Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Słuchajcie może to dziwne ale ja bardziej bałam się tego całego połogu niż porodu. A było to spowodowane tym że mając miesiączkę obficie krwawiłam no i w ogóle byłam w strasznym stanie a tyle się nasłuchałam o połogu, że wtedy intensywnie się krwawi i w ogóle. No i stało się miesiąc temu urodziłam dzidziusia a tu po krwawieniu ani śladu. W ogóle nawet podpasek poporodowych nie używałam. Czy któraś też z was tak miała że miesiączka była gorsza od połogu?

ja tez sie balam pologu a krwawilam tylko 6 dni i to tak jak bym okres miala 2 dni mocno 2 to juz slabiusio, jedynie co to ponad mies ledwo chodzilam bo cc mialam i kazdy ruch bardziej lub slabiej bolal

dodam ze przed ciaza miesiaczki mialam umiarkowano-bolesne max 4 dniowe teraz mam takie ze potrafie z łóżka nie wylazic przez 3 dni i trwaja 7 dni

Ja jak juz mówiłam miałam straszne miesiączki obfite, bolesne nie dość że brzuch bolał to jeszcze krzyż ;/ trwały 7 dni, no a teraz zobaczymy jakie będą, na razie karmie piersią także jeszcze pół roku spokoju mam :)

Gość JakaJa_dwa
Połóg to nie to samo, co miesiączka. Trochę inne hormony działają wtedy. W przypadku miesiączki to spadek ilości progesteronu wywołuje miesiączkę (złuszczanie się śluzówki), a w połogu - skurcze macicy są wywoływane przez oksytocynę i nie ma złuszczania się śluzówki, tylko goi się rana po miejscu, gdzie było łożysko. Poza tym przy porodzie sn - bardziej Cię będzie bolało samo krocze niż zwijanie się macicy, więc nie masz się czego bać:) Pierwszy tydzień jest najgorszy, później już jest dużo lepiej, a w 5-6 tyg to się często zapomina, że się było w ciąży:) Inna kwestia, że Maluch tak bardzo absorbuje Twoją uwagę, że niedogodności związane z połogiem gdzieś schodzą na bok:)

Gość JakaJa_dwa
Blah.. umknęło mi, że już urodziłaś:)

Dla mnie połóg był dużo gorszy niż okres jeżeli chodzi o krwawienie- krwawiłam prawie całe 4 tygodnie :o

Gość mama sama w domu...
ja też nie używałam podpasek poporodowych tylko zwykle krwawienie trwało około 2 tyg