Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mama_Lilianki22

Jak załatwic macierzynski??

Polecane posty

Miałam umowe do dnia porodu, po porodzie zaniosłam do miejsca pracy akt urodzenia, który mieli przeslac do Zusu i to miało wystarczyc do otrzymania zasiłku macierzynskiego. Jednak przy wypisie ze szpitala dostałam jakies zaswiadczenie do macierzynskiego. Musze cos jeszcze zalatwiac?

Gość jfvnekjrngfe
angellls 22 to ty ?;)

Gość jfvnekjrngfe
nieeee...ale cię pamiętam jeszcze z nicku angells. fajna córa ;)

Gość mamusialenki
tak. musisz zaniesc zaswiadczenie o odbytym porodzie,... ksero dowodu i jeszcze tam na miejscu wypelnisz jakis dokument .. bo twoj zaklad pracy przesle im akt urodzenia ktory im dostarczylas i druk Z-3 i chyba kopie swiadectwa pracy.... jesli nie wysląkopii swiadectwa pracy ty to musisz do ZUSU dostarczyc

angells jak tak córcia się chowa??? wszystko oki??? na serio ma rozszczep czy to tylko kafeteryjna plotka? trzymaj się :)

Gość dzinnaaa27
ja dopiero co zalatwialam to ci powiem. Z pracy kadrowa musi to wyslac do zus wraz z drukiem nie pamietam jak sie nazywa ale chodzi o twoje zarobki z ostannich 6 miesiecy. Ty do zusu musisz doniesc zaswiadczenie ze szpiatala, odpis aktu urodzenia oraz swiadectwo pracy ktore wyda ci zaklad pracy.

Gość dzinnaaa27
ten druk to Z3 i tam na miescu w odziale zus wypelnisz wniosek i napiszesz czy chcesz kase na konto czy przekazem pocztowym.

Gość cdoasvnkj
Magda, jeśli autorka to była Angellls22 ,brała ślub około grudnia, a córkę urodziła w lutym-to rozwieję plotę bo córa autorki nie ma rozszczepu ;) fajny, różowiaśny noworodek :)