Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niepotrzebne ubrania

Dostalam duzo ciuszkow dla dziecka, ale ich nie chce. Co z nimi zrobic?

Polecane posty

Gość sino
Ja też jestem spod Białegostoku i chętnie przyjmę ubranka jeśli ich nie potrzebujesz.

Gość sino
Oczywiście mój post wyżej to do autorki tematu jeśli jeszcze nie uciekła:)

Gość weronika z L.
Iris wyslalam meila do ciebie, sprawdz czy dotarl juz.

Gość weronika z L.
Iris napisalam juz meila do Twej siostry.

Gość gość
Chętnie przyjme ciuszki mania2311@tlen.pl

i dobrze ,caritas to ściema ,dają potrzebującym ochłapy ,a najlepsze kąski dostają ci z plecami. daj na emamy.pl

i dobrze ,caritas to ściema ,dają potrzebującym ochłapy ,a najlepsze kąski dostają ci z plecami. daj na emamy.pl

Gość nieprawda moja znajoma
pracowała w caritasie i co lepsze szło po jej rodzinie, znajomych a te pozostale szmaty dopiero dla potrzebujących, ja oddałm pozostałe rzeczy do domu małego dziecka w Poznaniu, meskie i żeńskie do barki,

Pracowala w PCK, a nie Caritasie. Cos ci sie niezle pomylilo. To PCK stoi za takimi akcjami + za lumpeksami w naszym kraju, z ktorych rzeczy nigdy nie mialy byc przeznaczone na handel, tylko na rozdanie.

Gość ÓŁomża, Łomża , Łomża
Łomża

Sama im oddawalam rzeczy juz nie raz i to osobiscie. Bylam, widzialam. Pracuja tam osoby duchowne, zakonnicy i zakonnice i tylko garstka swieckich. Niczego zlego sie nie dopatrzylam. Wiem, ze robia duzo dobrego. To o PCK chodza niepochlebne legendy. Powaznie mylicie te instytucje.

nie pomyliło w pierwszym rzedzie w kosciele babka siedziała, także nie wmawiaj mi ze organizacje pomyliłam, bo doskonale wiem jak sytuacja wygląda

nawet swetry mi przynosiła i pytala czy czegos nie potrzebuje, rozróżniam PCK i Caritas, nie rób z ludzi idiotów

Nie bede sie spierac. Niech bedzie twoja racja. Choc i tak jeden wyjatek nie powinien rzutowac na wizerunku calej instytucji. Przy okazji dodam, ze skoro jestes taka prawa i tak doskonale poinformowana, powinnas skonfrontowac kolezanke i powiedziec jej co o tym myslisz oraz poinformowac jej zwierzchnikow. Bylo zrobic cos dobrego, zamiast siedziec z boku i ja obgadywac.

zwisa mi ta znajoma i to co robi, do koscioła nie chodze ale doskonale wiem co i jak wygląda, ludzie w pracy u narzeczonego maja jedzenie z logo caritasu, a sorry biedni są - ksieża doskonale wiedzą co i jak i daja na to przyzwolenie. Takze pojecia nie masz co myśle o sytuacji i na pewno nie bedziesz mi pisac co powinnam. Ale nie wciskaj ludziom kitu o jakże wspaniałej i prawej organizacji.

Sorry, ale teraz koloryzujesz i to bardzo. Nie wierze juz w tej chwili w ani jedno twoje slowo, bo kazdy czlowiek, ktory zwraca sie do jakiejkolwiek instytucji o pomoc jest kontrolowany i musi skrupulatnie udokumentowac swoje trudne polozenie. Wiesz jak sie poprawnie nazywa to co w tej chwili tu wypisujesz? Bezpodstawne oczernianie ...wiec uwazaj na slowa. :o

Cytuje: "nie pomyliło w pierwszym rzedzie w kosciele babka siedziała" "zwisa mi ta znajoma i to co robi, do koscioła nie chodze ale doskonale wiem co i jak" LOL :P Ma nawet swoje wtyki w kosciele, widzisz? Pierniczy baba trzy po trzy. Nie sluchaj jej.

to sie kółko różańcowe zleciało - jeszcze na dodatek nierozumne, kiedys chodziłam teraz nie chodze, zbrzydło mi to fałszywe towarzycho i tyle w temacie, ot wielki mi spisek że częśc jedzenia i ciuchów z caritasu rozdawanych jest pomiedzy "wolontariuszami" i ich rodzinami wiedzą prawie wszystkim, nawet autorka tematu nie chce im nic oddać, ja tez oddałam rzeczy bezpośrednio do domu małego dziecka. Ksieza doskonale o tym wiedzą, takze nie kompromitujcie sie.

Gość efsdfsdas
moja mama pracowała w caritasie i brała co jej się podobało,chciała dawać mi ubrania,ale ja nie chciałam ich nosić,nie przelewało mi się,ale poprostu się wstydziłam,że ktoś mógłby mnie zobaczyć w tych ciuchach,ktoś,kto je tam oddał.Mama zanosiła sporo ubrań sowim koleżankom,ale też biednym rodzinom.DO caritasu przychodziła po pomoc niestety sama patologia-alkoholicy

O widze, ze masz kolejny nick. :) Nie przekonujesz mnie. Poza tym wiedz, ze nie trzeba byc osoba wierzaca zeby wspierac Caritas. Przynudzasz.

Gość izqa
chyba sie troche zagalopowalyscie.. jak rozumiem chodzilo o ciuchy co z nimi zrobic, gdzie oddac a nie o to czy caritas czy pck sprzedaja ciuchy na handel czy oddaja znajomym, rodzinie itp. dobrym pomyslem jest dom dziecka czy dom samotnej matki. tam na pewno sie przydadza :) pozdrawiam

Gość testorowa
Wielkimi krokami zbliża się, więc kolejna edycja naszej wymiany ubranek, ciuszków, łaszków czy jak chcecie tak nazwijcie. Przeglądamy swoje szafy i zakamarki domostwa. Zabieramy ze sobą wszystko to co nam tylko zawala już miejsce. Przynosimy na Ciuchowisko. Kładziemy na wspólną stertę a z przyniesionych przez inne osoby rzeczy wybieramy te które nam się spodobają. Zabieramy ze sobą tyle ile zdołamy unieść z tego co wpadło nam w oko. Spodobało się na wymianie - przekazujemy info znajomym, niechaj nas przybywa:) Rzeczy, które się ostaną zostaną przekazane, jak zawsze, potrzebującym. Wybierasz się na Ciuchowisko? Dołącz do wydarzenia na facebooku: https://www.facebook.com/events/424956190907572/ Będą też z nami, jak zawsze wystawcy rękodzieła. Zgłoszenia o chęć uczestnictwa od wystawców przyjmujemy pod adresem mailowym ciuchowiskowymianaubran@gmail.com - na miejscu każdy wystawca dostanie do swojej dyspozycji stolik :)