Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mirrorka9786

błagam pomóżcie!!! koleżanka nie daje mi spokoju, co robić??

Polecane posty

Gość mirrorka9786

hej, proszę o \pomoc i z góry diękuję wszystkim którzy mi pomoga. mam16 la chodzę do liceum i mamproblem. jestem bardzo zadowolona z klasy mam 2 przyjaciółki tylko moja kuzynka która chodzi do tej samej klasy nie ma koleżanek(jest cicha, donikogo prawie sie nie odzywa) ciagle za nami łazi. my gadamy o czymś o ona stoi i słucha i nicsię nie odzywa. tak jest ciąągle. tłumaczylam jej że jak nie ma z nami o czym gadać to niech poszuka sobie kolezanek a ona nic się nie zmieniła. dziewczyny z którymi się kumpluje ciągle mówią mi żebymjej coś powiedziała, awracam do domu i płaczę. proszę powiedzcie co mam robić???

Gość yuy7676
ona moze jest cicha bo sie krępuje przy was,a to ze z wami przebywa oznacza ze was lubi i pewnie chcialaby sie z wami kumplować musicie z nią zagadać śmaić się otworzyć ją, i stanie sie jedną z was i będzie super,!!Nie martw się!!!!

Gość kasia98
no chba musisz z nią poważnie porozmawiać... współczuje. szczególnie, że to twoja kuzynka...

Gość mirrorka9786
dzięki. no właśnie ona od zawsze jest taka inna cicha zamknieta w sobie i od przedszkola się z nią męczę. ona po prostu niepasuje do naszej grupy.my jeste smy młode szalone..a ona taka megapoważna:( ale bardzo dziękuję za radę:)

Gość krwawa bambii
no wy takie szalone super i wogole :D a nie mozecie jej po prostu jakos rozruszac? z drugiej strany sama strasznie sie poniza lazac za wami, pewnie robi to z desperacji

Gość anusia89967
kurcze aż nie wiem co na pisać,to wydaję się blach problem ale tak całe życie z kimś kto nie odpowiada ci charakterem.. rozmowa. polecam naprawdę szczerą rozmowę.

Gość krwawa bambii
a tak wo ogle to mi cos nie pasi w twoim temacie Od kiedy na kuzynke mowi sie kolezanka? hhhaaa rozgryzlam te zalosne prowo! nawet na tworzenie prowokacji trzeba byc troche inteligentnym ;)

Rozumiem Cie bo mam taką siostrę. Może to dziwnie zabrzmi ale wkurwia mnie czasem jak za długo u mnie siedzi truje dupę. Całkowicie inny klimat, fajnie jak wpadnie na kawkę - nawet często - ale jak siedzi za długo to kończą się plotki a jej tematy to nie moje klimaty - ale rozumiem że chce sobie ze mną pogadać i ją wysłuchuje. To też właśnie taki "nudny" typ, czasami siedzi u mnie pół dnia i tv ogląda hehe a czasami przynudza ;) W towarzystwie też tak było ale wyciągałam ją ze sobą na imprezy bo nie chciałam żeby była sama. Skoro kuzynka jest cicha to chyba też jakoś specjalnie wam nie przeszkadza - gorzej jakby właśnie było odwrotnie a mimo to ciągle była z wami ;)

Gość mirrorka9786
no jak ona ma taki charakter ona jest bardo poważna o nauce ciagle myśli,:przecież ja charakteru jej nie zmienię. łatwo powiedzieć "rozruszać" trudniej zrobić:( niestety

Gość krwawa bambii
malaBlondynka no to trzymaj ino kciuki, zeby siostra nie korzystala z kafeterii, bo jak zajrzy Twoja fotke, to chyba Cie pozna, no nie? ciekawe co by sobie pomyslala o tym jak piszesz o niej w poscie

Gość yuy7676
kurwa!!!Każda młoda laska jest szalona!!Tylko ona jest sama!!!Łazi za wami bo jej smutno.pomysl jak ona sie czuje siedząc sama w łąwce na przerwie,to za wami lazi pewnie strasznie cierpi,a chodzi za wami bo nie chce zeby reszta klasy myslala ze jest odludkiem,kolegujcie sie z nią!1Zaproście ja do grupy,to w głębi duszy fajna laska,a nauką interesuje sie,bo tylko to jej pozostalo zapewne,nie ma kumpli,piszesz ze placzesz i ze ci smutno a zastanow sie jak jej musi byc smutno!!!;(((///

Jezeli to jest prawda, co piszesz, to troche zal mi tej dziewczyny. Moze ona potrzebuje jakiejs zachety.Niektorzy nic nie mowia, bo im sie wydaje, ze wszystko co powiedza jest glupie i beda wysmiani. Porozmawiaj z nia otwarcie dlaczego tak jest, przeciez ogolnie chyba dziewczyna ma jezyk w gebie :-) Mysle, ze nie mozna tak chlowieka odsunac, co chodzi za Toba jak pies :-)

Gość krwawa bambii
no wszystko fajnie, tylko mirrorka dlaczego w temacie masz KOLEZANKA NIE DAJE MI SPOKOJU, a dalej w postach piszesz o kuzynce? chyba naturalnij byloby napisac kuzynka nie daje mi spokoju, dziwne to... wietrze prowo :classic_cool:

Gość mirrorka9786
koleżanka nie wim, naprawdę. może dlatego, że jest moją koleżanką i kuzynką?? rozmawiałam z nią nie jeden raz...

Gość Hoohoo,!!!!
To ci KOLEŻANKAnie daje spokoju czy w koncu KUZYNKA?? Bo w tytule co innego i w tesci co innego, to wreszcie jak????

Gość yuy7676
Pewnie was zdziwilo czemu jej bronię,otóz sama kiedys bylam taka cicha i łazilam za ,,szalonymi" laskami a teraz cala szkola mnie zna,no prawie i jestem bardzo gadatliwa wszystkie laski z klasy to moje kumpele i na ogol jestem odważna do ludzi,ona musi to przelamac a ty jako jej kuzynka powinnas tym bardziej jej wtym pomoc!:)

Gość mirrorka9786
mi też jest jej żal,przed każdą rozmową płacze, bo jest mi trudno. my jej nie odsuwamy ona po prostu nie pasuje do naszej grupy i sama powiedziałam mi że naie ma z nami o czym gadać dlatego się nie odzywa.

Gość yuy7676
nie pytaj jej czemu sie nie odzywa bo sama jej uswaiadamiasz ze jest niemową!!!Traktuj ja jak inne laski!!!narazie nie rozmawiajcie z nią ale tez nie unikajcie,poprostu odczekajcie troche az zapomni o tym co mowilyscie i ze nie ma o cyzm z wami gadac a po penwym czasie same z nią zagadajcie np o czyms smiesznym z lekcji tylko na początku nie szalejcie tylko spokojnie i milutko nie rżyjcie jak osly bo ja speszycie,i tyle...(posluchaj bo ci pomoze)

krwawa bambii Nic by nie powiedziała bo to wie :P Mówię jej czasem że "Ewa no sorry ale ja mam obowiązki i nie mam już czasu gadać". Kiedyś też jej mówiłam żeby się ogarnęła trochę i wyszła do ludzi, brałam ją na imprezę a później opierdalałam jak mówiła że ktoś jej się podobał a nawet słowem się nie odezwała. Nie jest to tajemnicą że ona jest cicha i spokojna, jak zaczyna truć na jakiś temat i to jeszcze tak że zaczyna a nie potrafi dojść do tego o co jej chodzi to otwarcie jej mówię że tak czasami qrwa przymarudza że się słuchać nie chce :P Nie obraża się na to tylko mówi " no wiem wiem" :D Ogólnie to jest spoko tylko nie mój klimat

Gość 9wietnastolatek19
hmmm wiem w sumie może to byc niewygodne/krępujące jak ktos stoi obok i nasluchuje ale też postaraj się ją zrozumieć nie każdy jest śmiały i ma łatwość w nawiązywaniu znajomości. Postaw sie w jej sytuacji:jestes niesmiala,nie masz koleżanek,ale masz kuzynkę którą lubisz a kuzynka ma wielu znajomych i chcesz nawiązac z nimi przyjazn ale nie masz odwagi. Dlatego mysle ze was lubi i chce zebyscie wy ją tez polubiały...ja proponuje wciągnąc ją w wasze tamaty(o chlopakach,plotki itp)(nie wiem o czym tam dziewczyny rozmawiają :) ) i postarac się znalezc w niej fajną kumpele (są przypadki ze niesmialosc jest silniejsza i się po prostu nie da ale warto sprobowac)

Gość yuy7676
kurwaa tez mam na imię Ewa

Gość krwawa bambii
mala skoro wie to spoko

Gość krwawa bambii
dajcie spokoj to prowo

Ja siostrę starałam się zawsze wkręcić w rozmowę. Brałam ją na imprezy często z myślą wyswatania nawet. Nawet gadając o pierdołach zapytajcie się np jej o zdanie, no nie wiem o czym tam gadacie ale typu czy bardziej modny jest wzór kwiatów czy paski :P zapytajcie się jej co o tym myśli - nawet jeśli odpowiedzią miałoby być "nie wiem" to zareagujcie na to jak na normalną odpowiedź i dalej gadajcie i dalej się jej pytajcie - może ona wstydzi się wpychać wam w rozmowę a chciałaby. Nawet jeśli się jej o to zapytasz to może się wstydzić powiedzieć prawdę :P Piszesz że ona się uczy - no to przecież gadacie chyba w szkole o sprawdzianach czy zaliczeniach - koleżanki może nie rozumieją ale Ty postaraj się ją zrozumieć i nakręć czasem rozmowę np na temat wypracowania tak żeby ona mogła się rozgadać - może jak już "ruszy" to będzie jej łatwiej

Gość 9wietnastolatek19
małablondynka-mam identyczne zdanie na ten temat...trzeba ją wciągnąc w rozmowy aż sie poczuje pewnie w waszym towarzystwie ale to moze potrwac nawet kilka tygodni taka "aklimatyzacja"