Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fryzzz432334

doradze w sprawie włosow!!!!!!!:)

Polecane posty

Gość takaotokaja
witam, prosze doradz mi jaką powinnam miec fryzure skoro mam kwadratową twarz duze oczy i dosyc duzy nos? jaki kolor? mam jasną cere ze skłonnością do zaczerwien

Gość fryzzz432334
piczkaxxxxxxxxx włosy naturalne mam w odcieniu popielatego ciemnego brązu , przefarbowałam sie na rudo i chce wrócic do natury , czy jest jakas farba która farbuje na odcien szarawy bez tej rudej poświaty ? uprzedzam cie ze tak po pierwszym farbowaniu to raczej nie uda ci sie uzyskac takiego koloru wlosow jaki mialas przed. odradzam ci stosowania sklepowej farby w tym przypadku tylko wybierz sie do fryzjera.. bo u fryzjera czest miesz sie rozne odcienie farb ze soba tak aby uzyskac taki jaki dokladnie chce klientka a w sklepie tak sie nie da:)

elo ja tez jestem fryzjerka ale jak to my czasem potrzebujemy rady innych ;p mam pytanie bo juz nie mam pomyslu mialam jakis czas temu robiona dekoloryzacje z ciemnej czekolady i wyszly rude pozniej rozjasnione ale efekt byl mizerny wiec wrocila znow ciemna czekolada no ale zachccialo mi sie blondu wiec zaczelo sie od niewinnych pasemek najpierw brazowo rudych pozniej zoltych wygladalam mniej wiecej jak kura heheh no ale teraz juz zostaal tak ze odrost bialy a koncowki zolte boje sie cokolwiek na nie nakladac bo te biale wlosy niestety zaczyynaja sie ciagnac jak zneutralizowac ten zolty kolor? moja szefowa raz nakladala na blond wlosy jakis daktyl z duza iloscia wody i wlosy nabraly innego odcienia ale sama boje sie robic takie ekspeerymenty co radzisz?

elo ja tez jestem fryzjerka ale jak to my czasem potrzebujemy rady innych ;p mam pytanie bo juz nie mam pomyslu mialam jakis czas temu robiona dekoloryzacje z ciemnej czekolady i wyszly rude pozniej rozjasnione ale efekt byl mizerny wiec wrocila znow ciemna czekolada no ale zachccialo mi sie blondu wiec zaczelo sie od niewinnych pasemek najpierw brazowo rudych pozniej zoltych wygladalam mniej wiecej jak kura heheh no ale teraz juz zostaal tak ze odrost bialy a koncowki zolte boje sie cokolwiek na nie nakladac bo te biale wlosy niestety zaczyynaja sie ciagnac jak zneutralizowac ten zolty kolor? moja szefowa raz nakladala na blond wlosy jakis daktyl z duza iloscia wody i wlosy nabraly innego odcienia ale sama boje sie robic takie ekspeerymenty co radzisz?

Gość fryzzz432334
piczkaxxxxxxxxx włosy naturalne mam w odcieniu popielatego ciemnego brązu , przefarbowałam sie na rudo i chce wrócic do natury , czy jest jakas farba która farbuje na odcien szarawy bez tej rudej poświaty ? uprzedzam cie ze tak po pierwszym farbowaniu to raczej nie uda ci sie uzyskac takiego koloru wlosow jaki mialas przed. odradzam ci stosowania sklepowej farby w tym przypadku tylko wybierz sie do fryzjera.. bo u fryzjera czest miesz sie rozne odcienie farb ze soba tak aby uzyskac taki jaki dokladnie chce klientka a w sklepie tak sie nie da:)

Gość fryzzz432334
xnieoobliczalnax elo ja tez jestem fryzjerka ale jak to my czasem potrzebujemy rady innych ;p mam pytanie bo juz nie mam pomyslu mialam jakis czas temu robiona dekoloryzacje z ciemnej czekolady i wyszly rude pozniej rozjasnione ale efekt byl mizerny wiec wrocila znow ciemna czekolada no ale zachccialo mi sie blondu wiec zaczelo sie od niewinnych pasemek najpierw brazowo rudych pozniej zoltych wygladalam mniej wiecej jak kura heheh no ale teraz juz zostaal tak ze odrost bialy a koncowki zolte boje sie cokolwiek na nie nakladac bo te biale wlosy niestety zaczyynaja sie ciagnac jak zneutralizowac ten zolty kolor? moja szefowa raz nakladala na blond wlosy jakis daktyl z duza iloscia wody i wlosy nabraly innego odcienia ale sama boje sie robic takie ekspeerymenty co radzisz? szczerze to odradzam ci kolejnego nakladania farby przez jakis czas .. ale moge ci polecic zebys na te same konce ktore sa zoltawe nalozyla sobie na wlosy sama wode utleniona max 4% tak na ok 20 do 30 min i sprawdz czy cos dalo . kiedys tak robilysmy kolezance ktora miala podobny problem do twojego pomoglo.. i uzywaj do mycia tych koncow szamponu z niewielka iloscia gencjany bez alkoholowej zniweluje zołć

hej :) mam włosy do ramion, prostuje włosy codziennie przed szkoła, mam zniszczone koncowki, ale podcinam regularnie. Problem tkwi w elektryzowaniu sie :/ jak temu zaradzic? uzywam szamponu dove, odzywki i jedwabiu w płynie.

Gość kropka nad iiiii
jaki blond farb CeCe jest ładny? chodzi mi o taki jaśniejszy. .ale nie wiem jak bedzie wyglądał na włosach. obecnie mam świetlisty blond z CeCe chce jakiś jasniejszy

Gość fryzzz432334
piczkaxxxxxxxxx to chyba poczekam jednak aż mi odrosną bo mi sie jeszcze gorszy kolor zrobi mam taki obecnie http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/97cf4081a 793a3f3.html a chce taki http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c2 myslalam ze masz bardziej intensywny odcien rudosci ale juz jest troche zmyty widze:) takze nie ma takiego problemu jak myslalam zastosuj farbe jasny braz. powinna wyjsc podobnie tak jak chcesz miec.. poprostu uzyj farby o naturalnym odcieniu bez zabnych innych domieszek. tak jak napisalam jasny braz bo sredni braz moze wyjsc bardzo ciemny

juz mam spore odrosty wiec czy jesli położe jasny brąz na to, to bedzie mi sie odróżniał od odrostu ? czy kolor tez bedzie tak brzydko blaknął jak ta rudośc ? moze polec jakas farbe :classic_cool:

Gość fryzzz432334
kropka nad iiiii jaki blond farb CeCe jest ładny? chodzi mi o taki jaśniejszy. .ale nie wiem jak bedzie wyglądał na włosach. obecnie mam świetlisty blond z CeCe chce jakiś jasniejszy szczerze to nigdy nie pracowalam na farbach CeCe ale uwazam ze powinnas zastosowac albo popielaty blond albo platynowy badz perlowy to sa najjasniejsze odcienie blondu:)

Gość munecadessa
fryzzz432334 Mam pytanie, nie wiem czy mi sie wydaje czy co, ale farbuje włosy na czarno i na początku mają one żywy czarny kolor. A z czasem lekko brązowieją czy ''rdzewieją'' i widać to tylko pod światłem :O czy to nie wina prostownicy? bo bardzo często jej używam. z góry dzięki za odpowiedz :)

a mi strasznie wypadły i wypadaja, niedługo chyba ołysieje :O 😭 mam takie przeswity, tak ich mało, poradź mi coś 😭

Gość kropka nad iiiii
a mniej jasne :P nie chce wyglądać jak tandeta :P

Gość hostessa000000
ja mam takie pytanie mam strasznie suche włosy, przesuszone sa strasznie co jest dobrego na takie wlosy? ja uzywalam juz setki odzywek serum maseczek, i zoltka olejek rycnowy itp, teraz mam maseczke oliwy z avonu, serum na rozdwajacace sie koncowki z oriflame, i szampon nawilzajacy biosilk, znaszz cos dobre na te suche wlosy?

Gość dżennifer l.o.
ponawiam pytanie :p : mam bardzo cienkie, lekkie, kręcone włosy . Co zrobić, żeby je trochę obciążyć, żeby były cięższe i prostsze.

Gość fryzzz432334
piczkaxxxxxxxxx juz mam spore odrosty wiec czy jesli położe jasny brąz na to, to bedzie mi sie odróżniał od odrostu ? czy kolor tez bedzie tak brzydko blaknął jak ta rudośc ? moze polec jakas farbe musze wiedziec jeszcze jedno jaka farba farbowalas wlosy? bo jesli firmy palette to zapewniam cie ze nic ci z tego nie wyjdzie bo palette jest jedyna farba na synku ktora zawiera zwiazki metali w farbie i bardzo mocno wnika do wnetrza wlosa.. i ciezko znienic wtedy kolor.. a jesli nie stosowalas palet to polecam l'oreal z farb sklepowych

miałam farbowane u fryzjera i nie pamietam juz na jakich ta fryzjerka pracuje , jak wchodze zawsze do rossmana i patrze na farby to wszystkie normalnie mają taki czerwony refleks

Gość fryzzz432334
dżennifer l.o. ponawiam pytanie : mam bardzo cienkie, lekkie, kręcone włosy . Co zrobić, żeby je trochę obciążyć, żeby były cięższe i prostsz w twoim przypadku malo mozna zrobic ja osobiscie moge polecic ci prostownice jesli chcesz zeby byly proste bo tak to niestety raczej zadne preparaty nie pomoga.. nie raz mialam doczynienia z tego rodzaju wlosami. bardzo mi przykro ale nie mam zadnej innej porady

Gość fryzzz432334
eweLinka ;)) hej mam włosy do ramion, prostuje włosy codziennie przed szkoła, mam zniszczone koncowki, ale podcinam regularnie. Problem tkwi w elektryzowaniu sie :/ jak temu zaradzic? zima bardzo czesto elektryzuja sie wlosy wplyw na to ma wiele czynnikoe miedzy innymi temperatura zimno cieplo, noszenie czapki, musisz uzywac po kazdym myciu odzywke ole taka ktora sie splukuje. powinno pomoc

Gość fryzzz432334
Mintaja a mi strasznie wypadły i wypadaja, niedługo chyba ołysieje mam takie przeswity, tak ich mało, poradź mi coś kuracja conajmniej 3 miesiace tabletkami zawierajacymiskrzyp polny..jest ich wiele w aptekach tylko niestety trzeba czekac na efekty.. a oprocz tego proponuje taki plyn do wlosow jest tylko dostepny w aptekach "seboradin" z czarna rzepa. pomoze:)

Gość fryzzz432334
kropka nad iiiii a mniej jasne nie chce wyglądać jak tandeta perlowy blond bardzo ladny kolor:)

Gość fryzzz432334
hostessa000000 ja mam takie pytanie mam strasznie suche włosy, przesuszone sa strasznie co jest dobrego na takie wlosy? ja uzywalam juz setki odzywek serum maseczek, i zoltka olejek rycnowy itp, teraz mam maseczke oliwy z avonu, serum na rozdwajacace sie koncowki z oriflame, i szampon nawilzajacy biosilk, znaszz cos dobre na te suche wlosy przeprowac sobie taka kuracje przez kilka dni albo dluzej. jesli masz wiecej czasu oczywiscie nakladaj sobie na wlosy jakies serum lub maseczke do wlosow nawilzajaca i naloz czepek foliowy spij z tym cala noc rano dokladnie splucz i powtarzaj to przez jakis czas.. powinno pomoc

Gość motylekkolorowy
Mam włosy długie tak za połowe pleców, rozjaśnione z pasemkami, ale ani nie jestem zadowolona z koloru ani z długości - przez rozjasnianie zrobiły sie cienkie i takie przesuszone, a pasemka podobno juz dawno niemodne. Nie mam koncepcji, jakie fryzury beda modne na wiosne? a może moglabys udzielic rady na podstawie zdjecia? dziekuje z góry.

Gość hostessa000000
ale ja wlasnie tak robie i nie pomaga

Gość fryzzz432334
http://alejka.pl/londacolor-farba-25-ciemny-p opielaty-blad.html taki kolor by mi wyszedł ? raczej by wyszedl tylko nie sugeruj sie tymi kolorami na obrazkach bo to tak prawie nigdy nie wychodzi jak tam jest pokazane.. szczerze to odradzam farbe londa po kilku myciach kolor plowieje i nie ma blasku

Gość hostessa000000
to znaczy ja spie z maseczka w reczniku, a to w tym czepku to lepiej bedzie? a gdzie moge kupic taki czepek i w jakiej cenie