Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ola.v

czy miałyście negatyw. testy ciążowe a byłyście w początkowej ciąży?

Polecane posty

Gość ola.v

witam wszystkich serdecznie na moim topiku. Właśnie tak, okres mialam 29.01, we wtorek (25dc) zrobilam wieczorem test - niegatywny, powtorzylam go dzisiaj, ale nie był z porannego moczu - również negatyw. jutro najpóźniej powinnam dostac miesiaczke. Oprocz tego czesto biegam do lazienki, mam temp w pochwie rano 36.8, bolesne piersi, zwiększony apetyt. Bardoz chcialabym byc w ciaży, nie moge juz zniesc tego czekania. CZy myslicie ze testy sie pomyliły, czy jets dla mnie jeszcze nadzieja?? :)

Gość to powtórz za pare dni
a najlepeij to idz na bete proste jak drut!!

byc moze nie jestes w ciazy a bóle swiadcza o nadchodzacej @ nie nakrecaj sie zbytnio ile sie ju starasz?

tem.niska wiec raczej @ przyjdzie lepeij sie nie nakrecac bo potem rozczarowanie duzo cos o tym wiem

Gość ola.v
wlasnie glupieje juz czekając. poportsu ciekawi mnie czy to sie czesto zdarza ze nagatywne wychodza testy? a za pare dni dopiero pozytywy?

Gość dfertg
No bo we wczesnej ciąży poziom hormonów jest za niski aby wykrył go domowy test ciążowy, dopiero pwtórzony za jakiś czas może dać wynik pozytywny. dlatego test ciążowy robi się co najmniej kilka dni po miesiączce

Gość ola.v
tylko ze na opakow. pisalo ze wykrywa nawet bardzo wczesna ciążę, 6 dniowa i ma czułosć 25mgU/ml (jakos tak chyba) to dobry test?

Gość adibu
ja miałam. po 7 dniach test nie wykazał ciaży. powtórzyłam po kolejnych 7 i była piękna ciąża ;-)

Gość ola.v
dzieki za podtrzymanie na duchu. Jakoś żyję ta nadzieją ze jednak @ nie przyjdzie, adibu a jakie mialas objawy?

Gość dfertg
Jeśli jesteś w ciąży to po prostu u ciebie poziom hormonów ejszcze nie przekroczył tych 25, rozumiesz?

Gość dfertg
Poza tym istnieje coś atkiego jak chwyt marketingowy, podając taką informację wmawiają kobietom że wykryję test bardzo wczesną ciążę, gdy test okazuję się negatywny, kobieta kupuje kolejny test, i kolejny a zyski lecą ;)

Gość ola.v
czy to jest mozliwe? skoro do zaplodnienia dochodzi w 2 tygodniu cyklu czyli u mnie po 9.02 (bo wtedy prawdopodobnie byly dni plodne) i pare dni po tym moglo dojsc do zaplodnienia, to jak jeszcze nie przekroczyl tych 25?? koszmar jakiś to czekanie. jutro rano zrobie kolejny test, z rana tym razem.

Gość ola.v
dfertg chcialabym bardzo zebys miala racje... ten test dośc tani był. Quixx, w swojej aptece kupilam go za jedyne 5,40, wiec od razu wzielam sobie 2. jutro zrobie kolejny bo dzisiaj juz testowalam. mam jeszcze jedno pytanko: czy myslisz ze czeste oddawanie moczu moze byc tez ewntualnym objawem ciązy? bo spotkalam sie z opiniami ze to wynik dzialania hormonow, ale skoro u mnie jest niski poziom hcg w ciagu dnia i test tego nie wykrywa jeszcze... co o tym sadzisz>?

Gość dfertg
częste oddawanie moczu równie dobrze może oznaczać że masz jakieś bakterie w przewodzie moczowym ;) może oznaczać to, ze twoje nerki po prostu więcej pracują i produkują więcej moczu. to nie musi być koniecznie ciąża. a z testem naprawdę lepiej pczekać albo zrobić badania krwi.

Gość ola.v
jeszcze czekać? bo jutro z rana chcialam znowu testować.... Bedzie 28 dc. zwykle dostaje @ po 28 dniach

Gość dfertg
no i mogło cię gdzieś owiać ;) grunt to spokój i nie nakręcaj się za bardzo bo się rozczarujesz i po co ;)

Gość dfertg
No poczekaj jeszcze np. do niedzieli. przecież może być tak, ze jeszcze dostaniesz okres skoro dopiero masz termin na jutro.

ja zrobiłam test 1,5 tyg po spodziewanej @. Test wyszedł negatywny. Zrobiłam HCG i było 280 jednostek (bardzo wczesna ciąża).

Gość tititakiiii
autorko czekaj do dnia @ niema co sie nakrecasz jak dlugo sie juz starasz? mozlwe ze wychodzi negatywny bo nie jestes poprstu w ciazy

Gość tititakiiii
autorko a jak dlugo sie starasz????niema co sie nakrecasz test poprostu wychodzi negatywny bo pewnie nie jestes w ciazy czekaj do dnia@

Gość dfertg
i jeszcze taki szczegół - dzień zapłodnienia nie równa się dniu współżycia. od dnia współżycia do zapłodnienia może minąć od kilku godzin do kilku dni. dlatego też np. termin porodu ustala się na podstawie ostatniej miesiączki bo ciężko jest ustalić kiedy dokładnie doszło do poczęcia ;)

Gość ola.v
3 miesiąc. Słuchajcie, jak się teraz nie uda to klapa, naprawdę bym chciała żeby się udało. 27 dzień wiem że to wcześnie, myślicie że za wcześnie żeby zrobić test? Wiem że truje wam, przepraszam, ale nie moge normalnie funkcjonować...

Gość tititakiiii
3 miesace to nie tragedia nie nakrecaj sie ja staram sie juz kupe czasu troche cierpliwosci

Gość tititakiiii
no przeciez robilas test piszesz ! i le razy go chcesz jeszcze robic? czekaj dodnia@

Gość ola.v
czesc. poprostu ja mam nieregularne, ostatnio mialam po 27, wczesniej po 28. Dlatego mozna powiedziec ze dzis ten termin spodziewanej @. Nie robilam nigdy z porannego moczu. Ale jestem głupia że się tak łudzę :(:(

Gość ola.v
naczytałam sie tu na forum ze niektore kobiety testuje 2 dni przed spodziewana @ i juz mają 2 kreski. Dlatego ciekawi mnie czy częste jest gdy poczatkowo test nie wykazuje ciazy a za tydzien, poltora wychodzi wreszcie dodatni. CZy to sa sporadyczne przypadki czy nie

Gość tititakiiii
to nie sa ze nie regularne nie regularne to by bylo jakby miala25-35,39 a 27-28 to standard nie nastawiaj sie temperature wskazuje na to ze @ sie pojawi spokojnie ja staram sie juz2 lata i zyje

Gość ola.v
masz racje, nie ma sensu sie nastawiać. Zastanawiam sie czy ktoras z was miala jeszcze tak jak ja na poczatku ciazy ujemne testy ciazowe?

Gość ola.v
jak to jest z ta temperaturą?w ciąży musi byc powyzej 37 czy niekoniecznie?

Gość buahhahauauauaa
dziewczyno skoncz juz i le ty masz lat 10????