Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podatek od wynajmu

Wynajmuje ktos mieszkanie i odprowadza od tego podatek?

Polecane posty

Gość wynajem mieszkania
Ok.Dzięki za informacje i za cierpliwość:)

Gość to jest tak
🖐️ p.s info kasieńki jest nieaktualne, ustawa zmieniła sie w maju ub. roku i teraz ostateczny termin zgłoszenia ryczałtu mija razem z terminem pierwszej wpłaty - do 20 nastepnego miesiaca :)

Gość kasienkaab
razem z terminem pierwszej wplaty podatku? Wybrac forme opodatkowania= zglosic pisemnie naczelnikowi wlasciwego US

Gość to jest tak
tak. Wybrac forme opodatkowania= zglosic pisemnie naczelnikowi wlasciwego US, NAJPÓŹNIEJ razem z terminem pierwszej wplaty podatku {czesc}

Gość kasienkaab
no faktycznie :) Do 20ego dnia nastepnego miesiaca. MAsz racje z ta zmiana, sprawdzilam :) pozdrawiam

Gość Natasza.C
mam pytanie jak chce wynjac mieszkanie np całosc 1000 zł 700 zł za wynajem i 300 xł czynsz do spółdzielni to jak ma sporzadzic umowe mam napisac 700 zł za wynajem oraz osobna wpisac ze czynsz do spłdzielni mieszkaniowej wynosi 300 zł czy mam tych 300 zł nie pisac tej kwoty na głownej umowie czy na osobnej umowie mam wpisac 300 zł chopdzi mi o to czy skarbówka bedzie braa kwote od całosci 1000 zł czy te 700 zł jak bedzie na jednej umowie 700+300 zł

Gość to jest tak
natasza a czytać umiesz? wszystko juz przerobiłysmy piszesz 700 plus czynsz do spółdzielni plus media ( bez kwot za czynsz i media, bo sa zmienne) Zadnych osobnych umów

Gość Natasza.C
ok. dzięki za odp.

Gość gość
Odprowadzamy - zgłoszenia dokonujesz od razu. Nie warto kombinować, bo można sobie wielu problemów narobić. Pamiętajcie, że zdarzają się sytuacje takie, jak opisane tutaj - http://umowanajmu.info/wypowiedzenie-umowy-najmu-uzytkowego-brak-zaplaty-czynszu/ Jeśli wszystko będzie nielegalne to później zgłaszając oszustwa sami się władujecie w problemy.