Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kredkaxdooczu87.

WYTŁUMACZCIE MI DLACZEGO POLSKA JEST TAKIM DZIKIM KRAJEM?

Polecane posty

Gość kredkaxdooczu87.

W USA konkubent pobil 8l dziecko partnerki, któro jest teraz niepelnosprawne. Wyrok -75lat. W Polsce ciotka (była pielegniarka) pobiła swoją 2 letnią siostrzenice, nad którą sprawowała opieke (rodzina zast.) Dziewczynka jest niepełnosprawna umysłowo i fizycznie, jest roślinką. WYROK -2 LATA! Wyrok dla dziecka-DOŻYWOCIE!!! DLACZEGO W POLSCE TAK POPIERA SIE BESTIALSTWO DLACZEGO NIE DĄŻYMY DO CYWILIZACJI?

polski system prawy jest jeszcze stosunkowo młody. a politycy zamiast od gapić od innych wolą sami kombinować

Gość bo Polska jest dzikim i chujow
ym krajem, w którym zabójca policjanta idzie do więzienia na dożywocie, a zwykłego szaraka na 15 lat. W którym ktoś, kto zabił z premedytacją dziecko, człowieka, zwierzę może uchylić się od odpowiedzialności, bo był chory psychicznie. Bo ktoś, kto wiedział o zamiarach morderce, BA!, ktoś, kto mu pomógł, był na miejscu zbrodni dostaje karę 12 lat, bo się przyznał. Spieprzajmy stąd do Urugwaju 🖐️

Bo Polska to pojebany kraj :/ Morderca wychodzi po 5 latach za dobre sprawowanie... normalka :/

Gość czarna beemka
preferujesz Rosję? [zgłoś do usunięcia] bo Polska jest dzikim i chujow ym krajem, w którym zabójca policjanta idzie do więzienia na dożywocie, a zwykłego szaraka na 15 lat. standardowe rozwiązanie w niemal każdym kraju. wyższe kary za agresję wobec funkcjonariuszy są uzasadnione większym ryzykiem, jak i służą prewencyjnie, mają odstraszać. nietrafiony przykład. postrzel policjanta w arizonie i się przekonasz:)

Gość bo Polska jest dzikim i chujow
Nie interesuje mnie jak jest w Rosji, Arizonie i w Honolulu, chcę się czuć bezpiecznie i nie widzę powodu, dla którego moje życie czy życie mojego dziecka miałoby mieć mniejszą wartość niż życie policjanta, który notabene zdaje sobie sprawę z ryzyka wykonywanego zawodu. Zresztą nie o tym jest dyskusja 🖐️

Gość sammanthaFoxx.
amnie zastanawiam czemu w Polsce takie łągodne wyroki/ ich brak dla pedofili? Czyżby Pan Tusk lubił dzieci? :p

Wyższe kary za funkcjonariusza niż za zwykłego obywatela, chyba nawet sam założyłem o tym topik. Wyższe kary czy odstraszają.. statystyki są nieubłagane, to nie wysokość kary odstrasza a nieuchronność, czytałem że były przeprowadzane takie badania. U nas z uprawnieniami dla policji jest dziwnie. Czytałem gdzieś w necie o tym jak facet z mieczem samurajskim sterroryzował pracowników(nie pamiętam sklep czy bank, nie istotne), ktoś powiadomił policję i szybko się zjawili. Wiecie że bali się użyć pistoletów służbowych żeby obezwładnić szaleńca(nie wiem, nie jestem psychiatrą). To jest chora sytuacja moim zdaniem. W USA nawet jak wyjmiesz plastikową zabawkę imitującą broń policjant ma prawo użyć broni.. było głośno kiedyś o takim przypadku.

Gość do my sex is a killer
piertolisz głupoty, masz 13 lat? Kto, MY, TY ustanawiasz prawo? Ty wydajesz wyroki? Ty decydujesz o tym, na ile pójdzie siedzieć pedofil, morderca czy złodziej? Takie górnolotne farmazony zachowaj dla siebie 🖐️

{ Tylko, ze to państwo nie tworzy nikt inny jak my...} Sorry, pierdolenie jak za komuny. To że jestem częścią państwa nie znaczy że mam na wszystko wpływ. Nawet wybory to jakaś szopka. Od dwudziestu lat ci sami ludzie. Poza tym bez względu kto tam nie dorywał się do władzy nie robi nic z tego co obiecał przed wyborami... no uogólniam, ale jakoś bardzo z prawdą się nie rozmijam.