Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwionaona

Escapelle - brała może któraś??

Polecane posty

Gość zmartwionaona

Hej dziewczyny, niestety zaliczyłam "wpadkę" z facetem - bez zabezpieczenia, wzięłam tę "tabletkę po", ale lekarz powiedział, że wkrótce pojawi się okres. Mija 7 dzień i nic...Czy może któraś tak miała, że ten okres tak szybko nie nadszedł a ciąży nie było?

Gość brałam escapelle kiedyś..
po jakim czasie wzięłaś tabletkę?? jeśli wzięłaś w ciągu tych 72h, to nie jesteś w ciąży.. escapelle to bomba hormonów, potrafi rozregulować cykl, nie martw się :)

okres może nawet sie opoznić niż przyjśc wcześniej nie nakręcaj się

Gość zmartwionaona
Stosunek był o 5 rano, około 13 wzięłam tabletkę. Ale mam schizę, bo - przepraszam za szczegóły - wypróżnienie niedługo po wzięciu było lżejsze niz zwykle, nie biegunka ale jednak :(

szybko ją wzięłaś, więc na prawdę się nie martw :) a tym szczegółem, o którym napisałaś się nie martw, bo to nie ma nic wspólnego z zażyciem tabletki :) być może piłaś wcześniejszego dnia alkohol? i dlatego.. w ciąży nie jesteś, dla pewności zrób test

Gość zmartwionaona
Martwię się, bo ciąża teraz odpada :( wiem, że głupio zrobiłam, mam straszny żal do siebie :( Test zrobię za tydzień dopiero, po 14 dniach od stosunku...

ja po wzięciu escapelle okres dostałam ok tydzień po spodziewanej miesiączce

Gość Michał Zaradny
Witam Tabletka ma najwyższą skuteczność do 12h po stosunku, Ty ją przyjęłaś 8h po stosunku, więc wszystko powinno dobrze się skończyć. Więcej na temat antykoncepcji awaryjnej znajdziesz na www.wpadka.pl, a w razie jakichkolwiek pytań badź wątpliwości pod adresem http://wpadka.pl/zapytaj-eksperta możesz napisać do eksperta, który odpowie na każde, nawet najtrudniejsze pytanie. Pozdrawiam --- eRzecznik serwisu www.wpadka.pl masz 72 godziny Konkurs na najlepszego DJa Polski, poleca DJ S.K.Pelle sprawdź www.wpadka.pl/konkurs