Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kunzitte Sammmana

Wietnamczyk chce otworzyć restaurację z psiną

Polecane posty

Gość gddyhdeyerfgfd
Uznał, że polskie prawo zakazuje znęcania się nad psami, ale nie zabijania ich w celach kulinarno-konsumpcyjnych. Jeśli to prawda to prawo jest sprzeczne, bo pies jest zwierzęciem domowym- to tak swoją drogą

Gość Natalka1989
"Mam nadzieje, ze gdy jego restauracja bedzie upadac to Magda Gessler nie pomoze a tak powaznie....jestem zniesmaczona. Mam nadzieje, ze pomysl zakonczy sie fiaskiem. Paranoja...niech jedzie do siebie i tam wpada na kolejne glupie pomysly. Stanowcze NIE!!!!!!! A wegetarianką jesteś że czujesz niesmak? Jeśli nie to jesteś kretynką!" Miesa nie jem od okolo 5 lat i nie mam zamiaru wracac do tego nawyku. Tak jak ktos powiedzial...jeszcze troche i zaczniemy zjadac siebie nawzajem. Ogladales film o tym jak psy sa katowane w krajach azjatyckich? Czy ze swini badz krowy skora sciagana jest zywcem? Bo z psow tak... nie chodzi mi juz nawet o sam fakt jedzenia...bo racja...ludziom w dupach sie poprzewracalo.... jedza wszystko co sie rusza...konie, zaby, golebie itd, krole itd. Proponuje obejrzec filmik.....moze da niektorym cos do myslenia bo mnie serce sie kraje jak widze takie rzeczy... zacznijmy byc wrazliwi na krzywde ktora dzieje sie wokol nas...troche empatii proponuje http://vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=10152570&server=vimeo.com&show_title=1&show_byline=1&autoplay=1%2F

Gość do natali
Tak jak ktos powiedzial...jeszcze troche i zaczniemy zjadac siebie nawzajem. fajny żart :o a ja proponuję obejrzeć Ci filmiki o tym jak u nas hodowlane zwierzęta są traktowane, nie widzę różnicy tu masz np artylulik http://www.ferma.viva.org.pl/ okrucieństwo jest okrucieństwem, więc nie rozumiem dlaczego twierdzisz, że psy mają gorzej niż inne zwierzęta, które się zjada

Gość do natali
a tu masz kolejną informacje Każde jajko wyprodukowane w Polsce musi być ostemplowane 11-znakowym kodem. Najważniejsza jest pierwsza cyfra, bo oznacza rodzaj chowu: 3 - chów klatkowy - kury całe życie spędzają w klatkach. Mają tak mało miejsca, że nie mogą się nawet obrócić. Aby się nawzajem nie raniły, przycina im się dzioby i pazury. Jedzenie dostają z automatycznych podajników, jaja i odchody zabierają taśmociągi. 90 proc. jaj w naszych sklepach pochodzi z takich właśnie hodowli. 2 - chów ściółkowy - kury całe życie są zamknięte w kurniku, ale mogą chodzić po słomianej ściółce. 1 - chów na wolnym wybiegu - kury mogą opuszczać kurnik. 0 - produkcja ekologiczna - kury nie tylko mogą chodzić po wybiegach, ale są karmione ekologiczną karmą.

Gość Natalka1989
Ja nie twierdze, ze psy maja najgorzej na swiecie i mam swiadomosc tego jak traktowane sa przez ludzi inne zwierzeta....w 100% sie z Toba zgadzam. Po prostu serce sie kraje jak widzi sie takie sceny...zal mi tych zwierzat. Wiem, ze wiele osob sie ze mna nie zgadza bo twierdza ze to nic wielkiego....ze jesc trzeba....No niestety tak jest ten swiat poukladany. Jak juz mowilam ja nie jem miesa....nie mam zamiaru nikogo namawiac do wegeterianizmu ...sprawa indywidualna. Pozdrawiam

Gość gość
Kunzitte Sammmana jesteś nie normalny powiedz mi jak można jeść te bezbronne zwierzęta , które żyją , są blisko ciebie , i także kochają jak ludzie. Dla mnie powinni zakazać nie tylko u nas otwierania takiej restauracji , ale także na całym świecie. Dla mnie stanowcze NIE myśle że nie dopuszczą do otwarcia takiej restauracji w Polsce

Gość gość
mam nadzieje ze nie otworzy.Z drugiej strony przeraza mnie mysl o tym jak traktowane sa konie w jakich warunkach jada na uboj do Wloch.Lamane maja nogi.oslepiane by byly na miare spokojne.W dawnej Czechoslowacji mozn a bylo kupic kielbase z psow,a zwierzat tych na miescie nie bylo widac