespole, obsługi excel i word w stopniu zaawansowanym. Wtedy takiej pracy nie dostaniesz.

Gość ale jakie jeszcze
rady? troche osob sie wypowiedzialo? czego jeszcze nie wiesz? Badz usmiechnieta i pewna siebie i uda sie. Aaaa zajmowalas sie juz wczesniej dzieckiem?

Też tak sądzę. Pani przez tel wydawała się miła. Ale mogło mi się tylko tak wydawać. Powiedziała że muszą zmienić opiekunkę i dlatego dzwoni. Znalazła moje ogłoszenie w internecie o którym ja całkiem zapomniałam. No zobaczymy po dzisiejszej rozmowie jak to będzie. Ale mam nadzieję ze mnie zatrudnią:) Lubie dzieci i nie ukrywam że mam z nimi dobry kontakt. Często zajmuję się 2 letnim bratankiem.

Tak zajmowałam się często bratankiem. Mieszkamy blisko siebie więc często mi podrzucali małego jak nie mieli go z kim zostawić.

Gość fdghjkioooo
ja swoją , pytałam czy pije, pali. co by zrobiła gdyby dziecko mialo gorączkę a nie mogła by się dodzwonić . jakie ma doświadczenie.czy ma prawo jazdy. najciekawsze odpowiedzi padały na pyanie o to co by zrobila gdyby wygrała 10mln w totla. Jedna pani, chyba żeby się podlizać, odpowiedziala, że połowę oddała by nam. Najważniejsze,żeby cię dziecko polubiło.

Gość gość
hejo, czy ktoś z was studiował moze tu www.dental.szczecin.pl na kierunku opiekunka do dziecka?

Gość gość
Wszystkie dziewczyny wiały nudą. A mnie chodzi przede wszystkim o stymulację intelektualna dzieci. I jedna się znalazła. x x co za glupoty wypisujesz... :( wiele osób jest zestresowana, czy spieta, ale to nie znaczy, ze od razu wieja nuda ... ja szukałam kiedys pracy przy tym, i ludzie chca nie wiadomo czego, a te rozmowy sa po prostu głupie. Moim zdaniem to mozna sprawdzic dopiero w praktyce jak ktos sie nadaje

Gość gość
Również ciekawe artykuły można znaleźć na stronach Zobacz całość: 7 grzechów głównych niani www.warszawaniania.pl Jak zostać dobrą opiekunką do dziecka ? www.warszawaopiekunka.pl Czym kierować się przy wyborze niani dla dziecka? www.nianiapraca.pl Opiekunka na wakacje www.krakowopiekunka.pl Szukając niani – sprecyzuj swoje oczekiwania www.opiekunkadodzieckakrakow.pl Opiekunka do dziecka, babcia czy przedszkole? www.opiekunkadodzieckapoznan.pl Niania z zamieszkaniem we Wrocławiu www.opiekunkiwroclaw.pl Chcesz wrócić do pracy po urlopie macierzyńskim? www.opiekunkalodz.pl Jak wybrać odpowiednią opiekunkę www.opiekunkalublin.pl