Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

śmiechuwarte

mlode matki to glupie idiotki

Polecane posty

czemu kazda mysli ze im grubszy bachor to tym zdrowszy? litosci maja w domu tluste niemowle i podnieta ze zdrowo rosnie. ciekawe co powiedza za kilka lat kiedy ta gora tluszczu zamieni sie w otyle dziecko. zwaly tluszczu to nienormalne

Gość _Lajla
Co do tego mają Młode matki? ;/ To babcie tuczą dzieci.

Gość mamusialenki
sadze ze to nie wina matek ... bo jesli karmia modyfikowanym to raczej za czest karmic nie moga - trzymac sie trzeba zasad karmienia .. a jesli karmia piersia to dziecko gdy przestaje byc glodne samo przestaje pic ... wszystko zalezy od dziecka i od tego jaka ma przemiane ... te zwaly tluszczu o ktorych mowisz znikna gdy dziecko zacznie raczkowac i chodzic ...' i jeszcze jedno co powiesz o tych dzieciach , ktore rodza sie z waga 4,700 np. i przybieraja kilo miesiecznie srednio/./... a jedza normalnie ...

no ale co cie obchodzi to ile waza czyjes dzieci?masz jeszcze jakies problemy w zyciu? jak dla mnie to dziecko pani Asi czy Ani moze wazyc i 20 kilo w wieku 5 miesiecy-CO TOBIE DO TEGO????? głupszego topiku nie widzialam na kafeterii nigdy:O

Gość mała stoki
śmiechuwarte Ty słuchaj spadaj z tąd i to w podskokach....nie podoba Ci się ze dzieci ważą ile ważą ? Smieszna jestes? A twoje co?bedzie anemikiem?bo nie tolerujesz dzieci które mają wyższą wage?bedziesz mu jedzenia z pod nosa zabierała?wstyd za takie jak Ty:(

hehe, siostra mojego meza karmila piersia i miala takiego malego Michelin'a, (chyba wiecei jak wyglada ;-) ) no mial tyle walkow tluszczu, ze mozna bylo zliczyc i lekarz jej powiedzial. ze ma bardzo tluste mleko i jak skonczy karmic to maly spadnie z wagi. i faktycznie schudl.... Potem miala to samo z coreczka... ale co wszyscy wokol sie nadziwili....

wali mnie ile waza ale jak ponizej normy to lament a jak powyzej to zdrowy bobasek? zalosne. to tez odchyl w druga strone

Gość mała stoki
no to według Ciebie idiotka kur*a ile powinny ważyć powiedz mi to bo kur*a nie wiem ?smiechuawrte nie masz do czego sie przyjeb*ć?won won i jeszcze raz won!!!

Gość izia87
mój mały ma 2 miesiace i wazy 5.300 i wcale nie jest gruby zalezy ile dziecko ważyło jak sie urodziło,tępa strzało,na tydzień dziecko prawidłowo powinno tyć 300 gram,i nie obrażaj nikogo:P

Gość mamusialenki
moja coreczka wazy 4 kg i w niedziele konczy 2 miesiace. Kazde dziecko ma swoją wagę i tego nie da sie przeskoczyc... nie da sie dac noworodkowi mniej mleka - bo sie upomni o wiecej... musi zjesc tyle ile potrzebuje... a wiecej nie zje napewno - wiec napewno zadna matka na sile nie wpycha jedzenia... gdyby autorka napisala taki wątek dotyczący dzieci np w wieku 3 lat to bym nawet zrozumiala - bo sama niejednokrotnie spotkalam się z maluszkami juz dosc "wiekszymi" niz rowiesnicy ale to przez słodycze ... bo lepiej dac czekolade i miec troche spokoju przeciez... ale niemolakow to nie dotyczy - jedza tyle ile potrzbują -

Gość moje dziecko ma pół roku
waży 10 kg i ma 78 cm. i coś ci się nie podoba głupia pipo?

ja jestem tylko ciekawa jak autor/ka tematu odmowilaby jedzenia glodnemu dziecku. ja rozumiem nie skarmiac słodyczami, gotowac posiłki lekkostrawne i stosunkowo małokaloryczne, ale na mleko modyfikowane, a juz zwłaszcza na mleko z piersi nie mamy wpływu jesli chodzi o kalorycznosc. a jak dziecko chce jesc to nalezy je nakarmic. dziecko głód odczuwa jako ból. jestem ciekawa czy autor/ka taki kozak bedzie do swojego dziecka.

poza tym spróbuj wytłumaczyc pięciomiesięcznemu, żertemu niemowlęciu że za dużo waży i w związku z tym mama go nie nakarmi :D juuuuuz to widze... :D

Gość KawaKopikoTaNowa
A co powiesz na to mądralo,że moja córeczka ma 2, 5 miesiąca i waży 6 kg a kompletnie nie jest gruba...tylko taka nabita, jest też długa bardzo...powtarzam,ma normalne ciałko a waży przecież sporo.

Dlatego jestem przeciwna karmieniu na żądanie! Dziękuję za uwagę Amen

Gość mamusialenki
dokladnie tak - kazde dziecko jest inne . Dziewczyna ktora rodzila razem ze mną... na porodowce obok... potem lezalysmy razem na sali... urodzila coreczkę ktora wazyla 4700. i wcale nie byla otyla i nie miala tluszczu... mam z tą dziewczyną kontak... i jej mala dalej ladnie przybiera (bo przeciez dziecko musi przybierac - nie wazne ile wazy) obecni wazy cos okolo 6kg a mala ma dwa miesiace... i dalej tluszczu nie ma

śmiechuwarte po pierwsze jak udajesz taką mądralę to znaczy,że dużo czytałaś,bo raczej dziecka nie masz jak inne bachorami nazywasz Po drugie jestem młodą matką a tak nie uważam :) mój syn w wieku 7 miesięcy miał 10kg i nawet tego po nim nie było widać,nie miał nigdy fałd tak jak coniektóe dzieci,urodził się ponad 4 kilogramowy i to normalne że dziecko w takim wieku tyle waży :) ale co ty możesz wiedzieć :D hehe teraz ma 15 miesięcy i waży prawie 14 kg i zero tłuszczu,jak dźwignie ręce do góry to żebra są nawet widoczne :D DZIECKO TRZEBA WIDZIEĆ,WIEDZIEĆ JAK JEGO RODZICE WYGLĄDAJĄ A POTEM PIEPRZYĆ GŁUPOTY JAK TY

Moja córeczka ma 5 miesiecy u tydzień i waży ooło 6800 gram. Jest chudziutka ale ładnie je.

moja córka była pulchniutka jak była niemowlakiem (do 6 miesiąca karmilam piersią na żądanie, potem zaczęłam wprowadzać zupki itd). Dzis jest chudziutką dwulatką, nie mam problemów z chorobami itd. Tak więc nie każdy tłuściutki niemowlak jest potem grubasem (Zresztą u mojego męża w rodzinie to rodzinne, mój mąż jak miał roczek ważył 13 kg, a jego siostra 14, żadne z nich nie jest grube:P

czytac nie umiecie? napisalam ze matki sa walniete bo jak dziecko ponizej normy to lament i placz a jak POWYZEJ normy to zdrowe i cacy. najwidoczniej w polsce jak grube i tluste to zdrowe a jak chudsze to chore i po lekarzach targane. hipokryzja. a jak dla mnie ponizej normy czy powyzej to odchyl i tyle. tylko czemu nikt nie szaleje jak dziecko ma odchyl w druga strone? czytajcie ze zrozumieniem tepe strzaly

Gość izia87
bo dziecko ma przybierać na wadze,jeżeli dziecko mało waży to może to zle znaczyc wiadome nie dla każdego,ja sie cieszę że rośnie i tyje czyli prawidłowo sie rozwija jak bedziesz miała swoje to zrozumiesz,a pozatym fałdki sa zajebiste u takich maluszków:)

Nie rzucajcie się tak na autorke. Coś w tym jest. Dla zobrazowania taki przykład. Rodzicie dziecko, które waży 2,5kg - większość reaguje politowaniem, pociesza, że jeszcze nadrobi. Rodzicie bobasa powyżej 4,5 wszyscy gratulują dorodnego dziecka.

Gość Aj..............77
15 m-cy i 14 kg??????? Może w oczach matki nie jest grube, ale gdzieś te 14 kg w tym ciałku musi się zmieścić. Często otyli rodzice nie widzą początku otyłości u swoich dzieci. Nie można przesadzać w żadną stronę. Ale jeśli nasze dziecko lubi jeść, powinniśmy karmić je zdrowo. Zero parówek i innych zapychaczy. W pewnym sensie zgadzam się z autorką, że rodzice bardziej panikują, gdy dziecko waży za mało, a bagatelizują nadwagę.

Gość prawie 3
moja ma 3 lata i waży 14 kg i wcale nie uważam ze jest chuda... ale wszystko zależy od masy urodzeniowej i od dziecka, w rodzinie mam chłoczyka który ma 3,5 mca i wazy prawie 7kg o noe jest gruby, nia ma faldek raczej jest długo bardzo ;)

Gość prawie 3
*długi