Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Olcia;)

Jaką stosowac dietę bezglutenowa???

Polecane posty

hej mam miesieczna coreczke, zauwazylam u niej rostki na twarzy starsza corka jest alergikiem ja tak samo, pani doktor kazała odłozyc mi wszelki nabiał, ale czym go zastapic? napiszcie mi co moge jesc a co nie...Z gory dziekuje!

Gość 76876
na początej trochę poczytaj więcej. Pomyliło ci sie z bezkazeinową. Bezglutenowa to brak wszystkiego co pochodzi ze zbóz, czyli chleba, mąki , makaronów. Bezkazeinowa - białek zwierzęcych. Zamiast melka daje sie mleko sojowe. Zakazane też m. in. sery- zółte, białe, itp.

no to nie bezglutenową tylko bezmleczną :) na pewno nie jedz: mleka, jogurtów, maślanek, kefirów, sera białego , żółtego, masła, bułek (jest tam mleko), parówek (też często mają mleko). czym zastąpić? może mlekiem sojowym? choć mój i na soję miał alergię i jakoś przeżyłam bez nabiału przez 11 mies karmienia :P

ja z corka ta starsza tez musiałam miec diete schudlam wtedy 25kilo nie mogla jesc nabiału. Ale juz nie pamietam, co prawda teraz tez bym chciala i przy tej diecie schudnac jak i tez zeby to nie kolidowało z tym czy dziecku sa dostarczane witaminy, oprucz tych co pije i ja jem. Myslałam ogolnie tez o tym zeby sie przestawic na gotowanie na parze co wy na to?

Gość 783612873
Są jeszcze mleka bananowe i kokosowe..... gotować takiemu miesięcznemu dziecku to chyba sie nie gotuje.... :p