Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamusia1926345

FABIAN czy GABRIEL??

Polecane posty

Gość Mamusia1926345

Cześć wszystkim:) a więc mój "problem" jest taki jestem w 6 miesiącu ciąży i czekam na mojego synka. Przez ten czas zwracałam się do niego Gabriel/Gabryś jednak tak sobie myślę czy to imię nie będzie mu przeszkadzało gdy dorośnie no bo w sumie nie ma takiego średniej nazwy jak np Tomasz Tomuś no i jest Tomek tak zazwyczaj zwracają się do Tomków:) to tylko taki przyklad absolutnie imiona tego typu nie wchodzą w grę... podoba mi się strasznie imie Gabriel no ale... wlasnie kazdy mi o tym mówi. Podoba mi się też Fabian jednak moja kuzynka ma synka ktory ma 8 lat o takim imieniu i przezywają go Pawian... więc tu mam nastepny dylemat:) Powiedzcie mi co o tym sądzicie :) może jakieś inne męskie NIETYPOWE imiona:) mam jeszcze 3 miesiące :) TYLKO PROSZE O NAPRAWDE PRZEMYSLANE WYPOWIEDZI nie w stylu imiona adam, marek itp chociaz to tez fajne imiona ale mnie interesują jakieś nietypowe:) mamy które miały podobny problem proszę o pomoc :):)

A do jakiego nazwiska to imię? Bo np. Gabriel Klusek czy Fabian Kowalski do mnie nie przemawiają. Oryginalność od śmieszności dzieli niewiele

Gość Mamusia1926345
Marosz ...

Gość Mamusia1926345
nazwisko Marosz:) więc z nazwiskiem ktore lepiej brzmi ? :P

Gość dzien dobry przegrańcy
gabriel marosz is ok :)

witam mój syn FABIAN ma 5 lat i jest cudowny i do tego bardzo przystojny!!! polecam bardzo to imię.

Gość kukuryku siusiu
do Marosz to najlepsze jest Fryderyk

Gość booomshel
omg tylko nie FABIAN!!!! jak mozesz zrobic to wlasnemu upragnionemu dziecku :( FABIAN-PAWIAN FABIANEK- PAWIANEK NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Mamusia1926345
nie fryderykiem jednak nie jestem zainteresowana no ale dziękuje ... :)

a moja koleżanka ma Gracjana niby też ładne ale nie znalam tego imienia wcześniej.

Gość Mamusia1926345
booomshel - no właśnie moja kuzynka mówi że żałuje bo teraz jej Fabianek ma z tego powodu przykrości no ale Fabian ślicznie tylko że ten pawian ;/

Gość odnosze dziwne wrazenie ze
Gabriel ladnie

Gość booomshel
jestes taka pusta ze musisz pytac o tak wazna sprawe jak nadanie imienia dziecku na forum??? 0 kreatywnosci!!!! na obiad pewnie codziennie ziemniaki mieso i surowka coo? wspolczuje mezowi i dzieciom takiej biernej i ograniczonej zony/matki

Gość pips ewakuacja
A tak btw to Adam Marosz brzmiałoby bardzo reprezentatywnie, wiesz? :) No ale skoro się uparłaś :D

Gość 443333
Mnie sie podoba NIKODEM (Nikoś Niki), takie fajne pieszczotliwe dkla dziecka jak i dla juz doroslego, naprawde niewyobcowane acz kolwiek nie nagminne

Moja koleżanka ma Oktawiana i Kasjana, z czego Kasjan brzmi dość ciekawie- oryginalne, ale też nie ośmieszające.

Gość pips ewakuacja
"jestes taka pusta ze musisz pytac o tak wazna sprawe jak nadanie imienia dziecku na forum??? 0 kreatywnosci!!!! na obiad pewnie codziennie ziemniaki mieso i surowka coo? wspolczuje mezowi i dzieciom takiej biernej i ograniczonej zony/matki" nie przesadzaj, może autorka zwyczajnie nie ma kogo zapytać o coś takiego :-O

Gość Mamusia1926345
tatuś się upierał nad Jakubem albo Miłoszem tzn mąż no:) ale mi jednak ten Gabriel ... ;)

Gość Mój ci on........
Maxymilian-Max(Maks),Cyprian,(w tym stylu -pod Fabiana),Adrian,Florian,Kajetan(Kajtek),a może Ignaś,Nikodem(Niki),Seweryn,Filip-co kto lubi...

Gość kierwa kolejny podszyw ladaco
booomshel - ograniczona to musisz być Ty, skoro pytanie o imię dla dziecka wiążesz z obiadem w domu żal takich ludzi jak Ty. Gabriel brzmi lepiej, Fabian od razu skojarzył mi się z pawianem, to fakt.

Gość booomshel
ewakuacja - ale po co ma pytac kogo kolwiek??? to jest jej dziecko i jej sprawa a imie nadaje sie dziecku nie po to zeby sie wszystkim podobalo................ :o

A co ma imię do urody dziecka? To do tamtej pani co ma synka przystojnego. Fabian bardziej pasuje. Sporo znajomych ma dzieci o tak zwanych nietypowych imionach. Śmieszy mnie jak słyszę Dżesika, Brajan chodźcie na obiad:) To okropne, że mieszkający w Polsce Polacy choćby tym małym szczegółem chcą udawać kogoś innego. A dzieci jak dorosną używają drugiego imienia i są zwykłą Gośką czy Piotrkiem

Gość booomshel
osoba ktora nie jest w stanie wybrac imienia dla wlasnego dziecka oczywiscie ze wiaze sie dla mnie z niedorajda zyciowa proste

z nietypowych rzadko spotykanych to może: Mieszko, Kosma, Fryderyk, Konstanty,Marcel, Nikodem, Amadeusz, Olaf, Krystian, Leon, Leonard, Cyryl, Cyprian , Julian , Emilian, Maksymilian, Kornel, Wiktor, Bruno :)