Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wazka88

Wrócić do wagi sprzed ciąży,...

Polecane posty

ważka mam niemal identycznie jak ty... w ciązy jadlam jak glupia... ale w sumie musialam bo mialam duża anemie. karmilam tylko 2 tygodnie... tez mialam zanik mleka

Gość MamusiaMalegoSynusia
ja mam nadmiar mleka, normalnie mi tryska z piersi;) moze jak wezme sie za siebie i przestane tyle jesc to schudne i sytuacja z mlekiem tez sie ustabilizuje

lenka ja w dniu porodu też ważyłam 82kg, jestem 3 miesiące po porodzie, Ty więcej zrzuciłaś w krótszym czasie... co robiłaś???

nie moge juz na siebie patrzec zawsze wazylam okolo 60 kg a teraz 14kg wiecej, chce schudnac racjonalnie ale zalezy mi na tym zeby bylo to szybko

jem w zasadzie wszystko z tym ze duzo wazyw i owocow... nie jem tylko tego co moze spowodowac bol brzuszka synka. Ale niestety jem sporo, jestem tego swiadoma. czas wziasc sie za siebie

pij zieloną herbate, podczas karmienia napewno Ci nie zaszkodzi a może przyśpieszyć metabolizm, postaraj się nie słodzić i ograniczyć spożywanie soli

jedząc obiad nakładaj sobie mniejsze porcje na talerz bo to mózg odpowiada za sytość jak zazwyczaj zjadasz wszystko z talerza to mózg wtedy mówi jestem pojedzona bo widzi pusty talerz, jak zjadasz np 2 gałki ziemniaków nakładaj 1 i po zjededzeniu wypij szklankę wody wtedy będziesz pojedzona oczy zobaczą pusty talerz prześlą impuls do mózgu i w ten sposób oszukasz głód

robiąc zakupu nie kupój tłustycz rzeczy lub słodyczy, nie będzie w domu- nie będzie kusiło

jutro zaczynam, musze kupic sobie zielona herbate. waga startowa 74 kg, na mecie ma byc 60-65, Mam nadzieje ze do wakacji dam rade

dasz radę, dla siebie dla swojego szczęścia... każdy kg mniej to więcej pozytywnego myślenia :)

wazka88 dzieki! wiem ze brdzie trudno, ale mam nadzieje ze dam rade. musze tylko sie ograniczac no i moze jakies cwiczenia.. znacie jakies latwe ;) cwiczenia

bede robila brzuszki tak z 50 na poczatek, moze jakies sklony...

ja skakam na skakance :) myśle też o zakupie rowerka stacjonarnego ale narazie krucho z kasą na ekstra wydatki ;/ zrobiłam sobie tabelkę i za każde zrzucone 5 kg wydaje na siebie 50zł (np kosmetyki, ciuchy) to też motywuje, a nowe ciuchy w mniejszych rozmiarach są jak afrodyzjaki podczas diety :D

Gość mlodaa mamuska 20
tez jesttem mama z okolic rzeszowa i tez chce schudnac;) a karmiac mozna pic jakies herbatki wspomagajace odchudzanie czy nic??

wiesz co? najbezpieczniej bedzie jak bedziesz pić zielona herbatę, napewno nie zaszkodzi, oczyszcza organizm i przyśpiesza metabolizm

ważka ja 4 dni po porodzie wazylam 70 kg - czyli 12 kg mniej... a od tamej pory czy 9 tygodni waga prawie stoi... przez pierwszy tydzien po porodzie nic nie jadlam... maialam wstręd do jedzenia jakis... pilam tylko mleko...

wazka ja tydzien temu kupilam sobie nowe jeansy ...kupilam za ciasne (specjalnie). i dzis się dopiełam ... tyle tylko ze wszytsko mi sie wylalo... falda na brzuchu i boczki - ale dobrze ze sie dopielam - to juz dobry znak...

Czesc.. witam czwartkowo. Dzis waga wskazala 64,3 wiec moze cos drgnelo... tylko ze wczoraj waga wskazywala inne pomiary rano i wieczorem wiec za bardzo nie chce sie cieszyc... zastanawiam sie czy dalej byc na tej kapusciance... czy moze ją troche zmodyfikowac... w sensie - jesc powiedzmy okolo 1000 kcal dziennie i jesc zupe kapuscianke.. np 1-2 razy dziennie - w momencie gdy bede najbardziej glodna... hehe sama nie wiem... bo u mnie jest taka ze ja wcale jakos tak specjalnie glodna nie jestem hm... natomiast chcialabym cos jesc.. - boje sie ze pierwsze spadna mi cycki.. - a i tak juz wyglądają jak uszy jamnika wiec nie chce na to pozwolic... musialabym cwiczyc... chyba tez kupie skakanke

Dziewczyny zlinczujcie mnie!!!! Zjadłam dziś czekoladę ;C mam teraz takie wyrzuty... chrześnik kupił mi na dzień kobiet a ja nie wytrzymałam i ją zjadłam!!! Jak otworzyłam to chyba diabeł wcielony w niej siedział i kusił bo wsunełam całą ;CCCC A miałam mieć silną wolę ;( ZAŁAMKA ...

ważka jak mogłas ;p ale z drugiej strony ja wcale nie jestem lepsza... wlansie koncze 2l Coca Coli :( tego nie umiem sobie odmowic.. dodam ze dzis nie jadlam nic.. natomiast Cole umialam wypic... :(

lenka Ty to chociaż piłaś cole i nic nie jadłaś, a ja??? zjadłam czekolade ,płatki fittnes, i 2 kromki z pomidorem ;/ Próbowałam wczoraj robić brzuszki, zrobiłam pare ale jeszcze czuje jak mnie ciągną szwy wewnętrzne ;/ będę robić tak po kilka dziennie żeby pomału się przyzwyczajać, a do tego skakanka... do lata jeszcze trochę zostało więc może mi się uda... musi się udać... Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko ;***

i mam pytanie... zabezpieczacie się przed ciążą?? jeśli tak to w jaki sposób? ja zażywam tabletki Yazz i jak narazie jestem zadowolona, nie mam skoków nastroju ani tym podobne, czy z tabletkami antykoncepcyjnymi można zażywać jakieś wspomagające odchudzanie?

witam piatkowo. dzis waga wskazala 63.9 czyli cos tam ucieka... wczoraj na kolacje o godzinie 21.30 zjadlam piers z kurczaka w ziolach - smazoną na lyzce oleju ;D haha dzis na sniadanie . jogurt z platkami fitness ...i zielona herbatka. a obok stoi Cola /:) i już mnie nęci hahahah ważka ja sie nie zabezpieczam.. ;p nie no mam na mysli ze nie biore poki co tabletek ;p zreszta dopiero dzis dostalam okres ;/;/;/;/ odzwyczailam sie od tego faktu.... zresztą nie wiem czy chce jej brac... bo pod koniec roku bądz na początku przyszlego chcielibysmy abym zaszla w kolejną ciążę heheh... i boje się ze będą znowu problemy po tabl. jak teraz... jakies 1,5 roku bez zabezpieczenia i nic... potem 6 miesiecy mierzenia temp i szukania najlepszego momentu i dopiero sie udalo... boje sie ze znowu mi sie wszytsko zastopuje...

lenka ja muszę sie zabezpieczać i to napewno przez 2 lata, jestem po cc i niemogłabym zajść teraz w kolejną ciążę bo moja macica by nie wytrzymała:/ ja wcześniej brałam tabl tzn przed ślubem potem odstawiłam i po pół roku zaszłam w ciąże. A ja dziś jadłam kromkę chleba i pół schabowego i koniec na dzisiaj...

Gość do lennkkaaaa
aż tak cie dziwi że każdy ważymy więcej wieczorem niż rano?? a co jedzenie które zjadłaś wyparowało po przełknięciu? jesteś taka głupiutka??? to ci powiem tak: zjesz 1kg jabłek, to mimo że mają one mało kcal na wadzę będzie 1kg więcej. 💤 🖐️ Mam nadzieje, że pomogłam w odkryciu praw wszechświata. Najlepiej ważyć się o stałej porze, a nie kilka razy w ciągu dnia i się dziwić :D:D:D że waga się zmienia hahaha

co Ty nie powiesz??? czyli bez różnicy czy zjemy kilo jabłek czy kilo czekolady bo i tak będziemy ważyć kilo więcej??? może wogóle nie jesć??