Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sutlive

suknia śluba dla młodej rozm44 jaka?

Polecane posty

witam proszę podawajcie linki sukni ślubnych dla panny młodej w rozmiarze 44, dodam tylko że jestem wysoka 180cm i nie jestem gruba co po rozmiarze wiele osób mogłoby stwierdzić. Mój jedyny minus to ten że mam "boczki " na brzuchu których pozbyć się nie moge:) macie ten sam problem z suknia? przysyłajcie linki. Moje marzenie to suknia tego typu ale raczej nie na moją figurę:( oto suknia http://allegro.pl/warszawa-suknia-slubna-na-miare-mozna-zobaczyc-i1461465655.html#gallery

drogie panie co jest ??? nik mi nie pomoże. Czekam i czekam

Proponuję żebyś wybrała się do profesjonalnego salonu ślubnego. Tam Pani powinny Ci doradzić w jakiej suknie będzie Ci ładnie. Nastaw się na to że będziesz przymierzać dużo sukien, ale przynajmniej będziesz widzieć jak wyglądasz w danym fasonie i dzięki temu sama też zobaczysz w czym się dobrze będziesz czuła. :) życzę powodzenia:)

Gość effy.
ciężko doradzić, ja mam rozmiar ok.38 przy 182 i w każdej sukience było mi dobrze. Wszystko zależy i też mam boczki :)

Patinka ma racje, nie ma co trzeba sie doradzić specjalisty:)

Gość Gorkaska
Wbrew pozorom, jeśli jesteś wysoka to całkiem możliwe, że ta suknia będzie na Tobie bardzo dobrze leżała. Ja odradzam Ci sukienki "księżniczki" z bufkami itd. bo możesz wyglądać w nich jak stara maleńka. Dla Ciebie stworzone są kobiece i zmysłowe suknie, dokładnie w tym stylu jaki pokazałaś na zdjęciu :)

gorkaska jestes wielka właśnie o taka odp mi chodziło. I juz leiej sie czuje:)

Gość Gorkaska
Służę pomocą :)

Ale lepiej żebyś przymierzyła, bo jak piszesz, masz boczki, a ta sukienka jest bardzo obcisła. Przecież istnieją inne fasony, niekoniecznie bezy, których ja też nie lubię.

tak biust jest. Miseczka D. Nie lubie mojego biustu marzę o mniejszym:) cóż tego się nie wybiera

To super! To jesteś bardzo kobieca, więc suknia musi pokazać biust, a zatuszować boczki:) Ja też jak mogę to pokazuję piersi- w granicach rozsądku:) Ale Sukienki biorę rozszerzane od pasa, bo jestem wąska w biodrach... a miseczkę mam C w porywach do D i 173 wzrostu.

Gość a nie lepiej sie odchudzic niz
narzekac ze suknia nie jest dla ciebie mnie sie swego czasu przytylo nie wygladalam zle znosnie ale wymarzylam sobie suknie i bez problemu schudlam 10 kg tzn wrocilam do starej wagi a potem hula hop zeby ujedrnic cialo zlikwidowac brzuszek i mialam co chcialam

Gość a nie lepiej sie odchudzic niz
P.S. miseczka C/D to nie jest duzy biust raczej dosc sredni chyba ze macie koszmarnie doprany biustonosz i nie znacie wlasciwego rozmiaru

tak oczywiscie odchudzic sie trzeba to koniecznosc. Nie wybaczyłabym sobie gdybym do dnia slubu nie zrzucial kilku kg aby leiej wyglądać. Znam swoje ciało i czesto chudne, tyję ale boczki zostaja:( te sukienki co mi przysłałas sa ładne ale jednak podoba mi sie inna. Nigdy nie przymiezałam sukni śl. więc po pierwszych przymiarkach może się wszystko zmienić. Puki co zobaczcie ta sukienke http://www.mlodaimoda.pl/suknie-slubne/white-one-kolekcja-2011/suknia-slubna-white-one-6243.html

Widzę, że masz słabośc do sukni typu "ryba", czy jak to się nazywa:) Ja osobiście nie lubię tego fasonu, co nie znaczy, że jest brzydki. Raczej wydaje mi się niewygodny, a do tego dochodzi jeszcze słabość do prostych form. Oglądałam suknie z La Sposy... ta firma ma włoskie cuda:) P.S Ta ostatnia podoba mi się:)

podoba mi się ten fason, ponieważ suknie o fasonie "A" były już od wieków w modzie ślubnej. "ryba" to ostatnio coś nowego, wygląda to inaczej. "A" to wiecznie to samo tylko dodaje się kryształki, koronkę czy teran. Chcę wyglądać inaczej, lecz równie ładnie i z dobrym gustem:)

Ale radzę przymierzyć:) Koleżanka bardzo chciała iść w takiej do ślubu, a po przymierzeniu okazało się, że nie da rady. Jednak myślę, że to też kwestia wykonania takiej sukni, bo każdy fason można schrzanić:( Życzę szczęścia w wyborze:) A kiedy ślub?

dziękuję. Nie miałam jeszcze żadnej sukienki na sobie, ale słyszałam ze ogranicza taki fason kroki. Coś w tym jest. Plany sa na czerwiec 2012:)

Gość hahahihii
mi się wydaje, że sukienka, która zaprezentowałaś kompletnie nie jest dla Ciebie. jesli jestes taka wysoka i dodatkowo masz spory biust, możesz wyglądać w niej jak klocek. poza tym napisałaś coś o 'boczkach'. w sukienkach tego typu trzeba mieć idealną linię bioder i płaski brzuch. inaczej wygląda się jak wielka parówa z pałętającymi się na wysokości kolan kilometrami falbanek. ja bym zrezygnowała z wymarzonej sukni na rzecz czegoś dopasowanego do swojej figury moim zdaniem dla Ciebie najlepsza byłaby sukienka w stylu empire z odcięciem pod biustem + ładnym dekoldem, by pokazać co masz ładnego. http://www.mlodaimoda.pl/suknie-slubne/san-patrick-kolekcja-2010/suknia-slubna-san-patrick-elea.html http://www.mlodaimoda.pl/suknie-slubne/white-one-kolekcja-2010/suknia-slubna-white-one-3061.html

o nie !!!! nie podoba mi się taki fason. Taki mój gust:) ten typ sukienki kojarzy mi się z sukienkami ciążowymi:( wiem że mója figura nie może nosić tego co mi się podoba. Może ta sukienka która jest moim ideałem nie jest dla mnie ale coś w tym stylu napewno chciałabym dopasować do siebie. Jedna Pani która szyje suknie mówiła mi że są takie " chwyty" krawieckie którymi można każda figurę "zapakować" w wybranej sukni. Podpowiedziała mi że dziewczyna z "boczkami" powinna miec suknie na uszytywniaczach. Tzn w talii umieszcza się fiszbiny które dają efekt gorsetu i tym sposobem można sciągnąc niedoskonałości.

Gość hahahihii
wiesz... ja tez mam 180 cm wzrostu i będę się głowić jak się ubrać by nie wygladac jak kolumna. tez mi się nie podobają sukienki w stylu empire ;) które Ci zaproponowałam ;) ale z kolei na "rybkę" bym się nie odważyła, chociaz teoretycznie wyglada się w niej dość sexy. będę miała pewnie trochę łatwiej bo nie mam boczków. a słuchaj.. może założysz pod suknię taka bieliznę wyszczuplającą - modelującą. one robią cuda. albo... dość drastyczne - ale może sprobuj wyrzezbić sylwetkę. do czerwca 2012 jest mnostwo czasu!!! polecam np. urzadzenie vacu well jest niesamowicie skuteczne. wręcz wysysa zbędne kilogramy po co się maskować, jak jest tyle czasu i możesz po prostu pozbyć się tych boczków ;)

To masz odległy termin:) Ja od paru m-cy po, ale do cywilnego szłam w bordowej sukience;) Znalazłam jeszcze takie w których na mój nos, będzie Ci dobrze, bo w końcu musi być Ci wygodnie, cała noc przed wami...tańce, hulanki, spacery od gościa do gościa... pomyśl o tym, myśląc o sukience:) Moje typy: http://www.mlodaimoda.pl/suknie-slubne/san-patrick-kolekcja-2011/suknia-slubna-san-patrick-canarias.html http://www.mlodaimoda.pl/suknie-slubne/sophia-tolli-kolekcja-2011/suknia-slubna-sophia-tolli-y11124-kennice.html http://www.mlodaimoda.pl/suknie-slubne/sophia-tolli-kolekcja-2011/suknia-slubna-sophia-tolli-y11100-blythe.html Wszystkim zabrałabym tren:P bo nie lubię.

Gość hahahihii
polecam odwiedzic stronę http://www.elizabethpassion.com/ niedawno ją odkryłam i jest tam bardzo dużo subtelnych kobiecych sukienek z ładnych lekkich materiałów. jestem dość wybedna, ale sporo sukni mi się bardzo podoba. szkoda,że nie można wklejać linków konkretnych modeli - jakoś tak strona jest skonstruowana - także polecam sprawdzić ją osobiście. ja mam tam swoje faworytki, już nie mogę sie doczekać aż je przymierze :)

Słonecznik!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jesteś świetna. One są piękne i wszystkie mi się podobają:) co do schudnięcia to jest pewne że min 5 kg muszę z sobie wyrzucić, to zrobię mam nadzieje ze boczków się pozbęde, choć towarzyszyły mi całe życie czy byłam szczuplejsza czy miałam więcej kg. Kurcze ale świetne są te suknie:) dziękuję!

Dziękuję:) Ale jakoś staram się Ciebie wyobrazić... jedną z moich pasji jest szperanie po necie, kiedy sama lub ktoś czegoś potrzebuje:) Sama nigdy nie byłam przekonana do sukni ślubnej- typowej, ale pasjami je oglądam na necie...