Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marmeladowa miłość

książka dla dwulatka

Polecane posty

Gość marmeladowa miłość

hej, idę za tydzień do koleżanki, która ma 2-letniego synka. Nie wypada iść z pustymi rękami ( nie widziałyśmy się szmat czasu), dlatego też pomyślałam, że dobrze by było kupić małemu jakąś książkę (ponoć ma mase zabawek a nie chciałabym zdublować). No i tutaj pojawia sie problem - jaką kupić, żeby zainteresowała małe dziecko?

Gość czarne jabłuszko
może spróbuj jakąś z ruchomymi elementami?

Gość kuku ryku na patyku....
Moj jak mial 2 latka bardzo lubil kubusia puchatka, ale w wersji disneyowskiem, wydawnictwo egmont... kolorowe obrazki, uproszczony tekst...

jest mnóstwo książeczek dla dzieci jak wejdziesz do sklepu to na pewno bedziesz wiedziala ktora wybrac... przeciez potopu mu nie kupisz ani pana tadeusza.. wiadomo jaką-kolorową, o zwierzątkach lub pojazdach lub czymś tam innym.. najlepiej jak wyżej-z ruchomym elementami:)

Gość marmeladowa miłość
wiem, że jest ich mnóstwo, ale w większości są dość tandetne (beznadziejne tłumaczenie, ilustracjom też wiele brakuje), prosiłabym o podawanie tytułów (jeśli to możliwe)

Gość ja bym kupiła jakąś
z otwieranymi okienkami

Gość moja córka bardzo lubi
'bardzo głodną gąsienicę' oraz Pana Kłapa

Gość zimno za oknem
na twoim miejscu kupiłabym jednak zabawke, książka to nie prezent i raczej się z niej nie ucieszy, bynajmniej moje dzieci ich nie tolerują, już lepiej kiup jakieś autko

Gość no to kup
coś z klasyki dziecięcej - np. wiersze Brzechwy, Tuwima dla dzieci, moja się ich uczy na pamięć podczas czytania (ostatnio np. Chory kotek - super wierszyk), łatwo wpadają w ucho, a jak są ilustrowane, to ocen wedle siebie i wybierz najciekawszą:-)

Gość wyśmienity
zaraz się zlecą amatorki zabawek i się zacznie.. dobra książka przyniesie więcej korzyści niż kolejny bzdurny samochód

Gość moja też uwielbia chorego
kotka oraz wiersze derlickiej

Gość mama 2 latk@@@
polecam również klasykę- Brzechwa np ładnie wydany, z kolorowymi rysunkami. Nie zgadzam się z kimś wyżej, że książką się nie ucieszy (chyba prędzej kolejną zabawką, zwłaszcza jeśli ma ich-tak jak piszesz- dużo). Moja córka uwielbia książki, przegląda je często, a nawet potrafi już powiedzieć z pamięci niektóre fragmenty:) Generalnie wiersze Brzechwy są chyba najlepsze, no i może jeszcze chory kotek Jachowicza:) Poza tym klasyka bajek ładnie wydana (najlepiej o zwierzątkach coś- 3 małe świnki, bajki o misiach)

Gość bardzo ładne książeczki wydaje
egmont, zakamarki, muchomor oraz bajka. Rozejrzyj się po ich ofercie

Gość rudaaaaaaaaaa
mój synuś uwielbia bajki o Bobie Budowniczym :-)

Gość znamy boba :)
peppę również, no i mamy też wspomnianego już wcześniej pana kłapa. Póki co te pozycje cieszą się największym zainteresowaniem. A, i jeszcze obrazki dla maluchów (te większe książeczki)