Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutnaaa i zła

nie podoba mi sie to co mam:(...... chce innego zycia...

Polecane posty

Gość smutnaaa i zła
maz pracuje tylko w weeekendy ma 2400zł noi raz w tyugodniu tez robi. moglby caly ytydzien ale nie chce!nawet jakby mial 3tys by mi nie dal nawet 100zł

Gość 2D-olive
mżonki, niby jak będziesz znikała na kilka godzi? kto się wtedy zajmie dzieckiem? co powiesz mężowi? jak wytłumaczysz zakupy nowego sweterka?

cóż za zacny plan ;) nie chcę być nie delikatna ale tak w czysto technicznej sprawie o coś zapytam, czy prostytutka nie powinna być atrakcyjna? ;) no i z dzieckiem będziesz chodzić na spotkania? ;) skoro siedzisz w domu, może rozwieś ogłoszenia ze zajmiesz się dzieckiem, mam koleżankę która tak robi, i tak siedzi ze swoim to przecież może siedzieć z dwoma.

Gość 2D-olive
nie lepiej pójść do normalnej pracy? jak widać żłobek wam nie potrzebny, bo mąż w domu

Gość smutnaaa i zła
do mloda23-26; ja sie ciesze dzieckiem ale nie chce by miaalo nieszczesliuwa mameeee

nie popadajmy w skrajność wiadomo ze każda matka cieszy się z dziecka ale to nie znaczy że po urodzeniu wystarczy jej worek jutowy, kamasze na nogi i szare mydło. I będzie żyła miłością do dziecka.

Gość mloda23-26
A myślisz że mama która by sie puszczała za kase byłaby szczęśliwą mamą ? Żartujesz sobie chyba ? Masz coś w tej głowie ? Wyrządziłabyś temu taką krzywdę że sobie nie zdajesz z tego chyba sprawy ... :/

Zamiast snuć się bez celu po osiedlu załóż dres i adidasy i pomaszeruj raźnym krokiem. Raz na jakiś czas przystań i zrób parę ćwiczeń gimnastycznych. I NIE ZWRACAJ UWAGI NA DURNYCH LUDZI CO SIĘ GAPIĄ! Jeśli w ogóle ktoś będzie się gapił... Jeśli masz dobry wózek to możesz nawet trochę pobiegać. Waga zaraz zacznie lecieć w dół. Że dziecko ciągle czegoś chce? Cóż, takie życie. Mnie w wieku 6 miesięcy wystarczyła kolorowa gazeta, godzinami oglądałam obrazki, matka tylko zaglądała do pokoju czy żyję. Z kolei brata nie można było zostawić samego nawet na chwilę żeby sobie wazonu na łepek nie ściągnął albo na regał nie wlazł. A najmłodsza siostra to w ogóle tylko MAMA!!! i MAMA!!! do czwartego roku życia. Każde dziecko jest inne. Jasne że każda matka chciałaby mieć dziecko idealne, ale jak się nie ma co się lubi...

Gość mloda23-26
Poczekać aż dziecko wyrośnie dać je do przedszkola i pujść do pracy a nie tylko patrzeć na męża ... teraz jest ciężko wyżyć z jednej pensji ... Pomożesz mężowi w rachunkach zarobisz na siebie i odrazu się wasze pożycie poprawi a nie gnieździć tyłek w stołku i patrzeć aż wszystko przyjdzie samo pod nos... Trzeba mieć do siebie i do swojego ciała troche godności ...

Gość smutnaaa i zła
chodzi mi tez o to ze: mąż wymaga bym byla atrakcyjna, mowi np.że sąsiadka jest laadna, fajna zadbana babeczka albo sie ogląda za jakimis wystrojonnymi, a ja nie mam kasy by sie tak ubrac i zrobic. a on mowi że n ie chce miec zaniedbanej baby w domu... JA BYM BYLA BARDZO SZCZESLIWA GDYBYM MIALA FACETA KTOREMU WYGLAD BY NIE PRZESZKADZAL (WYGLADAM NORMALNIE) A MĄZ WOLI JAK BABECZKA WYGLADA JAK GWIAZDECZKA... czuje sie bardzo nieatrakjcyjna::( a taka nie jestem(tak twierdza kolezanki) gdyby on mi dawal 200zł co miesiąc byloby ok... mialabym na kosmetyki, na jakies spodnie i co miesiac moglabym cos kupic by zobaczył ze o siebie dbam....

Gość smutnaaa i zła
chodzi o to że jestem atrakcyjna(wg innych wg kolezanek, mojej mamy, albo jak komus bym na necie wyslala moje fotro mowi że jestem sliczna itd:) ale ja przez mojego męa popadlam w komplexy... bo: on woli takie mocno wystrojone(takie jak ja bylam kiedys) tzn musi byc ostry makijaz, super ciuszki najlepiej codziennie inny zestaw... on potrafi mnie zapedzic w komplexy np mowi: jak cie poznalem bylas dla mnie gwiazdeczka, piekna itd... a teraz traka normalna pootrrafi isc ze mną do skklepu na zakupy i patrzy na jakąs wystrojona dziewczyne i potem an mnie dająć do zrozumienia ze jestem gorsza

Gość smutnaaa i zła
zeby byc szczesliwą musialabym -zmienic męza -zmienic miejsce zamieszkania -zarabiac -miec meza ktory sie zajmie dzieckiem ktory razem ze mną bedzie je odbieral ze zlobka chcialabym zmienic cale zycie...

Gość mloda23-26
To postaw mu sprawe jasno że jest świnią a nie mężem ! Rusz tułek do pracy i powiedz mu że jesli mu sie coś nie podoba to niech sobie idzie do takiej pustej wytapetowanej lali ... Zobaczysz że zatęskni ... :) A nie jakieś frazesy z remonowanym prostytutkami ;/ To jest pogarda samej siebie... A zarobić można inaczej :)

Gość 2D-olive
a jak doszło do tego, że mąż nie daje ci żadnych pieniędzy na twoje potrzeby?

proponuje terapie ....... tługofalową widze ze sie nagromadziło przez lata wiele żali, złosci i bog wie czego jeszcze. a teraz cóż wszystko wychodzi na zewnątrz, musi ci ktos pomóc zobaczyc twoje zycie innymi oczyma, z innej perspektywy jesli tego nie zrobisz, czeka cie w poźniejszych latach lęczarnia duszy wiem co mowie sama przez to przeszłam ..........

Gość 2D-olive
Dalej będę drążyła temat, dlaczego nie pójdziesz do pracy skoro mąż pracuje tylko w weekendy? Nawet do sklepu na pół etatu? Zarobisz mało, ale będziesz miała na własne wydatki i mąż w końcu może doceni ?

Gość smutnaaa i zła
1) przeraza mnie to ż bedzie wiosna a ja bede sama z dzieckiemz wozeczkiem chodzic i to bez celu bo ani nie ide doo sklepu ani do kolezanki ani nic.... nie mam klezanek a jak sie kiedys przysiadlam do jakiejs kobiety z wozkiem i zagadalam to 10min pogadala i uciekla do domu nie chciala sie juz spotkac na spacer z wozkami..dziwna... a nic glupiego nie mowilam tylo pytalam co daje dziecku do jedzenia, jakie mleko, potem jej opowiadalam o ciuszkach z neta uzywanych ze takie mam itp... nic glupiego... 2) denrewuje mnie ta monotoniaa... 3) nie moge nic zrobic .... nawet nie wiecie jakbym chciala posprzatac mieszkanie w calosci by tak pieknie bylo:) 4) mowie do męża: chodz z nami na spacer: a nie chce mi sie itd.... 5) ico mam odpowiadac tym kolezankom ktore sie chwalą co im mąż kupil lub co sobie w domu irządziły(a tez nie pracuja i maja dziecko)

no to powiedz mu ze skoro chce miec gwiazdeczke to niech ci da 200 zl co miesiac zebys mogla sobie cos kupic do ubrania czy kosmetyki i wtedy bedziesz wygladala jak kiedys.proste.

Ja jak urodzilam dziecko tez czulam sie podle. Nie potrafilam sobie poradzic, wszystko mnie przerastalo, mialam depresje, koszmarne wspomnienia z porodówki, z mezem ukladalo sie srednio, po wyjsciu ze szpitala wazylam 104kg, mialam rozstepy, wiszacy brzuchol, bylam smutna i przybita. Przez kilka miesiecy uczylam sie bycia mama, potem przez kilka tygodni przyuczalam sie do tego jak znowu byc zona i jak pozytywnie zaczac na siebie patrzec i myslec. Po 4 miesiacach wzielam sie sa siebie, zaczelam zdrowo odzywiac, cwiczyc, spotykac z ludzmi, po 8 miesiacach wrócilam do pracy. Dzisiaj waze 85kg - moze daleko od idealu ale jestem z siebie zadowolona. Moje dziecko to najwieksza radosc mojego zycia, z mezem uklada sie bardzo dobrze, a ja czuje sie lepiej niz kiedykolwiek przedtem. Twój los lezy w Twoich rekach! A jezeli czujesz ze masz depresje i ze totalnie nic ci sie nie udaje to moze powinnas poszukac porady psychologa. Macierzynstwo to ogromne wyzwanie fizyczne i psychiczne. Nie tylko ty tak sie czujesz, wiele mam przechodzi przez to samo. Niektóre sie do tego nie przyznaja ale wiekszosc z nas jedzie na tym samym wózku:-) Najwazniejsze to chciec cos zmienic. I dzialac.

Gość smutnaaa i zła
do 2D-olive: chcialam isc do pracy nawet do sklepu czy cos, ale on mi nie pozwala bo mowi ze nie zostanie z 6miesiecznym dzieckiem(mala caly czas cos chce) i mowi ze dopieo jak bedzie miala 2lata moze ja odbierac ze zlobka i z nią siedziec.

Gość knorrrrrrr
Ty tak naprawdę masz tylko jeden problem : z samą sobą. Zejdź na ziemie dziewczyno.

Gość mloda23-26
Mi sie wydaje że facet ma wysokie mniemanie o sobie i myśli że panna powinna wyglądać jak gwiazdeczka i głaskać go po dupie bo on zarabia na dom utrzymanie dziecka i rachunki... Ja bym na twoim miejscu poszła do pracy żeby co kolwiek zarobić wybrała się do fryzjera kosmetyczki kupiła pare nowych ciuszków i pokazała że Ty też potrafisz ładnie wyglądać ale rób to samo co on pokazuj mu że inni faceci też są przystojni :):D i nie jest on jedyny na świecie... bo przecież tego kwiatu jest pół światu!! :P wkońcu będzie zazdrosny !! Umów się z jakimiś kolegami ze starej paczki i zostaw go z dzieckiem skoro nie chce Cie nigdzie zabrać sama się wybierz :) z paczką znajomych :)

Gość 2D-olive
Ehhhh ja bym postawiła ultimatum, albo daje ci te 200 zł albo idziesz do pracy Ja widzę jedno, nie potrafisz nic wyegzekwować od męża. Nie dziwię się, że w związku się nie układa skoro siedzicie razem w domu. Można świra i bzika dostać. Kwestia sprzątania mieszkania: ustalacie, że on dzisiaj zajmuje się małą, a ty robisz swoje.

no dokładnie coś w stylu chciała by dusza do raju ale grzechy nie daju ;) co ci się nie zaproponuje to źle. Biegać źłe, gimnastyka źle, opiekować się dzieckiem innym źle. Ubrdałaś sobie ze kariera dziwki to szczyt marzeń i koniec. Więc pogadaj z koleżanką, niech Cię wkręci w biznes i już.

Gość 2D-olive
jeszcze jedna kwestia formalna powiedzmy, że zostaniesz dziwką przecież to praca na godziny, jak się wytłumaczysz ze swojego zniknięcia i kto zostanie z dzieckiem skoro nie mąż?

Gość mloda23-26
Mów jasno!! Ty się go nie pytasz czy możesz... powiedz nie dajesz mi pieniędzy to sama na siebie zarobię ! I nie pytam typka o zdanie tylko składam podania do pracy !

Gość mloda23-26
oczywiście normalnej !

Gość smutnaaa i zła
wtedy bede miala duzo pieniedzy wiec bede mogla np. poszukac opiekunke na godziny z mojego osiedla zeby bylo blisko, np za godzine zarobie 150zł wiec jej dam nawet 40zł a ja mam 100ł:) i po drodze bym kase wplacała na klonto i zbierala na kawalerke by sie miec dokąd wyniesc