Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama_Antka_i_Kuby

zabawy dla 1.5 roczniaka inspirowane metodą Marii Montessori

Polecane posty

Gość Wydaje mi się, że raczej nie
...10 zł + koszty przesyłki, jak ktoś nie da rady odebrać osobiście.

Gość mama Antka i Kuby
tak jak myślałam ;-( poszukam stolarza ;-) Czasami żałuję , że mój dziadek ( 90 lat) już nie jest tak sprawny jak kiedyś - on to potrafił w wolnym czasie cudeńka z drewna tworzyć .... Świetny pomysł na Montessoriańskie bierki - na pewno wykorzystam :-) Na razie z wspomnianych przez Ciebie pałeczek zrobiłam monessoriańskie liczmany ;-) Pozdrawiam ciepło Ewa

Gość Na eBayu powinny być. Czemu
najpierw tam nie sprawdzisz? :)

Gość mama Antka i Kuby
Stokrotne dzięki. Aż wstyd mi się przyznać ale nie miałam pojęcia że istnieje polska wersja ebay ;-(. Właśnie o takie niewykończone elementy mi chodziło. Zaraz zamówię ;-) ;-) ;-)

Istnieje wiele wersji eBaya. Polska jest tylko jedną z nich. Nie ma za co. ;)

Musisz się tylko zarejestrować na PayPalu, żeby dokonać transakcji pieniężnej. http://www.paypal.pl/pl

Gość mama Antka i Kuby
konto w paypal mam już od dawna :-) ale i tak dziękuję za info ;-)

Witam serdecznie, Jestem studentką V roku psychologii stosowanej na UJ. Piszę właśnie pracę magisterską dotyczącą metody Montessori. Poszukuję osób, które chodziły do takiego właśnie przedszkola, a teraz są już minimum w gimnazjum, najchętniej na terenie Krakowa, ale jestem gotowa wyruszyć dalej Będę wdzięczna za każdą pomoc (zebranie grupy badanej okazuje się nie być łatwym zadaniem), także za chęć podjęcia dyskusji na wspomniany wyżej temat. Uważam, że badanie te będą bardzo istotne, ponieważ nie ma nic cenniejszego jak zapytać osoby, które zetknęły się bezpośrednio z metodą Marii Montessori o ich wspomnienia oraz to co takie doświadczenie przyniosło im w przyszłości. Pozdrawiam mój mail: iza_osmanska@tlen.pl

Gość Posyłam córkę
do przedszkola systemu Marii Montesorri w Austrii jednak u nas powoli odchodzi się od tych metod zabawy i wychowania gdyż uważa się ze są zbyt sztywne i nieco krępują dziecka temperament i żywotność. Nie tylko zabawy wchodzą w tą metodę ale właśnie również wychowanie . Jest u nas przedszkole prywatne które wręcz chwali się że nie poważają metod słynnej Montesorri i przyzwalają na całkowitą naturalność wychowania, zabawy , nie ograniczając dziecka w żaden sposób i nie chamują jego żywotności gdyż system Montesorri nie bierze pod uwagę indiwidualności charakteru i żywiołości dziecka ale traktuje wszystkie jednym systemem tak samo .

Gość Kaśka Z
Nie zgodzę się, że w placówkach montessoriańskich ogranicza się swobodę. Dzieci mają pełny wybór, co chcą robić, z czym pracować. Podaje im się tylko zakres materiału, który muszą zrealizować. Ale kolejność i pomoce, które wykorzystują są swobodnie wybierane. Na praktykach widziałam dwójkę dzieci, które uczą się gramatyki skacząc po kolorowych figurach i bawiąc się świetnie. A widzieliście kiedyś dzieci wchodzące do szkoły montessoriańskiej? Jak biegną do niej radosne, szczęśliwe. Każde dziecko jest traktowane indywidualnie, dostaje pomoc wtedy, kiedy potrzebuje. Ta szkoła jest w Warszawie Ursus. A ostatnio znalazłam firmę prowadzącą zajęcia wspomagające rozwój dzieci w oparciu o metodę Marii Montessori (www.atrmontess.pl) Moim zdaniem metoda Marii Montessori jest najlepsza. Czy oglądaliście film o Marii Montessori? Wiecie, że nauczanie jej metodami dzieci ze szkoły specjalnej przyniosło lepsze wyniki niż uczenie zdrowych dzieci tradycyjnymi metodami? Najpierw trzeba dogłębnie poznać jakąś metodę, żeby ją oceniać.

Gość gość
jak wejsc na ten blog